...ала ће да се кољемооооо
Paganini, došlo vreme da se ja i ti ne slažemo. Jesmo drugari godinama vec ali brate preteruješ. Prvo zakolji pile pa onda pričaj o klanju ljudi. Pošto se već deklarišeš kao veliki Srbin i pravoslavac, objasni mi molim te koji to pravoslavac može oduzeti život čoveku i to još na takav način. A na kraju krajeva , i ako se zapuca ni ti ni je nismo "prvi poziv" ja možda i budem jer ovih dana treba da mi stigne poziv i ko zna gde ću da završim (ako budem imao sreće da mi daju civilnu tj. da je ne ukinu zbog potencijalne krize), a tebe sigurno nece zvati jer nemaš vojnu obuku pošto si svojevremeno imao tzv. "prigovor savesti", stoga molim te ne pričaj o ratu jer ti, ja i većina prisutnih na forumu nema predstavu šta je u suštini rat.
Ajde sada čisto hipotetički da malo pričamo i o tom famoznom ratu. Srbija nema dovoljno vojnih resursa da bi ratovala sa bilo kime. Većina naoružanja kojima raspolaže Vojska Srbije datira iz doba JNA. Ni jedan borbeni avion, ponavljam ni jedan od dve eskadrila MIG-29 koje su plaćene 1980. godine a isporučene 1982. nije, niti može biti operativan. Kakav rat misliš da možemo da vodimo bez avijacije. Ne misliš valjda da će da se ratuje kao u "OTPISANIMA" mi smo dobri , lepi i pametni i naš metak na može da promaši. Dok su oni ružni, glupi i zli i stoje kao glineni golubovi dok ih Tihi i Prle rešetaju. Na samu pomisao da neka oružana formacija, bilo vojna ili paravojna, sa teritorije Srbije pokuša da predje granicu sa Kosovom, to ce se smatrati objavom rata NATO-u. Da li ozbiljno misliš da možemo da se suprotstavimo toj sili. Da su hteli da nas pregaze mogli su i 99-te. Vidiš da im se sve može, za nijh ne postoje ni pravda ni zakoni. USA odavno glumi policajca celom svetu i to naravno po dvostrukim standardima, jednostavno može im se. Napraviće oni presedan u medjunarodnom pravu. Jednoj paravojnoj terorističkoj organizaciji dali su status vojske, omogućili im državu i dali zeleno svetlo svim separatističkim snagama u svetu. Ne možemo im ništa. Što bi rekla moja baba "Ne može se šut sa rogatim"
I šta sada????
Da li zarad ideologije treba da ginemo uzaludno, da li je hrabrost poginuti bez ikakvog smisla? Misliš li da je bolje da svi izginemo a da na kraju sve ostane kako je bilo, odnosno onako kako su oni zacrtali? Stvaro nemam želju da ginem, imam samo jedan život i želim ga za sebe. Možda to zvuči sebično, ali šta da radim takav sam.
"Sudite mi pošteno, pa da me streljamo".
"...gde je tu ZEMLJA? Dilema: šta bi rekli moj i tvoj deda?
’’Sećanja blede na herojska vremena...’’
Ja kažem - ne baš! Rekli bi: ’’Samo deco ne ginite radi reda,
sve je to partija šaha, armija pešaka strada za megdan!..."
Marchelo - Senke
P.S. : Nidžo brate, ne zameri ali morao sam da ogovorim kada si počeo da "koljes".