Разведене жене - веза са њима

Do malopre sam na tv-u slušala šta govori žena koja radi u socijalnom i žena advokat za razvode.
Užasno je što roditelji nisu svesni koliko zla nanose deci i kad razvod prodje “u najboljim uslovima”.

O posledicama i o životu dece razvedenih roditelja bi neko stručniji trebalo da govori.
Nijedno dete nije prošlo kroz razvod roditelja bez posledica kasnije ili pre.

O tome treba roditelj da misli pre odluke o razvodu.

Nije ni rešenje da ostanu u lošem braku punom svadja i nerazumevanja zbog dece. Da deca slušaju njihovu viku, dreku, da se traumiraju.

,,,bolje pakleni kraj,,, nego,,, pakao bez kraja,,,/shto se razvoda tiche/,,,
,,,za sve ono drugo,,,
,,,svaka lichnost sa sobom nosi svoj jedinstveni entitet,,,svaka lichnost je jedinstvena jedinka sa svojim nachinom gledanja na stvari pa i na zhivot,,,a u tom zhivotu su i zhene koje su reshile da prekinu pakao u kome su zhivele,,,a normalno imaju i decu,,,
,,,tako da uvek se nađe neko ko će tu situaciju prihvatiti kako sasvim normalnu i toj zheni i detetu pruzhiti,,,pa i nadoknaditi sve ono shto je bilo horor u prvom braku te zhene,,,

,,,bolje pakleni kraj,,, nego,,, pakao bez kraja,,,/shto se razvoda tiche/,,,
,,,za sve ono drugo,,,
,,,svaka lichnost sa sobom nosi svoj jedinstveni entitet,,,svaka lichnost je jedinstvena jedinka sa svojim nachinom gledanja na stvari pa i na zhivot,,,a u tom zhivotu su i zhene koje su reshile da prekinu pakao u kome su zhivele,,,a normalno imaju i decu,,,
,,,tako da uvek se nađe neko ko će tu situaciju prihvatiti kako sasvim normalnu i toj zheni i detetu pruzhiti,,,pa i nadoknaditi sve ono shto je bilo horor u prvom braku te zhene,,,
Sve ostalo nekako i da shvatim (te paklove po brakovima), ali bold ne.
Dete nikada neće u tom čoveku videti oca, jer oca ima, a neće ga ni voleti, pitanje da li je i poštovanje tu moguće.

Kako ne? Odvajkada se tako živelo, samo su ljudi zaboravili da cene tradicionalno.
,,,tradicionalno da,,,
,,,ali shta je brak,,,
,,,to je zajednica zhene i mushkarca koji su dobrovoljno ushli u zajednicu sa svim pogodnostima i obavezama koje ta zajednica iziskuje,,,
,,,da li su muzh i zhena neshto vishe nego dogovorne stranke u jednoj zajednici,,,
,,,svako od njih dvoje je uneo neshto u taj brak,,,tako će i u sluchaju razvoda odneti taj svoj deo,,,etc etc etc

,,,tradicionalno da,,,
,,,ali shta je brak,,,
,,,to je zajednica zhene i mushkarca koji su dobrovoljno ushli u zajednicu sa svim pogodnostima i obavezama koje ta zajednica iziskuje,,,
,,,da li su muzh i zhena neshto vishe nego dogovorne stranke u jednoj zajednici,,,
,,,svako od njih dvoje je uneo neshto u taj brak,,,tako će i u sluchaju razvoda odneti taj svoj deo,,,etc etc etc
U zajednički život unosi se ljubav, poštovanje, vernost.
A da je i više razuma ne bi se iz toga nikada izašlo ...

Pitaj neko dete razvedenih. Otac je jedan, majka je jedna.
Svako treći je višak.
Nemoj biti stroga i decidna. Ima zaista onih koji su bolji od bioloških roditelja.
Što meni reče jedan psihijatar, otac je onaj ko oblači prve cipelice, gleda prvi plač itd. Ima zaista boljih roditelja od genetskih. Mada nije tema da se kapetan ne buni 😊

Nemoj biti stroga i decidna. Ima zaista onih koji su bolji od bioloških roditelja.
Što meni reče jedan psihijatar, otac je onaj ko oblači prve cipelice, gleda prvi plač itd. Ima zaista boljih roditelja od genetskih. Mada nije tema da se kapetan ne buni 😊
мој ђед је говорио и ја то преносим стално , па сад тако и моја дјеца говоре:

НИЈЕ БИТНО КО ЈЕ НАПРАВИО, БИТНО ЈЕ КО ЈЕ ОДХРАНИО И ПОДИГАО!

Dok sve ovo pišem imam pred očima sudbine jedne bivše porodice.
Sve je školski bilo uredno rešeno, razvod, starateljstvo nad detetom, dete izgleda srećno, dobar je djak... otac i majka u nazovi ok komunikaciji oko roditeljstva.

Priča je stara i nema baš srećan kraj.
Neću više sa crnim temama.
Možda i uspe neka takva nova šansa bez posledica po decu...

о па нећеш бити једини наравно

чек да дођу разведене жене ...

@Pinocchio @Њена Другарица @Paula i ostale...

:)
Прочитала сам, прилично се слажем са обзервацијом :D , но мислим да си таговао погрешне особе.
За мене и другарицу гарантујем да тема нема ниђе везе санама.
А Паула ће за себе....
Оцењујем тему са 4+ 🍀

Прочитала сам, прилично се слажем са обзервацијом :D , но мислим да си таговао погрешне особе.
За мене и другарицу гарантујем да тема нема ниђе везе санама.
А Паула ће за себе....
Оцењујем тему са 4+ 🍀
о фалим те боже!

:heart:

Svako treći je višak.
,,,gde je taj treći vishak,,, kada to dete dobije temperaturu,,,kada oljushti koleno pa mu treba zagrljaj,,,kada dobije kec ili peticu,,,
,,,kad smo već kod toga da su majka i otac jedini,,,
,,,kada brachno dogovorni par ne mozhe bioloshki da ima svoje potomstvo,,,usvojche,,,usvojeno dete,,,chije je,,,
,,, situacija je ista,,,bioloshki i ne bioloshki roditelj,,,

Tema je baš dobra. U današnje vreme, veoma česta pojava, razvedeni ljudi i njihova ljubavna budućnost.
Tačnije, žene.
Meni se te varijante ne dopadaju, pogotovo ukoliko tu ima dece iz prethodnog braka. Nije da nešto biram, nikada se ne zna, možda čak i jednog dana baš takvu i oženim, mada nemam nameru uopšte ni da se ženim ali to nema veze. Životni putevi nekad budu baš nepredvidivi.
Bio sam u vezi sa dve razvedene žene, njihovu decu uopšte nisam hteo da upoznajem. Nisam hteo da se vezuju za mene.
Nisu to tako jednostavne stvari. Bude tu često problema kasnije, teško se tu postaviti prema toj deci, teško je i postaviti se prema tim pričama o zlom bivšem mužu i njenim patnjama u braku a razvedene žene vole o tome da pričaju više nego leba da jedu.
Generalno, nisu to uopšte dobre opcije.

Back