Ratni raspored

Zavisi kakav si bio....Meni u vojnom dosijeo ,onom koji ne pisu staresine, tj nije vojni karton nego dosije, pise preuzeo cetu 3 puta u toku sluzenja, odbio naredjenje, stoji viseod 10 vesova,i to ti je siguran znak da nece da te zovu...nikom ne treba onaj koji preuzima komandu tako lako i tako brzo..

Kad bi sve, bas sve poslali , pitanje bi da li bi me opet angazovali , ali ima jedna druga stvar...pise par naznaka ucesca u resavanju elementarnih nepogoda , gasenju pozara, preuzimanju odgovora u hitnim situacijama, tako da uvek TO baca oko , u sustini niko me ne dira dok sam ne pokrenem nesto...a hocu nije da necu da odradim i sam...
I s vremena na vreme naletim na neku vanrednu situaciju , ukljucim sei onda to resim bez panike, brzo i efikasno , osim ako ima pametnjakovica, onda se ne mesam, povucem se...pravilo , kad svi znaju , sta cu tu ja...samo te posle mrzi onaj koga si omeo da ispadne faca..
Ako nema seljobera pametnjakovica, onda odradim stvar, za 5 min, raspodelim uloge, usmerim ih kako da zastite imovinu i ljude i srede situaciju , i posle obicno postanem kao i drugi , neprimetan.
Priznajem da tako i sebi spasim ili putovanje ili smestaj ili zivot, ali ne bukvalno zivot, snasao bih se ja na drugi nacin da sam hteo sebicno...ali opeet indirektno sanacijom spasis sve pa i sebe..

Znam da ne verujete, ali Srbi su glupi ne samo kad pricaju o politici , glupi su i u vanrednim situacijama, mnogo su kokoshari , kao zene vriste i paralisu se , sreca te mozes da ih otkocis brzo , ako izgledas markantno...na zalost, izgled je bitan...predrasudni su Srbi...

Back