Većina HOS-ovaca u Hercegovini su bili muslimani, posebno oni iz Čapljine.
pa capljina je takdoje poznata kao proustasko gnezdo.
poznata je po ustasama iz drugog sv rata
tamo ima mnogo hrvata . ok ima i muslimana.
ja govorim o dubrovackom ratistu simo. jer je ovde u pitanju cavtat.
na tom ratistu ja za muslimane ne znam, osim tog osusenog matorog stakora od 60ak godina , nijaza ... koji je zadojen od malena i koji je ko tinejdzer vec bio u ustasama. on je odande i on je odavno ustasizovan da tako kazemo...
on je jedinka tamo
ili jako manji deo.
jer simo bilo je muslimana u trebinju , da su hteli mogli su otici tamo na durbovacko ratiste jel de i to jos 1991 ...
oni su gledali da prezive jer jbg nalazili su se u procetnickom gradu ako pogledamo proslost u drugom sv ratu
Evo ti videozapis njemačke TV iz Čapljine 92.
Oni HOS-ovci što su bili na Dubrovniku su bili iz IX bojne Split pod komandom Marka Skeje.
znam ja simo ko je bio tamo ratovao protiv nas. tamo sam bio sa nepunih 19 ljeta.
komsiju iz ulice sam tamo izgubio kao saborca. bio je na odsluzenju u jna i imao nekih mesec i po dana nepunih do skidanja kada je poginuokod kupara u julu 1992
da da simo u julu 1992...
a sta smo mi radili u julu 1992 tamo jos uvjek na dubrovackom ratistu simo? ako je hrvatska priznata mejdunarodno od januara 1992...
pa cak i bosnu su priznali americki gadovi krajem aprila 1992
a mi bili tamo simo do septembra 1992, pa se prebacivali na popovo polje, potom popovice...
bili smo jer smo drzali linije sa orudjem dok se te linije ne popune sa pripadnicima vojske rep srpske na trebinjskom ratistu i dok se ne uigraju i ne utvrde...
ostavljeno im je naoruzanje simo i orudje, artiljerija.
danas simo srbija tj vojni odsek nama pripadnicima JNA koji smo tamo bili tokom 1991 i pogotovo 1992 , neki i do kraja septembra, pocetka oktobra...
NE PRIZNAJE UCESCE U RATU POSLE 19 MAJA 1992
znas koji je odgovor simo ?
kada sam bio podnosio zahtev za priznavanje ucesca u ratu tokom devedesetih, dadose uverenje za taj period do 19 maja 1992
rekoh sta je ovo ?
sa saltera gospodja okrene broj i kaze molim vas otidjite u hol pored i sacekajte samo malo ...
Dosao je major. Onako tunjave face zamuckujuci rekavsi, zao nam je ali ne smemo , tj nemozemo priznati deo posle 19 maja
jer je tada toboz zvanicno iseljen i posldnji vojnik sa teritorije Bosne iHercegovine!
tako se i vodi svugde zvanicno, vvideces po internetu pronadji...
To misle na ono iseljavanje vojnika jna iz tuzle e od tada kao nema vise vojnika JNA na teritoriji bih.
Dakle posle 19 maja nismo smeli biti u bosni kao pripadnici jna a kamoli u hrvatskoj jel de koja je rnaije bila priznata...
pa covece mi smo bili u hrvatskoj u kupairma ginuli u julu 1992 ! dubrovacko podrucje je zvanicno poptuno napusteno dogovorom oktobar1992
moj komsija je poginuo tada. pored mene tamo...
dakle , moj komsija je poginuo kada NIJE SMEO BITI TAMO ?
a simo...
ili ti drugim recima ovakvi kao ja i moji saborci su zrtvovani kao glineni golubovi ?
jedino sto me drzi da ih ne tuzim je cinjenica da smo nasim prisustvom cuvali trebinje s juga i taj deo rep srpske, do popova polja dok nas oni tamo ne zamene i dok se po brojnosti dobro ne utvrde...
inace to je simo za tuzbu, jer ja imam sve dokaze, i u vojnoj knjizici pecate ucesca u ratu. gde i kada...
ali nas je vrlo malo odavde iz srbije pa se zaboravilo simo i ovde se ne zna
jer su tamo bili uglavnom crnogorski drzavljani , sto rezervisti sto dobrovoljci u jna...
ostalo u jna na redovnom roku su bili sirom juge , mnogi su dezertirali u hrvatsku,otpusteni su makedonci 1992 pocetkom, a potom su pocetkom maja secamse dobro , svi gradjani BiH podeljeni na pisti, srbi na jednu stranu sa naoruzanjem kompletnim a hrvati i muslimani iz bosne na drugu stranu u civilkama, posto su razduzili unifomru i rpedali naoruzanje.
srbe su helikopterima i prevozom prebacili u vojsku rs a hrvate i muslimane aj zdravo... dali im knjizice odveli ih do herceg novog kaminima i kud koji mili moji. nekima je verovatno bilo mnogo tesko doci do muslimanskih ii hrvatskih delova u bosni tada iz herceg novog 1992 u maju...
pamtim dan kada smose rastali. bilo je tu prvih suza onih posebno bolnih. jer ti koji su tu ostali do tog dana za mene nikakko ne mogubiti ustase ili dzihadlije vec su bili vojnici jna koji su ratovali portiv hosovaca do maja 1992
ne kazem da ih je bilo puno ali bilo ih je simo
potom ostadose dobrovoljci irezervisti iz cg i mi poneki iz srbije koji smo tu na redovnom roku simo...
a sad nam ne priznaju posle 19 maja ?
milo lopinger i djubre se izvinuo hrvatima za dubrovnik, a secam se kako je sejao mrznju sa pricom o sahu i ustasama secas se i ti
dakle cg se zvanicna izvinula, a srbija ne priznaje ucesce posle 19 maja... a znamod a je BG upravljao sa jna tada 1992
dakle ko nas j.ebe jel de simo?
nije mi padalo na um da dezertiram, da brukam porodicu , cast prezime...
ispadoh budala simo. sad sam kako kazu cetnicki zlikovac koji je isao da pljacka dubrovnik...
a moj pokojni komsija , pogibe kada kako kazu nismo smeli biti tamo...
i kad mi neko pomene to dubrovacko ratiste muka me uhvati kako od hosovaca tako i od ovih nasih majmuna koji u se poigravali nasim mladim zivotima dok su im sinovi skupljali gajbice visanja kao marko milosevic jel de simo...
moj otac je bio tamo na ratistu, sa mnom neko vreme kod mokosice...bio je dobrovoljac u jna...
ja nisam otisao tamo simo iz crne gore kao on i moji rodjaci naivnicrnogorci koji su onda potrcalida se biju jel jer je to crnogorski...
ja sam otisao iz novog sada simo...