Razgovor sa ateistima

• Začetnik teme Začetnik teme astr0
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Atavizmi, kada je u pitanju priča o evoluciji, ne dokazuju ništa, dok bi evolucionisti morali da razmisle o sledećim činjenicama:

- Gos'n Slučaj i "Majka priroda" nisu živa i inteligentna bića, te nisu ni sposobni da ih stvore;

- Zakon verovatnoće apsolutno isključuje mogućnost da ijedan složeniji element (a kamoli, dakle, živi organizam) nastane slučajno;

- Za selekciju je neophodna inteligencija, koju uvaženi (te i upravo pomenuti) par, po opštem priznanju, nema;

- Danas postoji bezbroj vrsta savršenih stvorova, a nijedan nije izrod do mere da bi bio tek "prelazna forma", odnosno međuvrsta;

- Prelazne forme jesu nesavršeni organizmi, koji, budući takvi, ne bi ni mogli da opstanu;

- Genetski kod strogo određuje građu, oblik i funkciju i najmanjih delova tela svakog živog bića (uključujući, dakle, i biljke), te je i to dovoljan dokaz da je priča o evoluciji (ateistička) budalaština...

Više o velikom prasku i evoluciji:

http://forum.krstarica.com/showthrea...1#post30485499
Da bi se o tvojim gore navedenim "cinjenicama" moglo raspravljati, neophodno je pre toga definiisati sta je to "Gos'n Slcaj", kao i pojam "inteligencija" potrebne za selekciju, te o kakvim prelaznim, nesavrsenim"" formama je rec? Medjutim, da bi rasprava o TE bila na razumnom, recimo, srednjoskolkom nivou, morao bi, uvazeni kolega MM da shvatis, da najozbiljnije spoznas da Darvinova teorija ne proucava, ni u jednom segmentu, nastanak zivota. Ocigledno da ti, kolega MM nemas ni taj potrebni, minimalni nivo znanaja sta je predmet proucavanja Darvinove teorije, ali ipak imas hrabrost da se upustas u raspravu o njoj.

- - - - - - - - - -

Celokupna tvar dokazuje postojanje Tvorca (Zakon Uzroka i posledice).

19:1 Nebesa kazuju slavu Božju, i dela ruku Njegovih glasi svod nebeski.

Psalam 19.

1:20 Jer šta se na Njemu ne može videti, od postanja sveta moglo se poznati i videti na stvorenjima, i Njegova večna sila i božanstvo, da nemaju izgovora.

Rimljanima 1.
Da, kolega MM, vidm da se sve tvoje znanje o prirodnim naukama, pa samim tim i o evoluciji, bazira na biblijskim cinjenicama.

Ide, ide patak na daleki put
Repić mu je kratak, kljun je njegov žu

- IDE, IDE PATAK - Brojalice - Lukin portal za djecu
Preuzeto sa: Lukin portal za djecu i obitelj

Stihovi ne dokazuju postojanje Paje patka :cool:
Ide, ide, Kliner (pride je i miner),
opstrukciju vrši! Obdukciju svrši -
ti, pesniče, kad ga ispesniče,
te njegove fraze (dobre za mamlaze)!

Jer čime se hraniš time se i sitiš,
te nek' se sahraniš (fraze ne podmitiš)!
Tvoje je oruđe sad posuđe tuđe;
usluga medveđa
* mene baš ne vređa.

Kliner, tako, neka radi jako,
(glava tvrda "razvaljuje" brda),
te zvanično proći će dolično,
kao patak uz ovakav atak**!

* :dash:

** Njegov atak glavi rok je kratak (jerbo drvo tvrdo ogradi i krdo) :)

Poslednja izmena:
Za tebe se sa neba vidi da si iskompleksiran. Ateista a zivot posvetio debatanju o religiji. Ti ne verujes u Boga a non stop pricas o njemu. Pogledaj samo tvoje poruke na teme. Ti si opsednut religijom :D
Sticem utisak kao da pricam sa klincem od 10 godine.

Zasto mislim da bi ti trebalo da znas u sta ja verujem? Izvini jel sam se ja obratio tebi diretno? Sta ti mislis da si? Opet se sam nalazis prozvan. Ja doso da podelim misljenje sa drugima a ako te ne interesuje zaobidji :D Koga interesuje neka razmeni misljenje samnom koga ne nikom nista. Ako te ne interesuje u sta verujem sta si doso onda? Zasto verujem sam vec napisao ti da si citao znao bi zasto verujem. Ja ne znam zasto verujem da postoji? :D Hoces jos ti da mi kazes u sta ja verujem :D

Kako drugima nije smetalo nista dosad vec smo lepo razmenjivali misljenja a tebi odjednom sve smeta? Leci komplekse drugar :)
Osim ovih nastranih bljuvotima, imas li ti ista pametno da kazes. Naravno, necu da se spustan na tvoj prizeman, ulicni nivo rasprave. Kada se u tvojoj goropadnosti i umisljenosti ukaze duboaka supljina, onda se pribegava raspravi ad hominem. Umisljas da si tvojim nastupom ovde ucinio cast ostalim forumasima (?). Kakav izopacen EGO.

Osim ovih nastranih bljuvotima, imas li ti ista pametno da kazes. Naravno, necu da se spustan na tvoj prizeman, ulicni nivo rasprave. Kada se u tvojoj goropadnosti i umisljenosti ukaze duboaka supljina, onda se pribegava raspravi ad hominem. Umisljas da si tvojim nastupom ovde ucinio cast ostalim forumasima (?). Kakav izopacen EGO.

aha, dodjes, nalupas se glupostima kao da se svet okrece oko tebe i proglasis me da vodim ulicni nivo rasprave. Vreme da se ignorise opsednuti decak :) Pozdrav drugar.

Prvo sto bih ti rekao Bog cak i u ovom zivotu nekad zavede red.
Ponekad?

Е сад, ако би неку вишу правду од те, па признај ствари чим постоје разликују се. Неправда је онда нужна. Неједнакост. Или можда што тражимо једнакост?
"Неправда никада не лежи у неједнаким правима, него у полагању на 'једнака' права" Фридрих Ниче, Антихрист
Ne zalazim u nužnost nejednakosti i nepravdi.
Govorimo o svemogućem Bogu.
Ako je zaista svemoguć - neka ispravi nepravde ovde i sada. Nešto mi je suviše dugo da čekam sudnji dan da bih se uverio u postojanje pravde.
Posebno, kakva je to pravda ako će i najveći zločinac dobiti rajsko naselje ako se pokaje, isto kao i najsmerniji vernik?

Ponekad?

Ako je zaista svemoguć - neka ispravi nepravde ovde i sada. Nešto mi je suviše dugo da čekam sudnji dan da bih se uverio u postojanje pravde.
Posebno, kakva je to pravda ako će i najveći zločinac dobiti rajsko naselje ako se pokaje, isto kao i najsmerniji vernik?

То је Божја правда. Онај ко му се највише увуче у задњицу тај ће најбоље и да прође на страшном суду.

Ne bih za sebe rekao da verujem u Boga vec pre nesto izmedju agnostika i vernika ili mozda bolje receno poprilicno mislim da Bog postoji ali ne predstavljam se kao vernik. Zelim da delim svoja misljenja a i da cujem misljenja ateista zasto ne veruju u postojanje Boga i da diskutujemo to koliko je moguce u nadi da cu naci istinu za kojom valjda traga i svako od nas. Unapred najavljujem da nisam arogantan i da moze da se vodi dobar razgovor. Pa eto izvolte

Boga je izmislio čovek, i ne vidim ni jedan jedini razlog da i ja verujem u tu izmišljotinu.

pa ne pada! fora je sto se svemir sve brze udaljava, tj. galaksije se udaljavaju sve brze, sto je suprotno ponasanju gravitona ali tipicno podlozi od antigravitona.

Medjutim imam utisak da se misli kako najveci umovi koji se bave velikim pitanjima, po misljenju forumasa, bave se time da bi dokazali (potvrdili) postojanje Boga.A to je suludo.

Sto se tice evolucije, kojoj se moram vratiti da ne bi zaglavili na astrofizici imam pitanja za Bozije sluge .:-)

Zato muskarci imaju bradavice i zakrzljale tj.nerazvijene mlecne zlezde?
Kako objasnjavate iz verske perspektive atavizam?
Kako i gde smestate hermafrodite u Bozijoj kreaciji?
Da li je ratar koji se bavi ukrstanjem i kreiranjem boljih vrsta mahuna, ovci, ruza..etc. nevernik?

Утисак или не, највећи умови, рецимо Тесла и Ајнштајн давали су изјаве да желе открити како је Бог створио свет, који му је био наум и сл... Сад "на којег" Бога су мислили, шта су мислили... па ако је рецимо Краус призивао духове па су му рекли на шта нису мислили, ја нисам, па немам намеру да изврћем њихове речи. А тачно је да су били далеко од хришћанског Бога. Но, тачно је и да се нису задовољавали измереним, као неки сада...
Е сад, ако неко мисли да су научници теолози, то ти види с њим.
Чињеница је да данас има доста атеиста међу физичарима, ја мислим да то и није неко чудо, можда напишем блог о томе. Има ту и доста хибриса, мада не баш незаслуженог, јер кад већ откриваш "тајне света", односно демистификујеш...
Млечне жлезде имамо јер смо сви били прво жене као фетуси. Дакле баш обрнуто од онога што вели Библија. Мада је, ако се не варам, и ту било два стварања, па првобитно жена није настала од ребра :lol:

Ponekad?

Свемоћ не укључује логичке парадоксе. Мада се можемо и са тиме играти, то ти је већ Кабала, али не морамо сад о томе...
Надам се да смо то схватили. Дакле, као што Бог не може да направи четвртасти круг не може ни да створи свет једнак а различит. А неједнакост је теби неправда? Ако није, размисли још мало...
Дакле, најправедније би било да ништа не постоји, уосталом тако каже Његошев Сатан (Луча Микрокозма). Ако већ не могу бити једнаки, што их је Божа будио из вечног сна? Или ти код Х.П. Блавацке имаш пралају, односно то је она преузела из ранијег хиндуизма. И то ће се поново догодити, то каже наука, свет ће пре или касније отићи у дисолуцију кад ће "све" (рецимо понеки фотон чија је таласна дужина као сада видљиви свемир) бити поприлично равномерно. Истина, потрајаће док се до тога стигне.
Е сад, ако ти смета неправда по којој уопште нешто постоји, и није исто јер може постојати само оно што се међусобно разликује... Шта да ти кажем - чудни су путеви Господњи :D

https://pralaja.wordpress.com/about-pralaja/

Poslednja izmena:
Утисак или не, највећи умови, рецимо Тесла и Ајнштајн давали су изјаве да желе открити како је Бог створио свет, који му је био наум и сл... Сад "на којег" Бога су мислили, шта су мислили... па ако је рецимо Краус призивао духове па су му рекли на шта нису мислили, ја нисам, па немам намеру да изврћем њихове речи. А тачно је да су били далеко од хришћанског Бога. Но, тачно је и да се нису задовољавали измереним, као неки сада...
Е сад, ако неко мисли да су научници теолози, то ти види с њим.
Чињеница је да данас има доста атеиста међу физичарима, ја мислим да то и није неко чудо, можда напишем блог о томе. Има ту и доста хибриса, мада не баш незаслуженог, јер кад већ откриваш "тајне света", односно демистификујеш...
Млечне жлезде имамо јер смо сви били прво жене као фетуси. Дакле баш обрнуто од онога што вели Библија. Мада је, ако се не варам, и ту било два стварања, па првобитно жена није настала од ребра :lol:

A i Carls Darvin je bio vernik u tom nedefinisanom smislu ...

Meni je sada interesantnije od originalne teme koliko su poneki forumasi neupuceni u osnovna znanja biologije,hemije, fizike a potezu religiju kao da je iz verski napetog kalasnjikova ispucavaju.
Kako razgovarati? Ili preostaje samo, izbegavati?

A i Carls Darvin je bio vernik u tom nedefinisanom smislu ...

Meni je sada interesantnije od originalne teme koliko su poneki forumasi neupuceni u osnovna znanja biologije,hemije, fizike a potezu religiju kao da je iz verski napetog kalasnjikova ispucavaju.
Kako razgovarati? Ili preostaje samo, izbegavati?

Избегавати...
Ако ниси докона и није ти забавно да их демантујеш :mrgreen:

Back