- Poruka
- 89.439
Nisam pogledala emisiju, Premijerno se emituje upravo sada.
Verujem da će biti zanimljiva za obe strane.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ma daj. Necu ni da gledam. Da trosim vreme na nesto sto je 99,99% debilana. Covece ljudi DOKAZALI pre vise stotina godina da je zemlja okrugla. Avioni lete na osnovu proracuna koji uzimaju to u obzir. Itd. itd. I sad ODJEDNOM-zemlja jje RAVNA PLOCA?!?? Mmmmmda....Isto kao sto je nastala pre 6.000 gopdina a ne par miljardi...
Nisam pogledala emisiju, Premijerno se emituje upravo sada.
Verujem da će biti zanimljiva za obe strane.
Kako nemaju...? I vidi se da je OKRUGLA!Sto su razlicite velicine kontinenti kroz godine postali? Jel i tu kamera kriva? Ne zelim raspravu ali da li ti verujes ako ti predsednik kaze da se nikad bolje zivi i mediji to potvrde? Jednostavno ja bih se zapitao na vasem mestu kako to da nema ni jedan realan snimak zemlje iz kosmosa, ja ne kazem da je ravna, ili nesto kriju ili ne mogu(kao i sto sami tvrde) proci van alenov pojas. Ni jedan snimak ne postoji sa uzletanja satla do mesta dolaska. Mislim ako me ceo svet proziva da imam zlatan rudnik u dvoristu, snimio bi celo dvoriste i zacepio im usta zauvek. Jel mozes barem da se zapitas ili da mi kazes zasto nemaju stvarni snimak zemlje iz kosmosa(apolo ne racunam jer to kao da su snimala mala deca?
Neću da gledam - je tipičan odgovor baš tih i takvih zatucanih ljudi koji misle da je smao njihovo mišljenje ispravno i tačno.Ma daj. Necu ni da gledam. Da trosim vreme na nesto sto je 99,99% debilana. Covece ljudi DOKAZALI pre vise stotina godina da je zemlja okrugla. Avioni lete na osnovu proracuna koji uzimaju to u obzir. Itd. itd. I sad ODJEDNOM-zemlja jje RAVNA PLOCA?!?? Mmmmmda....Isto kao sto je nastala pre 6.000 gopdina a ne par miljardi...
Kao što sam ti rekao kad si tvrdio da je Zemlja-mesec jedini sinhroni sistem, to što ti nesto ne znaš ne znači da drugi to ne znaju. Kao i tad, daću ti i dokaz:Da li je model loptaste(pardon geoidne) Zemlje nedodirljiv za raspravu i osporavanje?
Postoji mnogo slika naše planete koje ne bi smele da posotje(svetionika slikanog sa 150km udlajenosti, grada Čikaga sa 50 milja ijoš mnogo drugih) što je dovleo do toga da nam serviraju priču o geoidnosti Zemlje.
Ali ako se zalažemo(a poklonici modela Loptaste Zemlje se zalažu) za uniformnost svemira, recite mi zašto i druge planete nisu geoidnog oblika, ne samo Zemlja?
Neću da gledam - je tipičan odgovor baš tih i takvih zatucanih ljudi koji misle da je smao njihovo mišljenje ispravno i tačno.
Zašto apriori odbacivati bilo koje i čije tvrdnje, bez stroge naučne provere?
Da li je model loptaste(pardon geoidne) Zemlje nedodirljiv za raspravu i osporavanje?
Postoji mnogo slika naše planete koje ne bi smele da posotje(svetionika slikanog sa 150km udlajenosti, grada Čikaga sa 50 milja ijoš mnogo drugih) što je dovleo do toga da nam serviraju priču o geoidnosti Zemlje.
Ali ako se zalažemo(a poklonici modela Loptaste Zemlje se zalažu) za uniformnost svemira, recite mi zašto i druge planete nisu geoidnog oblika, ne samo Zemlja?
U školi koju sam ja učio, doduše davno, jedini par planeta-satelit sa sinhronom orbitom je bio Zemlja.Mesec.
Odjednom, kada je to postlao malkice sumnjivo, otkriveno je da većina satelita ima sinhronu orbitu sa svojim planetama.
Nažalost , to opet dovodi do velike zbrke naučnike sa posotjećim "važećim2 modleima Zemlje i svemira, i postavlja neizostavno pitnaje: A kako je moguće da u svemiru u koje postoji uniformnost(uostalom uniformnost se i postiže dugim protokom vremena i ogromnim brojem rotacija koje sve razlike na kraju ponište) posotje sateliti koji su sinhroni i oni koji nisu, a iste su starosti i na sličnim su udaljenostima od planeta?
Kako tvrditi d aje nešto odredjenog oblika(u ovom slučaju Zemlja), i danas predstavljamo modle atoma vodonika, sa jezgrom i elektronom koji u velikom delu putnaje oko tog jezgra nije deo našeg svemira, tj ne znamo gde nestaje, sve dok se iznenada ponovo ne pojavi?
Znači da i taj atom ima dimenziju koja je nama nepoznata(ili je nismo naučilli prepoznati), pa bi onda prostim zaključivanjem shvatili da i Zemlja ima dimenziju koju ne znamo, a da se ona nama samo prikazuje kao trodimenzionalna(što bi rekao Segan: Trodimenzionalna senka prave Zemlje).
Ne smatram da je Zemlja ravna ploča, ali sam siguran da nije ni ovakva kakvu smo u školi učili, nego da tu postoji još značajna "nadgradnja" koju mi kao trodimenzionalna bića ne vidimo.
Što se tiče samog zakrivljenja, odete na neko more, ponesete sa sobom durbin i gledate brod koji se udaljava golim okom...Kada brod nestane sa vidika, uzmete durbin i pogledate u tom pravcu...Ako vidite brod, onda on nije nestao zbog zakrivljenja nego zbog perspektive, ako i dalje ne vidite onda je nestao ispod horizonta zbog zakrivljenja...Prosto, da ne može biti prostije.
Kako je moguce da kazes na kraju "ne tvrdim da je Zemlja ravna ploca"ali ipak-pokusavas da to dokazes? Doduse klimave dokaze i-OSPORENE!
ma ti vrlo vešto bežiš od toga da bilo šta tvrdiš ili dokazuješ, jer ti je mnogo komfornije da ostaneš u zoni palamuđenja gde si ti najpametnijiGde sam ja to pokušao da dokažem da je Zemlja ravna ploča?
То уопште није било тако.Педофилија је била непознат појам, а родитељи су венчавали своју децу у узрасту од 12(невеста) и 14 година(младожења).Тако је било у средњовековној Србији. То је био званични црквени брак, а народ није много марио за то, па су се удавали/женили и са 10-12 година....Bilo kako bilo pedofila je bilo mnogo manje kada su drustva bila hriscanska i kada su se strogo kaznjavali. Ne samo pedofila nego mnogo drugih degenerika....
Svako da jeste. Oblik i veličina Zemlje su detaljno i precizno utvrđeni sredinom 19. veka i to tačno u metar. U to doba izrađeni su i prvi katastri.Da li je model loptaste(pardon geoidne) Zemlje nedodirljiv za raspravu i osporavanje?
Pa ne vidim da si tvrdio suprotno. Sve vreme iznosis cinjenice u prilog tome da teorija o ravnoj Zemlji ima smisla. A nema. Znaci moras ili biti misljenja da je okrugla ili da je ravna. Ne moze biti oba zar ne? Takodje sila gravitaciije i njena primena u varijanti da je zemlja ravna pada u vodu. A gravitacija i sve sto je vezano za nju--FUNKCIONISHE! Vec vekovima. KAKO ako je Zemlja ravna=gravitacije nema?Gde sam ja to pokušao da dokažem da je Zemlja ravna ploča?
Ne vidim zbog čega katastre ubacuješ u priču o obliku Zemlje ali dobro....Ti valjda znaš zašto...Svako da jeste. Oblik i veličina Zemlje su detaljno i precizno utvrđeni sredinom 19. veka i to tačno u metar. U to doba izrađeni su i prvi katastri.
Svi kartografi izrađuju karte na bazi okrugle Zemlje.
Prema tome, na geoidu su bazirane sve topografske, pomorske, geografske, aeronautičke i sve druge karte, kao i katastar zemljišta. Kad model geoida ne bi bio ispravan, ni jedna karta zanovana na tom geoidu ne bi bila tačna, sve te karte bi bile beskorisne za navigaciju pošto bi se pomorci i piloti bi se pogubili odavno.
Pa ne vidim da si tvrdio suprotno. Sve vreme iznosis cinjenice u prilog tome da teorija o ravnoj Zemlji ima smisla. A nema. Znaci moras ili biti misljenja da je okrugla ili da je ravna. Ne moze biti oba zar ne? Takodje sila gravitaciije i njena primena u varijanti da je zemlja ravna pada u vodu. A gravitacija i sve sto je vezano za nju--FUNKCIONISHE! Vec vekovima. KAKO ako je Zemlja ravna=gravitacije nema?
Pa zato što se za izradu katastra mora poznavati oblik i veličina Zemlje. Oblik Zemlje je precizno izračunat nizom merenja i eksperimenata koji su potvrdili tačan oblik i dimenzije kugle pomoću geodetskih merenja. Te metode se koriste i još dan danas kada god se radi neki katastar.Ne vidim zbog čega katastre ubacuješ u priču o obliku Zemlje ali dobro....Ti valjda znaš zašto...
Položaj se ne određuje mapama? Otkad to? Jesi čuo nekad za pomorske karte? Šta misliš čemu one služe? Navigacija pomoću zvezda nije dovoljno precizna za navigaciju zato se ne koristi odavno. Za modernu navigaciju danas se koristi GPS i elektronske karte, ali papirna karta je uvek tu za ispomoć ako nešto zakaže.Ni u doba Kristifora Kolumba, a kamoli kasnije položaj se nije odredjivao mapama, već položajem zvezda na nebu, posebno od 18.veka i sekstanta...
Mapirana je POVRŠINA Zemlje, a ne okeansko dno. Velika razlika. Naći avion na dnu okeana je kao da tražiš iglu u plastu sena pogotovo ako se uzme u obzir da okeansko dno uopšte nije ravno nego se dole nalaze čitavi planinski venci reda veličine Alpa i Pirineja, plus veliki pritisak i konfiguracija terena koja otežava potragu.Dalje, kažu danas satelitima i navigacijama mapirana Zermlja do detalja..Pa kako ovolike godine ne nadjoše onaj indonezijski avion?
Zato što su to gluposti. Plovio sam stotinu puta kroz famozni Bermudski trougao i kao što vidiš još uvek nisam nestao. Bermudski, Đavolji i slični trouglovi su najobičnije izmišljotine pisaca SF romana. U tim područijma se ne dešava ništa neobično, niti je broj nestalih brodova u tim delovima veći nego u drugim delovima sveta. U poslednje vreme naravno dosta manje zbog moderne navigacije i satelitskog praćenja.Kako samo na pojedinim mestima na Zemlji, Djavolji trougao uJjapanu, Bermudski trougao, brodovi , ljudi i avioni nestaju a na drugim mestima mnogo frekfentnijeg saobraćaja i mnogo opasnijih morskih struja toga nema?
Jel' se ti to ozbiljno raspravljaš sa njima?Pa zato što se za izradu katastra mora poznavati oblik i veličina Zemlje. Oblik Zemlje je precizno izračunat nizom merenja i eksperimenata koji su potvrdili tačan oblik i dimenzije kugle pomoću geodetskih merenja. Te metode se koriste i još dan danas kada god se radi neki katastar.
Položaj se ne određuje mapama? Otkad to? Jesi čuo nekad za pomorske karte? Šta misliš čemu one služe? Navigacija pomoću zvezda nije dovoljno precizna za navigaciju zato se ne koristi odavno. Za modernu navigaciju danas se koristi GPS i elektronske karte, ali papirna karta je uvek tu za ispomoć ako nešto zakaže.
Na svakoj pomorskoj karti lepo piše da je Zemlja geoid, da je more zakrivljeno i da karta sledi zakrivljenost Zemlje.
Znači bukvalno na svim pomorskim kartama PIŠE da su bazirane na okrugloj Zemlji, i to tačno na kojem elipsoidu, da bi kapetan znao pretvarati poziciju s jedne karte na drugu. Kad nešto ne bi bilo ispravno sa oblikom zemlje, niti jedna od tih karata ne bi bila tačna i brod ne bi mogao stići tamo gde je krenuo.
Mapirana je POVRŠINA Zemlje, a ne okeansko dno. Velika razlika. Naći avion na dnu okeana je kao da tražiš iglu u plastu sena pogotovo ako se uzme u obzir da okeansko dno uopšte nije ravno nego se dole nalaze čitavi planinski venci reda veličine Alpa i Pirineja, plus veliki pritisak i konfiguracija terena koja otežava potragu.
Zato što su to gluposti. Plovio sam stotinu puta kroz famozni Bermudski trougao i kao što vidiš još uvek nisam nestao. Bermudski, Đavolji i slični trouglovi su najobičnije izmišljotine pisaca SF romana. U tim područijma se ne dešava ništa neobično, niti je broj nestalih brodova u tim delovima veći nego u drugim delovima sveta. U poslednje vreme naravno dosta manje zbog moderne navigacije i satelitskog praćenja.
Ma dosadno mi......al trebao sam odustati kad je čovek napisao da se navigacija ne radi pomoću mapa, odmah mi je jasno koliko je sati.Jel' se ti to ozbiljno raspravljaš sa njima?
Jedini rezultat te rasprave biće to što će možda neko naivan greškom pomisliti da su oni sposobni da razumeju bilo šta ili da znaju nešto o nečemu.
I ja sam trebao odustati kada sam video tvrdnju da se za oblik katastra mora znati oblik Zemlje..Ja sam video puno gluposti od tzv ravnozemljaša ovde, ali ova tvrdnja skoro nadmašuje sve njihove.Ma dosadno mi......al trebao sam odustati kad je čovek napisao da se navigacija ne radi pomoću mapa, odmah mi je jasno koliko je sati.![]()
Ali i dalje ostaje bez odgovora kako to da je samo Zemlja geoid, a nije npr Mesec, ili Mars ili Venera ili bilo koja druga planeta?
Naravno da se mora znati oblik Zemlje kod utvrđivanja katastra. To je odavno utvrđena činjenica. Postoji jedna knjiga iz 19. veka od čoveka koji je ustanovio katastar Velike Britanije i izmislio pojam geodezija. Tamo su objašnjena precizna merenju okrugle Zemlje, o načinu kako su vršeni eksperimenti i kakve dokaze su ti eksperimenti proizveli. Postavio bih ti link, ali ti takve stvari ne razumeš. Tačan oblik i dimenzije zemljine kugle su određene pomoću geodetskih mjerenja. Te metode se koriste i još dan danas kada god se radi neki katastarI ja sam trebao odustati kada sam video tvrdnju da se za oblik katastra mora znati oblik Zemlje..Ja sam video puno gluposti od tzv ravnozemljaša ovde, ali ova tvrdnja skoro nadmašuje sve njihove.
GPS proračunava kooridante na osnovu okrugle Zemlje. Sećam se da sam ti ovo već jednom objašnjavao, ali ti nemaš doovljno kapaciteta da shvatiš ove stvari.Skoro je u rangu tvrdnji kako je za GPS pozicioniranje neophodno da Zemlja bude loptasta, geoidna da budem precizniji-
Ne postoji takva hronologija, tzv. bermudski trougao je mit. Nema tu nikakvog "trougla", niti se dešavanju neobjašjeni nestanci i nesreće češće nego negde drugde.Ono što ZNAČI je hronologija koja nam jasno kaže da se u tom delu sveta dogadjaju neobjašnjivi nestanci, iliti neobjašnjive nesreće mnogo češće nego na drugim mestima.
Pa nema ništa posebno u tom prostoru, voda ko voda, okean ko okean. Kapiraš?To samo po sebi POKAZUJE( ne dokazuje, nego pokazuje), posebnost tog prostora, a ti odgovaraš da je to glupost?
U principu nemam ja uopšte problem sa tuđim mišljenjem, ali sam alegičan na lupetanje. Ti baš ovde lupetaš ko maksim po diviziji. Bukvalno sve što si napisao je pogrešno. Meni žalosno da gledam odraslog čoveka poput tebe koji piše gluposti. Bolje da si se obrazovao negde...u šta si sprco tolike godine, stvarno nema smislaZnači ponovo na delu isključivost i ograničenost ogledana u neprihvatanju tudjeg mišljenja, čak ni kao mogućnosti.
Da je drevna nauka tokom istorije tako funkcionisala, danas bi nauka bila na nivou inkvizicije srednjeg veka.
Da svedemo stvari na pravu meru-postoje u osnovi 2 tj jedno pitanje:Ne vidim zbog čega katastre ubacuješ u priču o obliku Zemlje ali dobro....Ti valjda znaš zašto...
Ni u doba Kristifora Kolumba, a kamoli kasnije položaj se nije odredjivao mapama, već položajem zvezda na nebu, posebno od 18.veka i sekstanta...
Što se modela geoida tiče, ja pitam i očekujem odgovor.....AKO je naš Sunčev sistem star 4,5 milijarde godina u kojima je svako nebesko telo koje kruži oko Sunca obavilo desetine miliona revolucija, kako je moguće da je samo Zemlja ostala geoid, i nijedna druga planeta ili satelit?
Ako je važeća teorija o nastanku Sunčevog sistema koju smo učili u školama, te se nebeska tela iz užarenih lopti polako hladila, to bi neizostavno kroz mnogo revolucija i rotacija dovleo do potpuno simetričnog i pravilnog oblika svake planete, što izgleda nije slučaj jedino sa Zemljom.Kako to?
Isključivost koja ovde postoji nema nikakvog smisla.
Zbog čega ti meni stavljaš u usta da sam pobornik ravne Zemlje, ako ja imam primedbe na današnji model?
Ja imam primedbe na današnji model jer postoji mnogo "šupljina" koje nisu objašnjene današnjim modelom, i to svuda oko nas na svakom nivou.
Pričali smo već o nestanku elektrona na putu oko jezgra vodonika.
Zar to ne može biti uticaj neke nama nepoznate dimenzije prostora?O tim dimanzijama govori puno naučnika i danas i u prošlosti.
To što mi ne znamo rešenje nekog problema, ne znači da problem ne postoji, ili da proizvoljno rešenje koje zadovoljava najviše parametara možemo da proglasimo za ispravno.
Kaže današnja nauka da je rotacija Zemljinog jezgra(koje je takodje samo teorija i možda se u budućnosti pokaže samo kao plod mašte) uzrokovana pomeranjem centra masa Zemlja-Mesec, koji nije u centru Zemlje nego rotira kako Mesec rotira oko Zemlje.
OK, da li je neko od vas čuo bilo kada, bilo gde, da precizna laboratorijskla merenja bilo čega u bilo kom eksperimentu, uzima u obzir tu činjenicu, koja za osobu tešku 80kg predstavlja razliku u masi od 1kg, što je za laboratorijska merenja ogromno.
Dalje, kažu danas satelitima i navigacijama mapirana Zermlja do detalja..Pa kako ovolike godine ne nadjoše onaj indonezijski avion?
Kako samo na pojedinim mestima na Zemlji, Djavolji trougao uJjapanu, Bermudski trougao, brodovi , ljudi i avioni nestaju a na drugim mestima mnogo frekfentnijeg saobraćaja i mnogo opasnijih morskih struja toga nema?
Možda prozor u tu dimenziju prostora nama nepoznatu?
Ima još mnogo pitanja koja mogu da se postave, da se jasno naučno obrazlože.
To što zagovornici ravne Zemlje postavljaju gomilu moram reći glupih pitanja, proisteklih iz osnovnog neznanja, ne znači da poneko od tih pitanja nije sasvim na mestu, i vredno razmišljanja.
Taman posla, pa ona ih spaljuje za njihovo dobro.јер не би Црква спаљивала јеретике без јаког разлога.
Не. Спаљује их да се вирус истине не прошири на друге. Као када полиција пендречи демонстранте, никако за њихово добро већ да би већа булумента оних који би да раде исто као пендречени, видели како ће да заврше. А то су две ствари. Зато и Црква постоји два миленијума.Taman posla, pa ona ih spaljuje za njihovo dobro.