Колико пута треба да ти поновим да папа за мене није никакав ауторитет и то што он лупа глупости не можеш користити као аргумент, ово друго што наводиш су народна сујевјерја, oбичаји који такође не можеш узети као аргумент.
Znam čim neko izjavi nešto što je protiv tvojih ubađenja, taj nema autoriteta za tebe.
.То што ви наводите такве аргументе само показује да сте неупућени, нпр у православној цркви се уопште не бави таквим питањима, тежиште је на човјеку, његовим односом са Богом и другим људима.
E ebigas Koslave. Pa ti i ja ne raspravljamo o tome čime se bavi pravoslavna crkva, nego o dokazima da li je Bog nešto stvarao u prošlosti, a i u sadašnjosti.
I nisi mi nabrojao šta je to Bog do sada stvorio, osim prvog života, naravno.

A naveo sam ti link da i u okviru SPC postoji struja naprednih, koji uviđaju neminovnost naučnih istina, ali su kažnjeni.
Наука је "разјаснила" у преводу значи, примјетила и регистровала посљедице, понегдје чак успјела да објасни и узроке али ни издалека није у могућност да испрати читав низ каузалности одређених појава.
Pa zašto ovako paušalno diskutuješ. Navedi primere, jer tako se dolazi do istine.
Наука нема ни ресурсе ни механизме да докаже да Бог не постоји, наука се бави материјалним и појавним облицима, а Бог је духовна категорија, што значи далеко изван домашаја данашње науке, према томе није доказала и не може доказати да Творац не постоји.
Ej, pa do kada ću ovo da ponavljam. Pa čuj i počuj i zapamti: nauku Bog uopšte ne interesuje. Govorim o egzaktnim naukama. Ali šta se zbiva ako:
-geologija utvrđuje da je Zemlja starija od biblijskih nagoveštaja- to negira Božije stvaranje od pre 6000 god;
-biologija dokazuje kako su nastale vrste- to negira Božije stvaranje biljaka i životinja;
-astrofizika dokazuje kako je nastao Svemir-to negira postojanje Tvorca tog svemira;
-neurobiologija otkriva da u mozgu postoj religijski centri gde se odvijaju religijski procesi i stvaraju predstave o Bogu- to negira postojanja Boga izvan oveka;
-istorija nas uči da je biblijski monoteizam Adama i Eve netačan-to negira Boga koji se preganjao sa Adamom i Evom po Edenu;
-i raznorazne nauke objašnjavaju kako nastaju prirodne pojave, one dobre i katastrofalne, epidaemije..., to opet negira postojanje Tvorca.
I ovo je vrlo istinito: nauka ne može da negira postojanje Boga, jer se time ne bavi, ali oduzima Bogu tvoribilna svojstva, dakle dokazuje da ništa nije stvorio.