hogarius
Elita
- Poruka
- 15.124
Hoces da kazes da je covek zivotinja i da mora da ima vodju copora? Ima u tome i deo istine.Kljucni odgovor je
nikada, jer u ljudskoj je svesti, da mora da postoji "cvrsta ruka", svevodeca.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Hoces da kazes da je covek zivotinja i da mora da ima vodju copora? Ima u tome i deo istine.Kljucni odgovor je
nikada, jer u ljudskoj je svesti, da mora da postoji "cvrsta ruka", svevodeca.
Bojim se da je broj onih kojima je potreban vođa čopora mnogo veći nego što na prvi pogled izgleda.Hoces da kazes da je covek zivotinja i da mora da ima vodju copora? Ima u tome i deo istine.
Evo ja neverujem da ateisti postoje,pa postoje,u cemu je fora?

Bojim se da je broj onih kojima je potreban vođa čopora mnogo veći nego što na prvi pogled izgleda.
Potreba za vođom čopora uopšte ne mora biti vezana za religiju!
Interesantan zakljucak.. Na osnovu kojih dokaza i cinjenica si dosao do ovakvog saznanja? Cini mi se da ima dosta proizvoljnosti, zapravo, 'slobodnog misljenja'. Na osnovu kojih elemenata smatras da se pripadnik zapadne civilizacije odrekao te inherentne potrebe za figurom oca?Problem je u inherentnoj potrebi mnogih ljudi za figurom oca, pravednika, rešitelja svih problema, antipoda naše zemaljske nemoći i prolaznosti. Nasilno oduzimanje te figure često odvede u još gorem smeru, pogledaj recimo staljiniste - ideju izmišljenog Boga menjaju idejom zemaljskog... slična situacija u Severnoj Koreji. Moderna Rusija balansira između onog virtuelnog i onog stvarnog (a znamo koji je).
Dakle, ključno pitanje je ovde kada će čovek prevazići potrebu za očinskom figurom superheroja, bilo izmišljenom ili stvarnom.
Nemam pojma o čemu govoriš... ko je pominjao "zapadnu civilizaciju" uopšte?Na osnovu kojih elemenata smatras da se pripadnik zapadne civilizacije odrekao te inherentne potrebe za figurom oca?
Treba da se osvedocis.
Pokusaj iz drugoga ugla da posmatras "fabulu radnje",![]()
Nemam pojma o čemu govoriš... ko je pominjao "zapadnu civilizaciju" uopšte?

Pa naravno da ih nisam pomenuo, kad je poznato da su Hitler, Musolini, Franko... svi bili Kinezi....Рецимо да је ти упадљиво ниси поменуо![]()

Dakle, iz mog teksta se vidi da sam veoma zainteresovan na osnovu kojih dokaznih materijala dolazis do tvrdnje da je mnogim ljudima inherentna potreba za "figurom oca", pravednika, itd. odnosno zakljucka da im je potreban bog da razrese sva svoja neresena pitanja Kao primere si naveo tri drzave - Sovjetski Savez, Severnu Koreju i sadanju modernu Rusiju. Znaci svi drugi (naravno, i pripadnici zapadne civilizacije) su se oterasili svoje inferentne potreba osim navedenih. Da se zakljucitdi da su prioritetno u pitanju istocnjacki naodi (verovatno si slucajno ispustio Kinu}.Interesantan zakljucak.. Na osnovu kojih dokaza i cinjenica si dosao do ovakvog saznanja? Cini mi se da ima dosta proizvoljnosti, zapravo, 'slobodnog misljenja'. Na osnovu kojih elemenata smatras da se pripadnik zapadne civilizacije odrekao te inherentne potrebe za figurom oca?
Naravno da ne znači da su se svi oslobodili osim navedenih. To si ti izmislio i imputirao meni da bi imao šta da napadneš, ali to je prilično raščupan i ubog "strawman".Kao primere si naveo tri drzave - Sovjetski Savez, Severnu Koreju i sadanju modernu Rusiju. Znaci svi drugi (naravno, i pripadnici zapadne civilizacije) su se oterasili svoje inferentne potreba osim navedenih.
Iz ovog kratkog citiranog teksta proizilaze dva zakljucka, prvi i nedvosmislen, reklo bi se da imas kompleks "Hogarius" i, drugi, da bi nekome nesto palo na pamet, mora da je ima. Izvini, salim se. Da zakljkucim, zasto bih ja tebe napadao ako iznosis svoje teze, osim ako bi imao kontrargumentaciju, meta bi bile tvoje teze, a ne ti. Reci mi, zasto bih ja napadao kolegu ateistu? I, da zakljucim, nije od tebe niko ocekivao da nabrajas do sutra, vec da navedes par primera, kao i da nam objasnis zasto su se na zapadu ljudi oslobodili tog teskog nasledja (potreba za ocem) od koga jos uvek pate narodi na Istoku.Naravno da ne znači da su se svi oslobodili osim navedenih. To si ti izmislio i imputirao meni da bi imao šta da napadneš, ali to je prilično raščupan i ubog "strawman".
Ne pada mi na pamet da nabrajam do sutra nešto što je stvar opšte kulture. Ako nisi čuo za diktatore na "razvijenom zapadu" (šta god to bio "razvijeni zapad"), to je tvoj problem, nije moj.
Potraži i sam malo informacija o tome, ili više voliš servirano na tanjiru?
Što se tiče "evolucije", to smo već rešili:Program evolucije koji je zaslužan za opstanak naše vrste na Planeti.
... zakljucim, nije od tebe niko ocekivao da nabrajas do sutra, vec da navedes par primera....
Otkud toliko borbenog duha kod jednog moderatora?
zasto su se na zapadu ljudi oslobodili tog teskog nasledja (potreba za ocem) od koga jos uvek pate narodi na Istoku.
Problem je u inherentnoj potrebi mnogih ljudi za figurom oca, pravednika, rešitelja svih problema, antipoda naše zemaljske nemoći i prolaznosti. Nasilno oduzimanje te figure često odvede u još gorem smeru, pogledaj recimo staljiniste - ideju izmišljenog Boga menjaju idejom zemaljskog... slična situacija u Severnoj Koreji. Moderna Rusija balansira između onog virtuelnog i onog stvarnog (a znamo koji je).
Dakle, ključno pitanje je ovde kada će čovek prevazići potrebu za očinskom figurom superheroja, bilo izmišljenom ili stvarnom.

pa nije,problem je što ti nezdravo obožavaš životinje,pa priznaješ majmuna životinjicu za oca...e druže to je problemčina..![]()
Ko ne voli životinje, ne voli ni Boga.
Bog je imanentni uzrok sveta, dakle sam svet (Deus sive natura)

Moj otac je jedan veliki laf, a ti što ga nazivaš majmunom a ne poznaješ čoveka, to je tvoja sramota.pa nije,problem je što ti nezdravo obožavaš životinje,pa priznaješ majmuna životinjicu za oca...e druže to je problemčina..![]()
Hoces da kazes da je covek zivotinja i da mora da ima vodju copora? Ima u tome i deo istine.
pa nije,problem je što ti nezdravo obožavaš životinje,pa priznaješ majmuna životinjicu za oca...e druže to je problemčina..![]()
Na temi: "Zašto su teorija evolucije i teorija velikog praska teško razumljive?" sam objasnio da je ,mnogima teško da predstave sebi brojeve koji se ne mogu izbrojati na prstima.pa nije,problem je što ti nezdravo obožavaš životinje,pa priznaješ majmuna životinjicu za oca...e druže to je problemčina..![]()
Niti inherentna potreba za figurom oca. Figuru oca moze da zameni vodja copora. Izmedju ta dva pojma postoji odredjena analogija - i jedan i drugi ulivaju odredjen stepen sigurnosti kod clanova ljudske.odnosno zivotinjske skupien (copora).Bojim se da je broj onih kojima je potreban vođa čopora mnogo veći nego što na prvi pogled izgleda.
Potreba za vođom čopora uopšte ne mora biti vezana za religiju!
Ja ne osecam inherentnu potrebu da citam sve tekstove, osim onih koji su nastali kao reakcija na moje. A, domacinski, pa i gradjanski red nalaze da se sagovorniku odgovori na njegova pitanja.Naveo sam par primera Agarti... Hitler, Musolini, gen. Franko... zadovoljan?
U mnogome zavisi iz kog ugla posmatras ovo pitanje. Naprimer, ja mislim da su moderatori izborom na tu vaznu ulogu u zivotu foruma, dobili i na snasi i na baorbenosti i, sto je najvaznije, na znanju.Pa ako je neko moderator, ne znači da je lišen borbenog duha. Dok se ne krši Pravilnik, naravno... to nikome nije dozvoljeno, pa ni moderatorima.