mimi's mom
Buduća legenda
- Poruka
- 32.800
Biće sve u redu. 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Drago mi je da je sve u reduEvo, prošlo je tri dana nakon operacije, pa da javim kako je.
Juče sam je nosila da primi antibiotik, kaže veterinarka da je rana ok,
danas je tek ona stara, mačiće liše, njuši se sa njima, jedino im ne da da sisaju,
dolazi kad je zovem da jede.
Iz dana u dan joj se raspoloženje popravljalo.
Videću još dal će heti da lovi.
Danas je maca opet uletala u kuću, skakala po nameštaju, čupala kauč
napolju je trčala i igrala se sa mačićima
i što me najviše iznenadilo,dala je mačićima da sisaju.
msm oni su se više igrali sa sisom,ali ipak...
znači, maca je skroz i u potpunosto ona stara.
Dakle, mačke, NE menjaju karakter nakon sterilizacije.
Moram priznati da mi je
(osim, naravno, da sama operacija prođe kako treba)
njen karakter bio najveća bojazan.
Ptičice, molim te, pročitaj ovu i ostale teme o sterilizaciji od početka. Pretpostavljam da se nikad nisi udubljivala u udomljavanje napuštenih životinja? Jesi li ikad imala mačku ili kuju? Jesi li gledala njihove porođajne bolove? Delila njihovu tugu kad im odu bebe? Gledala mače ili štene koje umire na ulici zato što je neko, kao i ti, protivnik "skrnavljenja" životinja a neko drugi je rešio da usvoji ili kupi mače ili štene koje je neko namerno proizveo? Gledala životinju koja nije "oskrnavljena" kako umire od raka? Sve sam to gledala i doživela, vrlo lično, počev od petog osnovne, i itekako sam pristalica "skrnavljenja" ako će to da im pruži miran život, bez bolesti i stresa.
Ma zivotinja je bezbrizna kada je sterilisana... To je fakat.... Ja imam sijamskog macora koji je nesterilisan, kao krpa je cele godine. Po neka macka uvek u teranju. Zimus je bio lep, debeo, sad se ofucao, rekao bi neko da mu bacam parce suvog hleba svaki drugi dan...
A macku sam sterilisao i sad je bas mnogo briga... Zivot zivi, zivotu se divi...
Iznela sam svoj stav koji nije bez iskustva. Od detinstva sam okruzena zivotinjama, imam akvarijum, tuce macaka u dvoristu, macku u kuci, labradorku, maltezera kojeg sam dobila na poklon ( a ne bi mi ga zena dala da ne volim zivotinje), pre toga sam imala mastifa, i haskija....Vidis, imam dug staz sa zivotinjama, za Uskrs smo u setnji nasli napustenu macku svu olinjalu i izgladnelu, videlo se da je kucna macka, ili je zalutala ili napustena, sam bog zna, ali smo je uzeli, ocistili od krpelja, okupali je i sad je deo naseg copora macaka.
Imam tri cerke, dakle prosla sa tri porodjaj, na prvom jedva sam zivu glavu izvukla i dete i ja, pa opet sam rodila jos njih dve. Da li zbog mog loseg iskustva i veruj mi zestokih porodjajnih muka, savetujem ckerkama da ne radjaju vec usvoje dete ili da nadju surogat majku, pa nek se ona previja u bolovima? Svaku moju macku sam licno omacila, cak sta vise toliko imaju poverenja u mene da mi dvorisne macke dodju na prag i traze od mene podrsku. To je sve prirodno, ali covek se igra boga i to ne opravdavam, bez razmnozavanja nema ni nas, ni zivotinja, nicega!
Je l ima sterilizacija za ribice, sigurno i one pate dok se kote, samo njihov jauk ne cujemo.
Zivotinja i ne postoji da bi se vlasnik divio njenoj lepoti....zivi samo da bi jela, sto je protiv prirode. Ne znam ljudi, moj zivotni moto jeste da treba ziveti u skladu sa prirodom, ne igrati se boga pod okriljem sazaljenja prema sasvim normalnom procesu koji se zove zivot. Onaj ko ima kucnog ljubimca nije vlasnik istog pa da skrnavi samu zivotinju kako mu volja. 1 Pa ni tu macku ne bi imao ako bi sve bivale po rodjenju sterilisane. Covek se udaljio od prirode, a u tragovima suzivota sa istom, 2.kreira po sopstvenoj volji samu zivotinju. No dobro, ja izneh svoj stav....iako ce uslediti napadi, ja na vas uticati ne mogu kao ni vi na moj.
1. bold.
Postojale bi mačke, ali bi se kontrolisalo njihovo rađanje.
Rađale bi se samo one make o kojima postoje ljudi koji žele i mogu da se brinu., samim tim,kvalitet njihovog života bi se poboljšao.
2. bold.
Ko što rekoh, ćovek je pripitomio mnoge životinje, međuj njima i mačke.
Kada se to desilo, tačno se i ne zna, almeri se hiljadama godina
A pritipomljavanje je značilo upravo to - kreiranje po svojoj meri.
Šta čovek u danjašnje vrememože da uradi po tom pitanju?
--da i dalje mačku prilagođava uslovima svog života.
- - - - - - - - - -
..i da..
kanarinka.
Nemoj moje pisanje da shavtiš kao napad.
jer i ja sam milion puta vrtela u glavi, promislila i ovo što i ti pišeš.
i odlučila se ZA sterilizaciju.
A ti misliš da se mačke super osećaju jer žive u čoporu?
Al dobro, svako se nosi sa svojim odlukama.
Jedine mačke koje žive u čoporu su lavovi, ostale su sve individualci, eventualno žive u paru. Pa i onda... Gledam mog Mirka, dok nam je bio tu Ginger (za kog sam prilično sigurna da je stradao jer ga nisam kastrirala na vreme) obožavali su se, ali ovom debelom je trebalo povremeno da ode i osami sel.
Pozdravljaju se, sarađuju, ali time se povećava i mogućnost širenja zaraze... Zapravo se najčešće samo tolerišu međusobno zbog zajedničkog imenitelja-hrane. Kad god sam imala par mačaka, bez obzira na pol, starost i jesu li sterilisane ili ne, branile su teritoriju od uljeza čak i ako bih ja pokušala da budem tolerantna prema pridošlici. A ako je veliki broj mačaka na malom prostoru, i nijedna nije sterilisana, pa im i broj raste geometrijskom progresijom, drastično rastu šanse za respiratorne, kožne, polno prenosive i svakakve druge infekcije a kod mačaka su to i sida i leukemija. Ako je "igranje Boga" i nečista savest cena koju treba da platim da bi bića o kojima brinem bila zdrava i dugovečna, rado ću da platim tu cenu.