Razbijena šoferšajbna u Hrvatskoj, implikacije?

To me nimalo ne zanima. Ja sam istražio svoje porijeklo, a moje istraživanje po arhivima se točno poklopilo s obiteljskom predajom. Točno su mi rekli odakle su moji i to se potvrdilo na dokumentima. Ja nemam nikakve koristi od toga, ebe me se, plemstvo ne postoji odavno, a u Hrvatskoj ionako svaka treća osoba ima plemićko podrijetlo. Među mojim bližim prijateljima, od nas 10 četvero ima plemićko porijeklo, većinom rodovsko. Samo jedan ima armalno, a svi zajedno imamo K, jer plemstvo ne postoji.
Jesi li se ti testirao na Y DNK? To ti je preciznije i ide dalje od bilo kojih dokumenata i arhiva

Na moru sam u Boki sa još dve porodice mojih prijatelja.

Predložih pre neki dan prijateljima da prošeta do Trebinja, da odemo tamo do manastira Tvrdoš, na ručak u neki restoran na reci i prošeetamo centrom grada.

Predlog je bio usvojen s tim što jedan od prijatelja je eksplicitno zahtevao da pre toga odemo u Cavtat da malo provedemo vreme tamo pa da tek onda odemo u Trebinje.

Tako je i bilo i ako ja nisam imao nikakvu želju da idem tamo . Nerado prihvatih.

Parkirali smo se na javnom parkingu do mora, u centru Cavtat, prošetali malo , popili piće i kad smo se vratili da nastavimo put dalje imali smo šta da vidimo. Prijatelja je na autu sačekala polomljena šoferšajbna.

Znači 20 godina od mog poslednjeg odlaska tamo, ispada da se ništa nije promenilo tamo i da
je i dalje prisutna ogromna mržnja prema Srbima.

Kad god Srbin ode tamo, da se opusti, odmori, rizikuje veliku materijalnu štetu ili nešto gore jer Hrvati i dalje patološki mrze sve Srbe.

Inače dosta vremena provodim na Kopaoniku koji je jedno od najvećih turističkih centara Srbije, ima dosta turista stranaca pa i iz Hrvatske. Nikada nisam čuo da je nekom napravljena bilo kakva šteta - da mu je slomljena šoferšajbna, isečene sve četiri gume, izgrebao auto - što se Srbima u endehaziji redovno dešava.

Zašto po vama Hrvati i dalje ovoliko patološki mrze Srbe?

Autorska tema.
Vjerojatno si to izmislio. Da se to desilo vjerojatno bi slikao kao dokaz. Jel bila policija? Ima li kakav zapisnik?

Хрватима недостају Срби, зато долазе и блеје по српским форумима.
Praviće im društvo Nepalci. Kad sam bio nedavno u Kninu saznao sam da nekoliko Nepalaca vozi mini buseve od Knina do drugih mjesta po šibensko-kninskoj županiji, vidio sam ih 3-4 kod autobuske stanice. Još uvjek većina vozača tih mini buseva su Hrvata, uz par Nepalaca i Srba. Ali nešto mi govori da će za koju godinu biti većinom Nepalci vozači tih mini useva.

Na moru sam u Boki sa još dve porodice mojih prijatelja.

Predložih pre neki dan prijateljima da prošeta do Trebinja, da odemo tamo do manastira Tvrdoš, na ručak u neki restoran na reci i prošeetamo centrom grada.

Predlog je bio usvojen s tim što jedan od prijatelja je eksplicitno zahtevao da pre toga odemo u Cavtat da malo provedemo vreme tamo pa da tek onda odemo u Trebinje.

Tako je i bilo i ako ja nisam imao nikakvu želju da idem tamo . Nerado prihvatih.

Parkirali smo se na javnom parkingu do mora, u centru Cavtat, prošetali malo , popili piće i kad smo se vratili da nastavimo put dalje imali smo šta da vidimo. Prijatelja je na autu sačekala polomljena šoferšajbna.

Znači 20 godina od mog poslednjeg odlaska tamo, ispada da se ništa nije promenilo tamo i da
je i dalje prisutna ogromna mržnja prema Srbima.

Kad god Srbin ode tamo, da se opusti, odmori, rizikuje veliku materijalnu štetu ili nešto gore jer Hrvati i dalje patološki mrze sve Srbe.

Inače dosta vremena provodim na Kopaoniku koji je jedno od najvećih turističkih centara Srbije, ima dosta turista stranaca pa i iz Hrvatske. Nikada nisam čuo da je nekom napravljena bilo kakva šteta - da mu je slomljena šoferšajbna, isečene sve četiri gume, izgrebao auto - što se Srbima u endehaziji redovno dešava.

Zašto po vama Hrvati i dalje ovoliko patološki mrze Srbe?

Autorska tema.
Odgovor se krije u tebi, zašto ti mrziš Hrvate?

Praviće im društvo Nepalci. Kad sam bio nedavno u Kninu saznao sam da nekoliko Nepalaca vozi mini buseve od Knina do drugih mjesta po šibensko-kninskoj županiji, vidio sam ih 3-4 kod autobuske stanice. Još uvjek većina vozača tih mini buseva su Hrvata, uz par Nepalaca i Srba. Ali nešto mi govori da će za koju godinu biti većinom Nepalci vozači tih mini useva.
Neka voze! Što ti imaš protiv poštenih ljudi koji su došli u Hrvatsku pošteno živit i zaradit, ha rasisto?

Ksenofobni, moja je obitelj bila jedna od hiža jednog manje poznatog starohrvatskog plemićkog roda iz 12. stoljeća. Još postoji naša srednjovjekovna utvrda, doduše razvaljena, tek malo obnovljena i odavno u tuđem vlasništvu, danas hrvatske države.
Ne sumnjam da ti je pradeda Šime pričao tu priču.

Hehe...pripazi kad budeš ponovo dolazio u Knin..nisu ti Nepalci bez razloga tamo :twisted:

Čitam komentare i vidim da mahom svi brane Hrvate, ali ne pročitah ni jedan gde se osuđuje lomljenje šoferšajbne samo zato što su srpske tablice.
Evo ja najiskrenije lomljavu auta iz Hrvatske i napade na Hrvate u Srbiji osudjujem. Izbacivanje frustracije na nekome nebitnom je za maksimalnu kaznu.

Масакр у Пребиловцима су извршиле усташе између 6. и 11. августа 1941. под командом Ивана Јовановића званог Црни, над 826 од укупно 994 Срба села Пребиловци, углавном жена, деце и стараца. Већина је жива бачена у јаму Голубинку, док су остали били убијени на лицу места. Педесет и четири српска домаћинства Пребиловаца су тим покољем била заувек угашена

Znam ja sve o tome. Kao sto vidis Prebilovci se zovu, ne Pribilovci.

A i da ti neko pukao šoferku ti bi ćutao ovde ko p***a jer ti se ne uklapa u narativ.
Ma da su te prebili i gurnuli u kontejner opet bi prećutao. ;)
Ne može biti kriv ceo narod zbog jedne budale.

Nikako ljudi ne umeju na ovom forumu da razgraniče ličnu i kolektivnu odgovornost.

Borba je duga i teška.

Back