Ravna zemlja

Vidi...sto rece jedan moj drugar-kao prvo da je Zemlja ravna=nema gravitacije-svi bi odleteli/popadali u svemir. A drugo-Mont Everest bi se odasvud na svetu mogao videti golim okom. Ono, skoro 9km visoka stencuga-KAKO se ne vidi sa bezmalo bilo koje tacjke na svetu?
I druga stvar koja mi ODAMH instant pada na pamet vezano za ovaj eksepriment-uzmite vodu i naspite u staklenu kuglu-okrugao akvarijum. Da li se povrsina vode krivi ili je ravna? a akvarijum je...okrugao? "ah ne to je zavera mozda je RAVAN-voda se ne krivi?":)))))

Čitam temu od početka dobra dva sata i smejem se kakvo neznanje.

Ako je tačno da je ravna ploča, onda me baš čudi zašto iz Beograda ne vidimo Majami, Dalas, SF, LA ili Honolulu, makar kao sićušan skup oblakodera i neke sitne tačke koje se pomeraju (gradski prevoz) 😂

Po toj logici i Gugl promoviše teoriju ravnozemljaša jer u mapama ti imaš ravnu kartu reljefa/satelita. Ali, to je samo za one kojima je 2+2=5

Čitam temu od početka dobra dva sata i smejem se kakvo neznanje.

Ako je tačno da je ravna ploča, onda me baš čudi zašto iz Beograda ne vidimo Majami, Dalas, SF, LA ili Honolulu, makar kao sićušan skup oblakodera i neke sitne tačke koje se pomeraju (gradski prevoz) 😂

Po toj logici i Gugl promoviše teoriju ravnozemljaša jer u mapama ti imaš ravnu kartu reljefa/satelita. Ali, to je samo za one kojima je 2+2=5
Kao sto rekoh-Month Everest je 8,8 km visok. Video bi se iz SVAKOG kraja sveta, maltene.

Šteta što nemaš strpljenja. Očigledno nemaš dovoljno poverenja u nauku
kojoj kao veruješ, jer te ne bi nerviralo suprotno mišljenje.
Jedan od profesora je objasnio zbog čega se Mont Everest ne bi video
čak ni da je Zemlja ravna.
Pa to nista novo nije, nekad se ne vidi ono sto je u liniji vidljivosti, nekad se vidi i nesto ivan te linije. Svetlost se ne prostire potpuno pravolinijski kroz vazduh, ima svojih kolebanja u odnosu na temperature ili kretanje vazduha. Zato bi da je tepsija samo u izuzetnim slucajevima bilo moguce videti Everest sa svake tacke.

Ono kad STRUCNO lice objasni tako neke stvari....NAUCNO. Ne, ne da nemam strpljenaj i poverenja-nemam VREMENA da gledam i diskutujem o svakoj gluposti. A ovo to jeste-glupost. Izmisljotina koja se pokusava predstaviti kao stvarnost.

Nije pitanje poverenja u nauku nego trošenja vremena i energije na gluposti.

Niko od vas ne želi da odgovori na prosta pitanja ili da nam da model Ravne Zemlje koji objašnjava glavne nedoumice nego je uvek "evo pogledaj ovaj video od 2 sata koji btw ne odgovara na ta pitanja ali debunkuje nešto bitno".

Ne ide to tako druže, ako želite da vas ozbiljno shvate onda budite spremni da konkretno odgovorite na pitanja.

Niko od vas ne želi da odgovori na prosta pitanja ili da nam da model Ravne Zemlje koji objašnjava glavne nedoumice nego je uvek "evo pogledaj ovaj video od 2 sata koji btw ne odgovara na ta pitanja ali debunkuje nešto bitno".

Ne ide to tako druže, ako želite da vas ozbiljno shvate onda budite spremni da konkretno odgovorite na pitanja.
Slazem se apsolutno. Evo zena sa linka astrofizicar bre profesor na fakultetu slusajte sta prica. Kad su joj samo pomenuli Ravnui Zemlju pocela da se smeje bre. Da i ja kazem to cuveno"pogledajte video":)

Od kojih nas? :lol:

Ja postavljam snimke debate u kojima učestvuju obe strane.
Kome je interesantno neka gleda, kome nije, ne mora.

Ono kad STRUCNO lice objasni tako neke stvari....NAUCNO. Ne, ne da nemam strpljenaj i poverenja-nemam VREMENA da gledam i diskutujem o svakoj gluposti. A ovo to jeste-glupost. Izmisljotina koja se pokusava predstaviti kao stvarnost.
Ajme meni.. o čemu li ti pričaš..

U debati su učestvovali profesori koji nisu ravnozemljaši. Tvoje prisustvo
na ovoj temi govori da i te kako imaš vremena i interesovanja za ''ovakve
gluposti''.

Ajme meni.. o čemu li ti pričaš..

U debati su učestvovali profesori koji nisu ravnozemljaši. Tvoje prisustvo
na ovoj temi govori da i te kako imaš vremena i interesovanja za ''ovakve
gluposti''.
Pa ne bih rekao da nisu ravnozemljasi. Pogotovo lik koji vodi celu "emisiju".Drugo-izvlacis moje reci iz konteksta-da, nemam TOLIKO vremena...Jedno je napisati par recenica na forumu a sasvim drugo gledati 2 sata video. P.C. nisi odgovorila/pogledala link koji sam JA postavio?

Pa ne bih rekao da nisu ravnozemljasi. Pogotovo lik koji vodi celu "emisiju".Drugo-izvlacis moje reci iz konteksta-da, nemam TOLIKO vremena...Jedno je napisati par recenica na forumu a sasvim drugo gledati 2 sata video. P.C. nisi odgovorila/pogledala link koji sam JA postavio?
Kakva bi to debata bila kada bi svi bili ravnozemljaši?
Rekla sam da je u emisiji jedan od profesora objasnio zbog čega se Mont Everest
ne bi video čak ni da je Zemlja ravna. Taj profesor nije ravnozemljaš.

Ja sam odgledala debatu bez da me je nervirala jedna ili druga strana.

Ne znam šta je rekao taj profesor, ali svetlost svakako ne može proći kroz 7000 kilometara vazduha na normalnom pritisku, te se Mt Everest svakako ne bi video ni da je Zemlja ravna.

Kakva bi to debata bila kada bi svi bili ravnozemljaši?
Rekla sam da je u emisiji jedan od profesora objasnio zbog čega se Mont Everest
ne bi video čak ni da je Zemlja ravna. Taj profesor nije ravnozemljaš.

Ja sam odgledala debatu bez da me je nervirala jedna ili druga strana.
Ti osudjujes mene jer necu da pogledam taj klip a ti nisi pogledala onaj drugi. Mislim ni ne moras ali to je TVOJE ili MOJE pravo/izbor da uradim ili ne. Ali svakako-2 sata klipa i 5 minuta kuckanja nije isto. Ni blizu. P.C. Kako se manifestuju godisnja doba i polozaj Sunca u modelu ravne zemlje, bdw? I jos mnooooogo drugih stvari koje u toj teoriji ne stimaju. A ti likovi iz tog tvog klipa definitivno nisu istomisljenici-znaci jedni JESU ravnozemljasi.

Ti osudjujes mene jer necu da pogledam taj klip a ti nisi pogledala onaj drugi. Mislim ni ne moras ali to je TVOJE ili MOJE pravo/izbor da uradim ili ne. Ali svakako-2 sata klipa i 5 minuta kuckanja nije isto. Ni blizu. P.C. Kako se manifestuju godisnja doba i polozaj Sunca u modelu ravne zemlje, bdw? I jos mnooooogo drugih stvari koje u toj teoriji ne stimaju. A ti likovi iz tog tvog klipa definitivno nisu istomisljenici-znaci jedni JESU ravnozemljasi.
Хајде шести пут да ти кажем. У дебати постоје две стране иначе то не би
била дебата.
Да замисли, једни јесу равноземљаши. :lol:
Остало нити читам, нити кликћем на твоје линкове, јер ме не занима.
Како да причам уопште са тобом кад основно не разумеш.

Back