Razvod braka

Пар хиљада такса за тужбу и толико за пресуду.

Ако је споразум, опет пар хиљада за предлог и пар хиљада за пресуду.

Центар за социјални рад је неизбежан у свим поступцима, с тим да ако је споразум онда се само формално и на кратко укључе.

Пар хиљада такса за тужбу и толико за пресуду.

Ако је споразум, опет пар хиљада за предлог и пар хиљада за пресуду.

Центар за социјални рад је неизбежан у свим поступцима, с тим да ако је споразум онда се само формално и на кратко укључе.

Наравно, ово за орган старатељства само ако има деце у браку и ако су иста малолетна.

Ja hocu da se razvedem, ali moj muž kad god spomenem da je to najbolje za nas kaže kako će sve učiniti da on uzme dete,preti mi kako će dovesti 500 ljudi(ha,ha) da potvrde kako nisam nikakva majka,da će prodati i kuću(njegova je) samo da uzme dete.Da napomenem da smo poslednjih par meseci išli u bračno savetovalište,on nije ništa promenio kod sebe,i dalje nas uhodi,vredja,omalovažava(mislim na mene i dete 7 god).Pre par meseci nas je bukvalno izbacio iz kuće,podivljao je skroz i onda rekao preko telefona : "zar ti ne poznaješ moj AFEKAT".ja sam predala tužbu za razvod braka,dobila privremenu meru da uzmem nešto od garderobe za nas dvoje,da bi mi drugarica javila da je zvao i rekao da će da se zapali sa sve kuće ako izgubi nas dvoje.Zivkao je i obećavao promene i ja se vratim i povučem tužbu.I posle nekoliko meseci stvari su iste možda i gore.Moji su mi dosta pomagali finansijski,dobijala sam od njih novac te sam kupila nešto malo nameštaja.....Pitanje:da li postoji neki postupak dok se ne završi razvod da se zaštiti dete,i imovina koja je stečena poklonom(to sam pročitala da ne ide u deobu)jer može da se desi da u besu polomi sve.možda deluje sve zbrkano....Hvala

Ja hocu da se razvedem, ali moj muž kad god spomenem da je to najbolje za nas kaže kako će sve učiniti da on uzme dete,preti mi kako će dovesti 500 ljudi(ha,ha) da potvrde kako nisam nikakva majka,da će prodati i kuću(njegova je) samo da uzme dete.Da napomenem da smo poslednjih par meseci išli u bračno savetovalište,on nije ništa promenio kod sebe,i dalje nas uhodi,vredja,omalovažava(mislim na mene i dete 7 god).Pre par meseci nas je bukvalno izbacio iz kuće,podivljao je skroz i onda rekao preko telefona : "zar ti ne poznaješ moj AFEKAT".ja sam predala tužbu za razvod braka,dobila privremenu meru da uzmem nešto od garderobe za nas dvoje,da bi mi drugarica javila da je zvao i rekao da će da se zapali sa sve kuće ako izgubi nas dvoje.Zivkao je i obećavao promene i ja se vratim i povučem tužbu.I posle nekoliko meseci stvari su iste možda i gore.Moji su mi dosta pomagali finansijski,dobijala sam od njih novac te sam kupila nešto malo nameštaja.....Pitanje:da li postoji neki postupak dok se ne završi razvod da se zaštiti dete,i imovina koja je stečena poklonom(to sam pročitala da ne ide u deobu)jer može da se desi da u besu polomi sve.možda deluje sve zbrkano....Hvala

Ovi sa AFEKTIMA su najljigaviji moguci muskarci...

Afekat se kao po pravilu javlja u raspravama sa zenom i decom, nikad sa nekim ko je fizicki jaci ili sa nekim od koga zavisi posao, karijera i zarada. Bednici.

Citam i ne verujem u kom si tripu.
Zaboli njega bas za tebe ,nemoj da tu sama sebi dizes cenu, on je vec drugu smotao i krese je sve u 16 a ti sad od muke tu po forumu izmisljas neke nebuloze i sebe lazes.Od njega mozes dobiti samo rac ku...znas vec sta je to :zblesav: al i to cisto sumnjam da ces od ikoga dobiti jer da si cemu valjala ne bi te on ispedalirao.

S obzirom da smo se moj decko i ja odlucili na brak, samo iz nekih licnih razloga, i za to znamo samo nas dvoje,nakon god dana bi se razveli...Pa nas interesuje da li bi posle razvoda mogli opet nakon nekog vremena stupiti u brak ponovo? Please,odgovorite nam....

...sto ne bi mogla???...ne postoji koliko mi je poznato bilo kakva zakonska prepreka da stupas u brak koliko god puta zelis, jedino mislim da postoji vreme koje se mora provesti
van jednog braka da bi se stupilo u drugi, mislim da je to oko godinu ipo dana....
....mozda se pojavi neko ko je pravnik pa ti sve objasni....

S obzirom da smo se moj decko i ja odlucili na brak, samo iz nekih licnih razloga, i za to znamo samo nas dvoje,nakon god dana bi se razveli...Pa nas interesuje da li bi posle razvoda mogli opet nakon nekog vremena stupiti u brak ponovo? Please,odgovorite nam....

Samo treba voditi računa o tome da ukoliko se brak ne zaključuje iz razloga zajedničkog života i ostvarivanja svrhe braka, isti može biti poništen od strane nekog lica koje ima pravni interes da to učini. To je što se tiče ovog unapred planiranog jednogodišnjeg braka. Inače, generalno odgovor na postavljeno pitanje je da.

...sto ne bi mogla???...ne postoji koliko mi je poznato bilo kakva zakonska prepreka da stupas u brak koliko god puta zelis, jedino mislim da postoji vreme koje se mora provesti
van jednog braka da bi se stupilo u drugi, mislim da je to oko godinu ipo dana....

....mozda se pojavi neko ko je pravnik pa ti sve objasni....

Мислим да болдовано није тако. Колико знам - чим пресуда о разводу брака постане правоснажна - може се ући у други брак! Не знам зашто би морало да се чека....

Мислим да болдовано није тако. Колико знам - чим пресуда о разводу брака постане правоснажна - може се ући у други брак! Не знам зашто би морало да се чека....

...desava se da se zena uda i rodi dete u drugom braku, a da se dete pise na prvog muza, negde sam nesto o tome citala, sad kad bih znala gde i kada bilo bi dobro...
...ima jos raznoraznih okolnosti zbog kojih je bolje sacekati neko vreme pre nego sto se udje u drugi brak....

Tačno.

Sud šalje presudu matičarima i čim oni upišu u krštenice ranijih supružnika napomenu o razvodu, mogu se pribaviti novi izvodi iz mkr i prijaviti matičaru radi zaključenja novog braka. Sud to radi sporo pa ako je nekome hitno, može presudu o razvodu sam odneti kod matičara da se upiše razvod.

...desava se da se zena uda i rodi dete u drugom braku, a da se dete pise na prvog muza, negde sam nesto o tome citala, sad kad bih znala gde i kada bilo bi dobro...
...ima jos raznoraznih okolnosti zbog kojih je bolje sacekati neko vreme pre nego sto se udje u drugi brak....

То једино ако је ванбрачна заједница у питању, а жена још увек носи презиме бившег мужа...
Ако су венчани, имају венчани лист - ту нема ни трага о икаквом постојању претходног брака и бившег мужа....

То једино ако је ванбрачна заједница у питању, а жена још увек носи презиме бившег мужа...
Ако су венчани, имају венчани лист - ту нема ни трага о икаквом постојању претходног брака и бившег мужа....

Nije dobro zapamtila.

Detetom oca smatra se muž majke. (Znači trenutni) A prethodni može da osporava očinstvo.

Nije dobro zapamtila.

Detetom oca smatra se muž majke. (Znači trenutni) A prethodni može da osporava očinstvo.

А, дааа...
Онај случај када жена роди дете које је зачето у време док је била у браку са претходним мужем!
У том случају треба сачекати развод, па тек онда правити децу...;)

А, дааа...
Онај случај када жена роди дете које је зачето у време док је била у браку са претходним мужем!
У том случају треба сачекати развод, па тек онда правити децу...;)
Trebalo bi. Ali pravila postoje da bi se kršila... :)

Pozdrav svima! Ja sam nova na forumu. Zamolila bih sve da koji su dobro upućeni da mi što pre odgovore na par pitanja jer sam u totalnom haosu. Živim u vanbračnoj zajednici,imam dete od 8 meseci,"muž" je zaposlen,ja nisam. Svakodnevno trpim psihičko maltretiranje koje ne mogu više da podnosim. Zanima me u kojim slučajevima dete (ne daj bože) pripada ocu. Živimo na periferiji grada,a kad bih se vratila kod mojih to je na selu. Očajna sam kako to da izvedem jer se plašim tog nasilnika šta bi uradio kad bi ja rešila tako nešto,stalno preti kako bi svima glave poskidao kad bi mu neko dete pipnuo tj.uzeo. Sklon je pretnjama,nisam sigurna dal bi ih i ispunio ili samo želi mene da uplaši! Heelp :'(

Back