Razgovor sa ateistima

Pa iz tvog pisanja stičem utisak da je to nekakav problem.

A ne znam zašto.
Као што рекох, то ја не знам, то је твој живот, али видим да се са било којим саговорником на било коју тему постављаш као апсолутни ауторитет, а саговорника покушаваш представити незналицом, при том у доста случајева уопште не схватајући шта је овај хтио рећи.
Ако ти мислиш да тако треба водити разговор, без уважавања саговорника, ко сам ја да ти приговарам због тога, само настави, не дај се омести.

Као што рекох, то ја не знам, то је твој живот, али видим да се са било којим саговорником на било коју тему постављаш као апсолутни ауторитет, а саговорника покушаваш представити незналицом, при том у доста случајева уопште не схватајући шта је овај хтио рећи.
Daleko od toga, jer postoji hiljadu tema na koje ja mogu samo da slušam i učim. Mnogo je više toga što ne znam nego što znam. Međutim, često učestvujem u onim temama koje su mi bliske, što je valjda i normalno.

Kao što bi neki geograf verovatno reagovao burno da neko krene da ga ubeđuje da je Zemlja ravna ploča na leđima kornjače, tako i ja reagujem kada neko kaže da vreme ne postoji, što je izjava i rangu ove sa kornjačom.

Ne verujem baš da je to "vređanje sagovornika".

Kao što bi neki geograf verovatno reagovao burno da neko krene da ga ubeđuje da je Zemlja ravna ploča na leđima kornjače, tako i ja reagujem kada neko kaže da vreme ne postoji, što je izjava i rangu ove sa kornjačom.

Ne verujem baš da je to "vređanje sagovornika".
Ali rasprava na temu tvoje pretpostavke da ne postoji vreme je vrlo zanimljiva rasprava, naime.

Дакле толико је расправа занимљива. Е сад ћу и лопту да узмем,
па се играј са онима који мисле да Земљу носи корњача.

:tease:

Ја ћу овде сутра да престигнем Бранета и Салета и могу да тражим следећу играчку.

Pa ako obratiš pažnju, i na toj temi ("Ravna zemlja") sam u top 5 diskutanata po broju poruka.

Znači da je i ta tema jednako zanimljiva.

:mrgreen:
Кад смо код једнаког.

Што се теме о корњачи тиче.
То је једнако као да си отишао трећи основне да се смејеш
деци што се не сналазе са интегралима.

Ma ништа, свакодневно се дешава, зар не?
Са вама је баш занимљиво разговарати, што питаш мене, питај стнца, он тврди да то није рекао.
Vidom da ti imaš problem da iz neživog nastaje živo i rugaš se da se to događa svaki dan. A ako ja tebe pitam zašto taj tvoj tvorac svaki dan ne stvori nešto novo, siguran sam da nećeš imati odgovor.

Problem je što neživo ne postoji. Postoji samo drugačije živo.
I od tog drugačije živog, ne možeš da napraviš nešto što će biti
živo na onaj način koji tebi odgovara. Jednako kao što ne možeš
od kokoške da napraviš dinosaurusa, bez obzira što je kokoška
živa na način na koji su tebe naučili.
Postoji neživo. Atom helijuma je neživ.
Tako da sve posle toga što si napisala, ne važi.

Ali šalim se, to mi je bilo samo pitanje za odobravanje naloga.

U realnosti to je rešeno kvantnom mehanikom. Naime klasičan sistem deluje kao da ne može da postoji, čak ni atom vodonika ne bi mogao da ima elektron koji stalno kruži bez gubljenja energije.

У вашој логици нема ни призрака логике, ако не можеш то да схватиш, не можемо разговарати о нечему другом кад ти у старту одбијаш да прихватиш значење појмова.
Имаш само двије опције, живот је настао као посљедица неке акције другог живог бића( које не мора нужно одговарати нашем схватању живота) или живот је настао сам од себе из неживе материје.
Смијешно је кад стриктно искључујеш прву могућност, а вадиш се на то да не тврдиш да је у питању друга могућност. Ево сви ми знамо да ви не знате, али имате ли бар теорију, неку трећу, четврту, ако већ није живо настало од мртвог, а није ни од живог?
Odakle ti znaš koliko opcija ima??

Moja logika je da ti nemaš logiku
Ako nešto ne postoji nemoguće to što ne postoji da bilo šta radi iz proste logike, pričati da to što ne postoji je nauka dokazala da to nepostojeće nije stvorilo život niti bilo šta.
Ako se nauka (pitanje KOJA) bavila dokazom da nešto što ne postoji nije stvaralo, to je za ludaru!
"Moja logika je da ti nemaš logiku."
I sa ovakvima da raspravljaš ne bilo koju ozbiljnu temu..

Па моје виђење је да та духовност која се развија на те начине углавном вођена премисом да се буде бољи у односу на друге, да се превазиђу опоненти, да се понуди нешто ново, са друге стране унутрашња духовност на коју свесна мисли је усмјерена ка нашем унутрашњом бићу и има за циљ да нас учини бољим у односу на нас саме.
Loše ti je viđenje.

Back