Ravna zemlja

Opet se sramotis i to za medalju.

Ne vec po vasem modelu, biti dobar = nagrada biti los = kazna u paklu. Ja kao ateista nisam dobar prema drugima jer ocekujem nagradu vec zato sto to zelim. OGROMNA RAZLIKA. Ne cela poenta evolucije je napredak vrste a ne pojedinca, vidi koliko nemas pojma. Jedinka tesko da moze da opstane sama za sebe. Jok vec ti kao religiozni fanatik nikako da ukapiras osnovne stvari. Ljudi su pali na greh, ispran tebi mozak al nema veze. DA ja tvrdim da je lose, svaka normalna osoba bi to ukapirala. SAtanizam = ne verujes u ono sto i ja, treba biti glup da to ukapiras? I cekaj, opravdanje za ubitvo dece i beba je sta? Bog je milostiv i pun ljubavi. Koga bre ti zajebavas. Toliko se gubis u pisanju da to vise nije normalno. Ne ja koristim standarde napisane u najvestijoj knjizi Hriscana, te norme koje su bile pre 2000god su i sada jer je knjiga bezgresna. Pisali su je sledbenici Bodjer sina.
Nisi ozbiljan… cuj napredak vrste 😁😁😁

Ti si ateista jer zelis da radis sta zelis, tj medju vama tesko da ima pravednih. Da ste onakvi kakvi se predstavljate bili bi vernici. 😁😁😁

vernici se ne plase pakla, koji je sam po sebi zivljenje bez Boga vec zele da budu sa Bogom …

To je kao da pitaš zašto se teleskop ne koristi za gledanje bakterija i virusa. Nije pravljen za to. Zakoni optike ne dozvoljavaju da se snime sitni predmeti na Mesecu sa Habla.

Hubble's 94.5-inch mirror has a resolution of 0.024″ in ultraviolet light, which translates to 141 feet (43 meters) at the Moon's distance. In visible light, it's 0.05″, or closer to 300 feet. Given that the largest piece of equipment left on the Moon after each mission was the 17.9-foot-high by 14-foot-wide Lunar Module, you can see the problem.

Uostalom, Habl nam nije ni potreban za slikanje Meseca jer imamo sonde koje oko njega orbitiraju na malim visinama.

Habl svakako jeste usmeravan prema mesecu, ali samo eksperimentalno i bez nekih očekivanja:
https://www.nasa.gov/vision/universe/solarsystem/hubble_moon.html
Hahahaha. E sad si me nasmejao za sve pare. Kakvo ti je ono smece od slike sa x, jel to neka zakrpa na mesecu ili mesto sletanja? A ova slika ispod sa krsticima je sa apolo misije u reziji Kjubrika. Dal je moguce da vide galaksije a nemaju teleskop da vide rovera koji je ostao gore? Zamisli da ti vidis na 10km a ne vidis na pola metra!
Samo odgledaj ovaj zvanicni nasnin snimak sa apolo 17 misije, kada je vec spominjes.
Ovaj video je isuvisno i komentarisati, teletabisi bi se smejali ovome. Iskreno jel verujes u ovu amatersku bajku ispod?

Zamolio bih cinjenicno potkovani svet koji je svratio i na ovu temu kao na usputnu kafanu :D
da se pridrazava same tematike iz naslova, odn.da se manete rasprave o nauci, evoluciji i religiji,
i posvetite ozbiljnoj temi kao sto je....RAvna Zemnka,ne mogu mnajke mi...:hahaha:

Ajde da se vratimo na temu. Posto nauka kaze da smo malo spljosteni na polovima, jel moze neko od strucnijih da mi kaze da li je tako i kolika je ta razlika, da bih vam postavio pitanje sledece?!
Jeste malo spljostenija na polovima ali je to smešno mala razlika, slikovito:ako je prečnik po visini (polovima) 300 precnik po širini (ekvatoru) je 301

Samo odgledaj ovaj zvanicni nasnin snimak sa apolo 17 misije, kada je vec spominjes.
Ovaj video je isuvisno i komentarisati, teletabisi bi se smejali ovome. Iskreno jel verujes u ovu amatersku bajku ispod?

Sta je ovde konkretno problem? Znas da je recimo sve pa i modul oko sest puta lakse na mesecu nego na zemlji i zato moze da izgleda drugacije... i ovo pogonsko gorivo je neka drugacija mesavina.... Nema ovde nista cudno...

Sta je ovde konkretno problem? Znas da je recimo sve pa i modul oko sest puta lakse na mesecu nego na zemlji i zato moze da izgleda drugacije... i ovo pogonsko gorivo je neka drugacija mesavina.... Nema ovde nista cudno...
Ma nista nije problem, ako ti ne vidis, onda nema problema. Jel si gledao nekad pticu trkacicu i kojota, vidis ja mislim da je to stvarno snimano a ne crtani film kako nam ga i predstavljaju.

Jeste malo spljostenija na polovima ali je to smešno mala razlika, slikovito:ako je prečnik po visini (polovima) 300 precnik po širini (ekvatoru) je 301
Mislim da je 1967 jedino bila spoljostena... Ovo su zvanicne slike zemlje.. 2015 se malo izduzila....

Prilozi

• 20150726-072348-3wujb.jpg
    20150726-072348-3wujb.jpg
    197,5 KB · Pregleda: 20
Mozda misliš na kameru koja prati uzletanje? Imaš snimke i sa predhodnih uzletanja, tu su promašivali tajming, ubili su tek ovaj. Iskustvo.

Za ovo drugo, planeta je uvek bila ista, kamere kojim je slikana su različite.

Ma nista nije problem, ako ti ne vidis, onda nema problema. Jel si gledao nekad pticu trkacicu i kojota, vidis ja mislim da je to stvarno snimano a ne crtani film kako nam ga i predstavljaju.
Kako si ih provalio, svaka ti cast... A mislili su da mogu da te prevare.. .Veliki pozdrav za tebe i drustvo...
p.s; A jesi provalio sad ove igracke koje kao salju na Mars, ej zamisli na Mars.... Pa ono je tacno sa vasara na Tresijama slika, ostrac nozeva...Ko u ono veruje ja ne znam...

Mozda misliš na kameru koja prati uzletanje? Imaš snimke i sa predhodnih uzletanja, tu su promašivali tajming, ubili su tek ovaj. Iskustvo.

Za ovo drugo, planeta je uvek bila ista, kamere kojim je slikana su različite.
Sto su razlicite velicine kontinenti kroz godine postali? Jel i tu kamera kriva? Ne zelim raspravu ali da li ti verujes ako ti predsednik kaze da se nikad bolje zivi i mediji to potvrde? Jednostavno ja bih se zapitao na vasem mestu kako to da nema ni jedan realan snimak zemlje iz kosmosa, ja ne kazem da je ravna, ili nesto kriju ili ne mogu(kao i sto sami tvrde) proci van alenov pojas. Ni jedan snimak ne postoji sa uzletanja satla do mesta dolaska. Mislim ako me ceo svet proziva da imam zlatan rudnik u dvoristu, snimio bi celo dvoriste i zacepio im usta zauvek. Jel mozes barem da se zapitas ili da mi kazes zasto nemaju stvarni snimak zemlje iz kosmosa(apolo ne racunam jer to kao da su snimala mala deca?

Sto su razlicite velicine kontinenti kroz godine postali? Jel i tu kamera kriva? Ne zelim raspravu ali da li ti verujes ako ti predsednik kaze da se nikad bolje zivi i mediji to potvrde? Jednostavno ja bih se zapitao na vasem mestu kako to da nema ni jedan realan snimak zemlje iz kosmosa, ja ne kazem da je ravna, ili nesto kriju ili ne mogu(kao i sto sami tvrde) proci van alenov pojas. Ni jedan snimak ne postoji sa uzletanja satla do mesta dolaska. Mislim ako me ceo svet proziva da imam zlatan rudnik u dvoristu, snimio bi celo dvoriste i zacepio im usta zauvek. Jel mozes barem da se zapitas ili da mi kazes zasto nemaju stvarni snimak zemlje iz kosmosa(apolo ne racunam jer to kao da su snimala mala deca?
Ne znam gde ti vidiš te probleme sa slikama.

Snimaka ima mnogo, ljudi koji su išli u svemir takođe, imaš i snimke SpaceX raketa koje idu i vraćaju se nazad, ali se sve to jednostavno odbacuje kao lažno.

Uostalom, to je samo ravnozemljaški problem, nema šta njima neko da začepljuje usta, budale su tu da uveseljavaju narod.

Hahahaha. E sad si me nasmejao za sve pare. Kakvo ti je ono smece od slike sa x, jel to neka zakrpa na mesecu ili mesto sletanja? A ova slika ispod sa krsticima je sa apolo misije u reziji Kjubrika. Dal je moguce da vide galaksije a nemaju teleskop da vide rovera koji je ostao gore? Zamisli da ti vidis na 10km a ne vidis na pola metra!

Šta je problem sa snimkom?
Inače, odličan snimak i odmah se vidi da nije sniman na Zemlji nego pri vakumu.
Motor diže raznorazne gluposti i sve to u istom trenu pada nazad. Nema nikakve prašine. Zamagljena slika u sekundi postaje čista. Tako nešto nikada video u zemaljskom okruženju. Ovde sitne čestice na Zemlji lebde još dosta vremena

Ne znam gde ti vidiš te probleme sa slikama.

Snimaka ima mnogo, ljudi koji su išli u svemir takođe, imaš i snimke SpaceX raketa koje idu i vraćaju se nazad, ali se sve to jednostavno odbacuje kao lažno.

Uostalom, to je samo ravnozemljaški problem, nema šta njima neko da začepljuje usta, budale su tu da uveseljavaju narod.
Hahah cas je zemlja ravna cas ulubljena a cas okrugla. Nema sta, odlucan snimak

Back