Razmatranje Biblije iz ugla Jehovinih Svedoka

Kažeš : ˝ Mudri, ja nisam ni rekao da je bog sebe zrtvovao. Ali, zrtvovati sina je okrutno, zar ne? ˝

Istina, ako nemamo kompletan uvid u razumijevanje postupka, zasigurno nemo razmišljati na tvoj način.

Međutim, prvo trebaš uzeti u obzir da je Bog žrtvovao svoga Sina samo kao čovijeka, dok ga je poslije par dana uskrsnuo ponovo u život duhovnog bića.

A kao drugo, to je bio jedini način kako da u skladu sa svojim osobinama riješi plan spasenja, te vrati mogučnost svog prvobitnog nauma.
Pa onda ne izmisljaj da sam rekao da je bog samog sebe zrtvovao. Ne vidim ni jedan dobar razlog za tvoju nedoslednost.

Kažeš : ˝ Mudri, ja nisam ni rekao da je bog sebe zrtvovao. Ali, zrtvovati sina je okrutno, zar ne? ˝
Dakle, priznajes, bog je okrutan jer je za oprostaj slodela najtezim zlikovcima zrtvovao sina.

Međutim, prvo trebaš uzeti u obzir da je Bog žrtvovao svoga Sina samo kao čovijeka, dok ga je poslije par dana uskrsnuo ponovo u život duhovnog bića.
Ne, to nije tacno. Isus je vaskrsao kao telsno bice i vazneo se na Sedmo nebo kao telesno bice. Daj malo saberi se, ovako izgleda da pricas bez veze.

A kao drugo, to je bio jedini način kako da u skladu sa svojim osobinama riješi plan spasenja, te vrati mogučnost svog prvobitnog nauma.
znaci, stvorio je los, isvaren svet i nije imao moc ili nije imao znanje da na drugi, pametan nacin regulise spasenje, vec ubistvom sopstvenog sina. Alal mu kuranti, bas je neki blentav bog.

Zezam se.
Pa za besplatno poučavanje.
hihihi

Plata dolazi na Nebu.
A nekome - naplata.

- - - - - - - - - -

Premalo je jedan život da bi čovjek sve iz Biblije svario.

Vidim :)

pa to plata mi je na nebesima :)

nije malo jedan zivot...
bitno je razumeti sustinu

- - - - - - - - - -

tebi je malo i deset, kojim tempom napreduješ.
tek si stigao do božjeg imena, a i tu si mi nešto nesiguran...:mrgreen:

a gde su onda oni koji i ne znaju i ne koriste Bozje ime :lol:

Tako je!
Preskočili su Raj i uskočili u Pakao - direkt!
na koju stranu su tačno otišli - tamo gde je žuta svetlost ili tamo gde je bela svetlost?

b9a5472e-8db7-41ee-9e0e-b78101074580.jpg

Bog otkriva istinu onima koji imaju ispravan stva prema vecnom zivotu...

Bog je ljudima stavio u SRCE Misao o VECNOSTI.

Propovednik 2

11 Sve je ( Bog ) učinio da je lijepo u svoje vrijeme. Čak je i večnost stavio ljudima u srce, da ne mogu u potpunosti dokučiti dela koja pravi Bog čini.

Bog trazi one koji su dostojni vecnog zivota...

Pavle i Varnava rekoše im čisto Vama je trebalo da se najpre javi reč Božja, ali kad je vi odbacujete i sami se smatrate da niste dostojni večnoga života,
evo se obraćamo k pagancima, (Dela 13:46)

Bog nas je stvorio da vecno zivimo na Zemlji...

I on ce ostvariti svoju prvobitnu nameru...

Poslednja izmena:
...izvolite :hvala:

Tema je Biblijski Bog, kao jedini istiniti Bog Apsolut Tvorac svega...

Koji se otkrio nama preko Bozje reci Biblije...

Na sva pitanja bice odgovoreno u vezi Boga, njegove namere i bilo kog citata iz Biblije :heart:
Da li možeš Biblijskim stihovima dokazati:

Tko je Biblijski Bog?
Kako Mu je Ime?
Da je Stvoritelj?
Da sjedi na Božjem prijestolju?

Back