Razbijena šoferšajbna u Hrvatskoj, implikacije?

Na moru sam u Boki sa još dve porodice mojih prijatelja.

Predložih pre neki dan prijateljima da prošeta do Trebinja, da odemo tamo do manastira Tvrdoš, na ručak u neki restoran na reci i prošeetamo centrom grada.

Predlog je bio usvojen s tim što jedan od prijatelja je eksplicitno zahtevao da pre toga odemo u Cavtat da malo provedemo vreme tamo pa da tek onda odemo u Trebinje.

Tako je i bilo i ako ja nisam imao nikakvu želju da idem tamo . Nerado prihvatih.

Parkirali smo se na javnom parkingu do mora, u centru Cavtat, prošetali malo , popili piće i kad smo se vratili da nastavimo put dalje imali smo šta da vidimo. Prijatelja je na autu sačekala polomljena šoferšajbna.

Znači 20 godina od mog poslednjeg odlaska tamo, ispada da se ništa nije promenilo tamo i da
je i dalje prisutna ogromna mržnja prema Srbima.

Kad god Srbin ode tamo, da se opusti, odmori, rizikuje veliku materijalnu štetu ili nešto gore jer Hrvati i dalje patološki mrze sve Srbe.

Inače dosta vremena provodim na Kopaoniku koji je jedno od najvećih turističkih centara Srbije, ima dosta turista stranaca pa i iz Hrvatske. Nikada nisam čuo da je nekom napravljena bilo kakva šteta - da mu je slomljena šoferšajbna, isečene sve četiri gume, izgrebao auto - što se Srbima u endehaziji redovno dešava.

Zašto po vama Hrvati i dalje ovoliko patološki mrze Srbe?

Autorska tema.
Čekaj, pa ti si onaj koji tvrdi da Split je Srbija?!

Meni je slično ovako pukla šoferka pre par meseci. Na autoputu me udario kamenčić i ostavio rupicu veličine manje od zrna pirinča. Bez pukotine. Tek kad sam zaustavio kola i lupio vratima, ona se rascvetala celom dužinom od te rupice.

Dešava se i to.
ma dobro ali ne moramo govoriti da tihi laze...

dovoljno je bilo da neka budala videla table nase (cavtat je zarazena teritorija time od pamtiveka) i baci neki kamencic manji kamen koji pogodi sredinu jel soferke i da se razlije ta crta

ne mora biti da su mu lupali jer da su lupali cinili bi to dok je ne razbiju, dakle par puta...

ma dobro ali ne moramo govoriti da tihi laze...

dovoljno je bilo da neka budala videla table nase (cavtat je zarazena teritorija time od pamtiveka) i baci neki kamencic manji kamen koji pogodi sredinu jel soferke i da se razlije ta crta

ne mora biti da su mu lupali jer da su lupali cinili bi to dok je ne razbiju, dakle par puta...
Moje društvo od nas 15-tak Beograđana i Valjevaca svake godine ide na jedrenje u HR, dva puta godišnje, ostavljamo par automobila danima po parkinzima u lukama i po gradovima, i nikada se nikome nije ništa desilo da ja znam.

Kolika je šansa da neko (ko po sopstvenom priznanju mrzi Hrvate) ode jednom na sat vremena i da mu se nešto desi?

dobro jasno mi :mazi:
Kolika je šansa da neko (ko po sopstvenom priznanju mrzi Hrvate) ode jednom na sat vremena i da mu se nešto desi?
meni to ne ide u glavu naravno i logika da neko ko je ovde otvorio more tema o mrznji hrvata prema nama, ode tamo da seta...

ja sam opisao svoje ucesce u tom dubrovackom ratistu kao mlad kada sam bio poslat tamo
taj deo cavtat cilipi i tamo ka dubronivku je poznat i od drugog sv rata po ustasluku. tamos u ratovali crnokosuljasi protiv nas. uglavnom hosovci paragini. potomcad ustasetina
tu je jbg hercegovina odmah proed je tu trebinjski deo gde su poznati po ustasluku kao i druga strana po cetnickom kao suprotnost...

meni ne pada na um da idem tamo., uopste bilo gde na hrvatsko primorje i ako imam poznanike dobre ljude koji su u okolini splita

i sad tihi pristane da ode tamo setati ?

:mazi:

mogo je lepo reci ok vi podjite tamo u cavtat prosetajte ja skrecem ka trebinju i cekam vas...

a ono tolka srbenda i onaj koji ih ne podnosi jer nas mrze ode setati cavtatom, kao nagovorili ga...

da mu kazu ajmo skakati sa zgrade jel bi on skocio?

glupa prica al ajde od njega nista ne cudi

Meni je slično ovako pukla šoferka pre par meseci. Na autoputu me udario kamenčić i ostavio rupicu veličine manje od zrna pirinča. Bez pukotine. Tek kad sam zaustavio kola i lupio vratima, ona se rascvetala celom dužinom od te rupice.

Dešava se i to.
meni kada je drugi put pukla isto tako po duzini, odustao sam da zovem osiguranje da je menjaju, jer je nisko, na nivou brisaca

ili je losa aerodinamika, ne moze da te promasi, i odbije se kamencic kada vozis iza kamiona, pa mu ispadne iz gume, ili je losa instalacija, pa lako puca na mini venu... na drugim kolima mi ne pucaju soferke, a pogadjaju me isto kamencici, i samo se odbiju, jer su pod manjim uglom pogoci

To će @Umri_muski da krene na Krajinu čim kupi praćku.

Da opravda svoj junaćki nick.
Starci ne mogu pojmiti protok vremena i ne mogu shvatiti da nove generacije uopće nije briga za njihovu mržnju, frustracije i PTSP. Njima su ti ratovi sadašnjost, jer su ih proživjeli, a ne shvaćaju da je to drevna prošlost za mlade generacije. Zato stari jarci čeprkaju po WW2 i pokušavaju trovati mlađe generacije. Njima je to sadašnjost, jer se dogodilo za njihova života. Ne shvaćaju da je prošlo već 80 godina od završetka tog rata.

To će @Umri_muski da krene na Krajinu čim kupi praćku.

Da opravda svoj junaćki nick.
Nece, umri muski nije lozaja....kad krene on pocisti sve...sto znaci nece da krece na hrvate...inace ne bi ostalo od njih nista, jer ja ne mrzim hrvate....ovde samo izgleda da ih mrzim jer nedam da se bas mnogo laze za hrvatsku korist...i kao cistotu i postenje...vidis da i ovi hrvati znaju , ne bi se oni ponasali ovako da misle da bi sutra skidao njihove glave...

Starci ne mogu pojmiti protok vremena i ne mogu shvatiti da nove generacije uopće nije briga za njihovu mržnju, frustracije i PTSP. Njima su ti ratovi sadašnjost, jer su ih proživjeli, a ne shvaćaju da je to drevna prošlost za mlade generacije. Zato stari jarci čeprkaju po WW2 i pokušavaju trovati mlađe generacije. Njima je to sadašnjost, jer se dogodilo za njihova života. Ne shvaćaju da je prošlo već 80 godina od završetka tog rata.
Prosečan mladi Srbin ili Hrvat koji dođe na ovaj forum i pročita šta se piše pomislio bi da je svet prepun tih ratobornih mrzitelja i ludaka...

Ali prava istina je da su oni veoma malobrojni, ali i veoma bučni.

Normalan čovek gleda unapred, gaji ljubav umesto mržnje, ne naseda na jeftinu mrziteljsku propagandu.

Nece, umri muski nije lozaja....kad krene on pocisti sve...sto znaci nece da krece na hrvate...inace ne bi ostalo od njih nista, jer ja ne mrzim hrvate....ovde samo izgleda da ih mrzim jer nedam da se bas mnogo laze za hrvatsku korist...i kao cistotu i postenje...vidis da i ovi hrvati znaju , ne bi se oni ponasali ovako da misle da bi sutra skidao njihove glave...
Znači mnogo si opasan, ali si prijateljski raspoložen.

Sreća za Hrvatsku.

Prosečan mladi Srbin ili Hrvat koji dođe na ovaj forum i pročita šta se piše pomislio bi da je svet prepun tih ratobornih mrzitelja i ludaka...
nije
ali dacemo im savet

obidjite hrvatsko primorje - mirna bosna

ako vas bas neki djavo bocka da ocete otic tamo, e onda ZAOBILAZITE DUBROVNICKO PRIOBALJE taj potez cilipi kupari cavtat, pa i tamo iza ,stono slano...
kao i zadar naravno

split takdoje ne moraju jer ce se naci neka budala hosovska al okolina splita je drugacija... tj manje sanse za tim. nek idu recimo u ISTRU

eno im crne gore eno grcke...

nije
ali dacemo im savet

obidjite hrvatsko primorje - mirna bosna

ako vas bas neki djavo bocka da ocete otic tamo, e onda ZAOBILAZITE DUBROVNICKO PRIOBALJE taj potez cilipi kupari cavtat, pa i tamo iza ,stono slano...
kao i zadar naravno

split takdoje ne moraju jer ce se naci neka budala hosovska al okolina splita je drugacija... tj manje sanse za tim. nek idu recimo u ISTRU

eno im crne gore eno grcke...
Zavisi šta ko voli.

Za jedrenje Hrvatska i Grčka imaju najlepše more, ali su hrvatske marine daleko uređenije od grčkih. Crna Gora ne može tu da se takmiči.

Ako neko hoće samo da zabode dupe u pesak na sedam dana, onda može gde god hoće.

Back