Rat u Ukrajini (9)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    126
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
⚔️ Николајевско-Криворошки оперативно-стратегијски правац. Шта је за данас вредно помена на овом потезу?

1.🚩 Украјинска војска на овом правцу групише своје снаге у циљу најављене контраофанзиве која треба да отпочне до краја овог месеца. Они то раде у растреситом распореду избегавајући ваздушне нападе од стране ВКС.
2.🚩 Истовремено, појачана активност украјинских ИДГ које траже слабу тачку у одбрамбеном распореду ВС РФ.
3.🚩 Украјинска СБУ покушава да на "окупираној" територији образује агентурну мрежу која ће прикупљати податке о јединицама руске армије у оперативној дубини фронта. Чак се разматра и покушај формирања герилских одреда.
4. 🚩У том циљу на овој простор пребачен одређен број америчких влр ХИМАРС. Такође, везано за тачку 1 ПВО јединице ВСУ опремене пољским ЛПРС "Перун" и америчким Стингерима.
#ФронтУкрајина #Херсон #ЈужниОСправац #Извештај

Скандалозне претње украјинског посланика: Украјина ће се заједно са Хрватском осветити Вучићу и Србији

Украјина ће се заједно са Хрватском осветити председнику Србије Александру Вучићу и Србији због његових изјава о специјалној операцији, саопштио је посланик Врховне раде Украјине Алексеј Гончаренко на Телеграму.

Гончаренко је наговестио да Кијев заједно са Хрватском планира да спречи могући улазак Србије у Европску унију.

„Србију, заједно са њеним председником, сигурно нећемо заборавити. А онда ће бити занимљиво да гледамо Србију од шест милиона становника и њену жељу да уђе у ЕУ. Мислим да ћемо са браћом Хрватима то посматрати и памтити, памтити, памтити. Процес преваспитавања је тежак и биће непријатан за Србе, али ми то можемо“, написао је украјински посланик.

Раније је председник Србије Александар Вучић изјавио да ће руски председник Владимир Путин у једном тренутку специјалне војне операције упутити понуду Западу, а ако је Запад не прихвати, наступиће пакао.

t.me/buntcg
Ali braća Ukrajinci i Hrvati zajedno protiv Srba. 🤣

Kud plovi ovaj brod…

1657899054494.png

умирем

Детаљи о калибрисању у Виници:

http://fakti.org/quo-vadis-orbi/kalibriu-vinici-unistili-dobar-deo-vrha-ukrajinske-ratne-avijacije

„Калибри“ у Виници уништили добар део врха украјинске ратне авијације​

ОКУПИЛИ СЕ РАДИ ТАЈНОГ САВЕТОВАЊА СА СТРАНЦИМА КОЈЕ ЗА РУСКУ ВОЈНУ ШПИЈУНАЖУ НИЈЕ БИЛО ТАЈНА
dom_oficerov_vinnica_0.jpg

* Међу погинулим и рањеним су и представници страних добављача наоружања и авиона. Посебна тема требало је да буде ремонт украјинске авијације. До ње, међутим, нису стигли. „Калибри“ лансирани из Црног мора били су бржи и – убитачни
* У Виници се, иначе, догодило нешто веома слично недавном удару „Калибара“ по учесницима тајног саветовања (код Дњепропетровска) украјинских генерала и пуковника у чијој надлежности су биле операције на јужном делу донбаског фронта и Запорошка област
* Укупно, од почетка специјалне војне операције, уништена су 253 украјинска авиона, 137 хеликоптера, 1.543 беспилотних летелица, 355 ПВО ракетних система и 4.060 тенкова и других оклопних борбених возила

РУСКА војска је 14. јула крстарећим ракетама „Калибар“ из Црног мора погодила зграду Дома официра у Виници.
У тренуцима док је у том војном објекту одржавано саветовање команде украјинског ратног ваздухопловства и представника страних добављача наоружања о трансферу следеће партије авиона и пратећег наоружања Оружаним снагама Украјине.
Посебна тема требало је да буде ремонт украјинске авијације. До ње, међутим, нису стигли. „Калибри“ су били бржи и – убитачни.
Највећи број учесника саветовања је погинуо или био рањем, али се тачне бројке још не знају.
Кијевска хунта ће их, дакако, крити докле год буде могла.
Сам удар не би био могуће без најдиректнијег учешћа и асистирања руске војне шпијунаже.
„Калибри“ непогрешиво лете на циљ који је – означен...
У Виници се, иначе, догодило нешто веома слично недавном удару „Калибара“ по учесницима тајног саветовања (код Дњепропетровска) украјинских генерала и пуковника у чијој надлежности су биле операције на јужном делу донбаског фронта и Запорошка област.

Детаљи о калибрисању у Виници:

http://fakti.org/quo-vadis-orbi/kalibriu-vinici-unistili-dobar-deo-vrha-ukrajinske-ratne-avijacije

„Калибри“ у Виници уништили добар део врха украјинске ратне авијације​

ОКУПИЛИ СЕ РАДИ ТАЈНОГ САВЕТОВАЊА СА СТРАНЦИМА КОЈЕ ЗА РУСКУ ВОЈНУ ШПИЈУНАЖУ НИЈЕ БИЛО ТАЈНА
dom_oficerov_vinnica_0.jpg

* Међу погинулим и рањеним су и представници страних добављача наоружања и авиона. Посебна тема требало је да буде ремонт украјинске авијације. До ње, међутим, нису стигли. „Калибри“ лансирани из Црног мора били су бржи и – убитачни
* У Виници се, иначе, догодило нешто веома слично недавном удару „Калибара“ по учесницима тајног саветовања (код Дњепропетровска) украјинских генерала и пуковника у чијој надлежности су биле операције на јужном делу донбаског фронта и Запорошка област
* Укупно, од почетка специјалне војне операције, уништена су 253 украјинска авиона, 137 хеликоптера, 1.543 беспилотних летелица, 355 ПВО ракетних система и 4.060 тенкова и других оклопних борбених возила

РУСКА војска је 14. јула крстарећим ракетама „Калибар“ из Црног мора погодила зграду Дома официра у Виници.
У тренуцима док је у том војном објекту одржавано саветовање команде украјинског ратног ваздухопловства и представника страних добављача наоружања о трансферу следеће партије авиона и пратећег наоружања Оружаним снагама Украјине.
Посебна тема требало је да буде ремонт украјинске авијације. До ње, међутим, нису стигли. „Калибри“ су били бржи и – убитачни.
Највећи број учесника саветовања је погинуо или био рањем, али се тачне бројке још не знају.
Кијевска хунта ће их, дакако, крити докле год буде могла.
Сам удар не би био могуће без најдиректнијег учешћа и асистирања руске војне шпијунаже.
„Калибри“ непогрешиво лете на циљ који је – означен...
У Виници се, иначе, догодило нешто веома слично недавном удару „Калибара“ по учесницима тајног саветовања (код Дњепропетровска) украјинских генерала и пуковника у чијој надлежности су биле операције на јужном делу донбаског фронта и Запорошка област.
Ало. Нога одлетела официру, ударила у дете са дауновим синдромом и убило је. Не бих могао да смислим ништа овако урнебесно да сте ми наредили

Misliš da ako ne nađeš moje postove, nisu tamo bili zločini?
Ako nema mojih postova o napadu na traktorske kolone, hrvatski zločinci nisu ubijali civile?
Ako nema mojih postova o granatiranju Šida, hrvatski zločinci nisu pobili civile?
Ne. Mislim da je Putin izmislio genocid kao jedno od opravdanja za agresiju i okupaciju.
A ove civile žrtve danas u Donbasu su posljedica ruske agresije. Da Putin nije poželio okupirati tuđu državu, bili bi živi.

I ovi avioni koje su dobili , polako ih i skidaju sa neba.

Russian Aerospace Forces shot down two Ukrainian Air Force planes over Slavyansk and Druzhkovka in a day​

July 15, 2022 12:46 pm
ARMY
Ministry of Defense of Ukraine
Fighter aircraft of the Russian Aerospace Forces shot down two MiG-29 aircraft of the Ukrainian Air Force in the areas of the settlements of Slavyansk and Druzhkovka in a day.
About air battles over the Donetsk People's Republic on Friday, July 15, said the official representative of the Ministry of Defense of the Russian Federation Igor Konashenkov.
Russian aviation also continued to carry out combat missions to destroy enemy military facilities and hit 18 command posts of the Armed Forces of Ukraine and another 211 areas of accumulation of manpower and equipment in a day.

I ovi avioni koje su dobili , polako ih i skidaju sa neba.

Russian Aerospace Forces shot down two Ukrainian Air Force planes over Slavyansk and Druzhkovka in a day​

July 15, 2022 12:46 pm
ARMY
Fighter aircraft of the Russian Aerospace Forces shot down two MiG-29 aircraft of the Ukrainian Air Force in the areas of the settlements of Slavyansk and Druzhkovka in a day.
About air battles over the Donetsk People's Republic on Friday, July 15, said the official representative of the Ministry of Defense of the Russian Federation Igor Konashenkov.
Russian aviation also continued to carry out combat missions to destroy enemy military facilities and hit 18 command posts of the Armed Forces of Ukraine and another 211 areas of accumulation of manpower and equipment in a day.
Od koga su dobili avione?

Видео који показује како су истрауматизовани украјински војници.
За време интервјуа прелетео их руски СУ 25
Момак у тоталном шоку

https://t.me/milinfolive/87051

Pogledajte prilog 1188004
Овај видео ништа не показује. Мени се ово десило педесет пута док су на Пониквама били стационирани наши авиони који су пет-шест година константно прелетали Ужице и Севојно у бришућем лету. Не можеш остати хладан никад на ово. Нарочито памтим бежање она два Хрвата, Рудолфа Перишина и Ивана Седлака. Пролетоше ми 20 метара изнад главе.

У време СССР-а деци је посвећивана посебна пажња. Изграђена су силна одмаралишта и кампови на територији те огромне земље. Ишло се до таквих детаља да је храна за обданишта и школе пролазила посебну контролу.
Био државни стандард ГОСТ за производе. И данас Руси гледају етикете и ако пише на салами, виршлама, јогурту... да је по ГОСТ-у то ће радије купити.
Посебно се водила пажња о васпитању. Рецимо, моја супруга која је одрасла у време СССР-а шије, плете, уме да поправи мање кварове у стану, свира на клавиру. Све је то био део школског програма.
У камповима су учили о природи све до преживљавања јер се никада не зна да ли сутра може бити рата. Руске жене ће у свакој ситуацији умети да се снађу.
У последњих 20 година то се изгубило и имају гомилу идиота. То се мора променити.
Већ су укинули Болоњу и враћају се свом старом и провереним систему школовања који им је давао врхунске стручњаке.

Zašto ti sipruga ne kaže kako se realno živelo?
Znaš dobro i ti samo ovde pokušavaš prodavati maglu

i tako
korespodencija i nacina i pisanja i govora koje se i prezentira nam , ovde u kanadi ..

e ada , moji odgovori tj , cisto navedene , cinjenice o samom toku dogadjaja su , izbrisane.
znaci ,
vlada demokuratija totalna

Wonder if any kickbacks to a certain politician’s trust account help LIBs remove this sanction so quickly. Meanwhile dozens of innocent civilians killed yesterday in a unprovoked Russian missile attack in Ukraine. Hey LIBs, thank you for your donation of turbines to fund the Russian war machine.
J’aime · Répondre · 3 h

Vulin odgovorio ukrajinskom poslaniku: Neće nas prevaspitavati sledbenici Bandere i Pavelića​

677z381_677z381_vulin.jpg

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин (Фото Танјуг/Д.Г.)
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da Srbiju i njenog predsednika Aleksandra Vučića neće „prevaspitavati” sledbenici Ante Pavelića ili Stepana Bandere.
Vulin je, reagujući na objavu poslanika ukrajinske Rade Oleksija Gončarenka na društvenim mrežama koja se odnosi na Srbiju i predsednika Vučiha,a u kojoj između ostalog poručuje da će „proces prevaspitanja” biti neprijatan za Srbe, ocenio da značajan deo zla u Ukrajini dolazi od onih koji, kako je naveo, „sa Hrvatima dele ideje koje su ih dovele do Staljingrada”.
„Hrvati nisu oprostili Vučiću što je preživeli unuk žrtve ustaša, a sada vidimo da mu njihovi saveznici u ukrajinskom parlamentu ne opraštaju to što on ne nanosi štetu Ukrajini i nije postao deo antiruske propagande”, rekao je Vulin za RIA novosti prenosi Tanjug.
On smatra da Vučiću ne mogu da oproste pre svega to što vodi samostalnu i srpsku politiku.
„Srbiju koju vodi Vučić neće prevaspitavati niko, pogotovo ne sledbenici Pavelića ili Bandere. Znam koliko im smeta to što Srbija ima slobodnog i hrabrog lidera a svi Srbi svog predsednika”, rekao je Vulin.
Dodao je da zna da su Srbi ponosni na Vučića jer su ga sami izabrali i da se u „Srbiji predsednici biraju na slobodnim izborima, a ne proglašavaju na trgovima ili Majdanu”.
Poslanik u ukrajinskom parlamentu Oleksij Gončarenko prethodno je objavio je na Telegramu i Tviteru da je čitao navodnu izjavu predsednika Srbije o, kako tvrdi, „ratu zapada protiv Rusije i o tome da Ukrajina treba da se preda”.
Ukrajinski poslanik smatra da će Ukrajina na kraju pobediti i dodaje da, kako je naveo, „sigurno neće zaboraviti Srbiju zajedno sa njenim predsednikom”, te da će onda „biti zanimljivo” gledati Srbiju sa šest miliona građana i njenu želju da uđe u EU.
„Mislim da ćemo naša braća i sestre Hrvati i mi gledati i podsetiti ostatak sveta na to”, napisao je Gončarenko na Tviteru.
Prema njegovim rečima, „proces prevaspitanja” je težak i biće neprijatan za Srbe.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u sredu, govoreći o sukobu u Ukrajini, da će onog trenutka kada ruski predsednik Vladimir Putin bude završio stvari koje je planirao uslediti njegova ponuda zapadu i da ćemo, ako tu ponudu zapad ne prihvati, „ući svi u pakao”.

Ukrajinski poslanik smatra da će Ukrajina na kraju pobediti i dodaje da, kako je naveo, „sigurno neće zaboraviti Srbiju zajedno sa njenim predsednikom”, te da će onda „biti zanimljivo” gledati Srbiju sa šest miliona građana i njenu želju da uđe u EU.

:rotf:
ovi stvarno misle da će ući u EU...kakva hebena EU ona uskoro ulazi u povjesne istorijske čitanke kao i treći rajh...

Па зашто да не – Кинези ће населити некадашње руске земље и бар изградити добру инфраструктуру –
Путин је пре 5 година, на конференцији на годишњем састанку са народом, овако одговорио на питање о недостатку путева човеку са Далеког истока:
"Зашто су вам потребни аутопутеви када сте сам рекли да немате ауто...?"Докле ће Руси ово трпети? да их **бе сопствени председник....

Ceste su im skroz ok. Ne znam o čemu ti blebećeš..
IMG_2010.JPG

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back