Rat u Ukrajini (9)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    126
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
1656430984231.png

Mislim da je sve jasno iz mojih predhodnih poruka u kojima sam analizirao taj raketni udar na Zavod, jednostavno da je ta raketa udarila na Shoping onda od njega jedva da bi nesto ostalo i bilo bi nazalost stotine mrtvih i ko zna koliko povredjenih ako je bilo 1.000 ljudi tamo. I to na snimcima ne vidimo.

Sve je jasno, jos jedan fake pokusaj Ukrajinaca da optuze Ruse za neki navodni masakr, ko u Buci i Kramatorsku. Iskreno malo me je strah, Kijev zna da gubi i da ne moze da dobije ovaj rat i ko zna na sta je spreman kako bi medijski dobio ovaj rat, mozda je cak spreman i na neke nove Markale i slicno, da zrtvuje svoje ljude kako bi optuzio Ruse, pa to su uradili u Kramatorsku i ko zna na sta su jos spremni da idu.
Ma da, raketa nije pogodila samoposlugu nego se zapalila od vrućine požara obližnjeg vojnog skladišta, koje nije eksplodiralo.
Ljudi su imali vremena izaći, ali su se potukli oko zadnjeg jogurta i tako desetine njih stradalo jer nisu htjeli izaći na vrijeme.
Skoro si me uvjerio. :lol:

-,
To jeste bio soping centar koje je pretvoren u magacin prije dva mjeseca. U njeqa je bila uskladistena silna vojna pomoc od zapada i sve sto ide uz to.
U tom smislu nista od kriza i demonstracije golisavosti tvoje ljepote :)

Ako si u mogucnosti da vidis slike oko tog centra tu nema nikakvih civilnih vozila... sve samo vojna oprema.. Silina eksplozije nije od raketnog udara
nego od u magazin natovarenog eksploziva itd. NATO&Co svijet je takve pratece pojave bombardovanja u SRB prosto definisao kao :"Kolateralna steta"
i sledeceg momenata prevrnuo list. Ni abera...

Osobno svako bombardovanje takve prirode u UA smatram za apsolutno pravicnim pogotovu sto ce na krajuvaziti "vae cictis" pravilo.
Na pobijedjenog ne mislim apriori na Zelenjaka no na mnoge vece zlo. RUS je i prije ispaljenog prvog metka u UA na Zapadu izgubio medijsku bitku.
Jos pamtim javnu cestitiku Lavrova Londonu koji je savrsenim PR,- ubijediio kompletan zapadni svijet da su Rusi ubili onog spiona u London...
24h kasnije je taj zapad stotine RUS diplomata proglasio za nepozeljne persone... Zadnjih 100tinah dana RUS naplacuje samo kamate te
politike. Naplacivanje glavnine logicno slijedi kad bude plan ostvaren. :-)

Lijepo je postovana Agafja opetovano citati kad RUS svijetu stanje operacije u UA komentira sa: "Kompletna operacija se odvija po planu"
i time Zapad jos vise dovede u nedoumicu jer nemaju iole pameti enigmu skuziti kakav je to plan? Ovog puta odgovor zasigurno nije 42.

-.
Ne verujem da je u soping centru bilo skladistene municije makar ne veca kolicina ali ne iskljucujem neko vojno kretanje, kao u Kijevu sa pocetka spec. operacije... Da je bilo skladiste municije bilo bi vise sekundarnih eksplozija i ne bi bilo ljudi i vatrogasaca u blizini... Cilj je bio industrijska zona u blizini.. verovatno neki remontni zavod.

Зашто Украјина губи рат?

Војни теоретичар Мартин ван Кревелд навео је пет разлога зашто Русија побеђује у сукобу у Украјини. Die Welt је објавио анализу:
– У Украјини нема партизанског покрета. Кијев тражи од Запада оружје за обичне војне операције, а то „може бити само рецепт за пораз“;
- Руси су променили тактику: прешли су на своје традиционално најмоћније оружје - масовно распоређивање артиљерије;
- Украјинска армија је слабе војно-техничке залихе, а терен у региону је повољан за ваздушну моћ Руске Федерације;
— Русија се показала економски отпорнијом него што је Запад очекивао: златне резерве расту,
а рубља је достигла седмогодишњи максимум у односу на долар;
– Економске последице кризе по Запад су озбиљније него што се очекивало.

Ван Кревелд је додао да конфискација имовине руских олигарха у Европи подрива поверење у западни правни систем.

Unews202206288.jpg

Poslednja izmena:
Ma da, raketa nije pogodila samoposlugu nego se zapalila od vrućine požara obližnjeg vojnog skladišta, koje nije eksplodiralo.
Ljudi su imali vremena izaći, ali su se potukli oko zadnjeg jogurta i tako desetine njih stradalo jer nisu htjeli izaći na vrijeme.
Nazalost ima stradalih od tog pozara, koliko razumem vecina strada od dima i gusenja, pozar kao posledica blizine eksplozije, licno zameram Rusima ako su vec imali za cilj hale Zavoda i znali su da je u blizini Shoping i da je okolo grad i zgdrade, mogli su i nocu da gadjaju, Rusi kazu da Shoping nije bio u funkciji i onda to moze da bude opravdanje za dnevno gadjanje, ali opet vide se na snimcima ljudi sa decom kako setaju oko onog Bazenu odmah pored hala u koju je udarila raketa 2., i kako su bili u opanosti od udarnog talasa eksplozije rakete.

Mogli su nocu da gadjaju.

Zašto bi Rusi pogodili tržni centar sa civilima i tako nanijeli sebi štetu a izašli u susret ukrajinskim nacistima, hajde mi samo to objasni?!

Zašto bi Rusi pogodili tržni centar sa civilima i tako nanijeli sebi štetu a izašli u susret ukrajinskim nacistima, hajde mi samo to objasni?!
Zašto Rusi troše više municije na civilne objekte nego na vojne? To rade od prve minute invazije, potpuno odsustvo vojne logike,što se vidi na tome da su već protjerani sa pola područja kojeg su osvojili u početku, a ostavili razorene gradove i stotine strijeljanih civila iza sebe. Nešto gadno ne štima u glavama ruskoih vojnih zapovjednika, ali i običnih vojnika.

Zašto Rusi troše više municije na civilne objekte nego na vojne? To rade od prve minute invazije, potpuno odsustvo vojne logike,što se vidi na tome da su već protjerani sa pola područja kojeg su osvojili u početku, a ostavili razorene gradove i stotine strijeljanih civila iza sebe. Nešto gadno ne štima u glavama ruskoih vojnih zapovjednika, ali i običnih vojnika.
Lupaš gluposti i lažeš, nikakvih strijeljanja nije bilo, pogotovu ne u Buči. Ti širiš najobičniju jeftinu nacisttičku propagandu.

Bez brige, Mej je pojačao ofanzivne aktivnosti na forumu da nadoknadi gubitak ?
Pazi mu objašnjenja zašto Rusi rade na svoju štetu, kao da objašnjava poluretardirano dijete od dvije godine.

Nazalost ima stradalih od tog pozara, koliko razumem vecina strada od dima i gusenja, pozar kao posledica blizine eksplozije, licno zameram Rusima ako su vec imali za cilj hale Zavoda i znali su da je u blizini Shoping i da je okolo grad i zgdrade, mogli su i nocu da gadjaju, Rusi kazu da Shoping nije bio u funkciji i onda to moze da bude opravdanje za dnevno gadjanje, ali opet vide se na snimcima ljudi sa decom kako setaju oko onog Bazenu odmah pored hala u koju je udarila raketa 2., i kako su bili u opanosti od udarnog talasa eksplozije rakete.

Mogli su nocu da gadjaju.

Teroristi i zločinci ne razmišljaju tako, baš suprotno.

Данас је кијевски режим први пут употребио амерички ХИМАРС МЛРС у гранатирању Луганске Народне Републике.

Под ударом Оружаних снага Украјине био је град Перевалск, који се налази 50 километара од линије додира. Према речима мештана, пројектил је оборен и пао је у близини некадашње молитвене куће Јеховиних сведока.

Касније је ЈЦЦЦ Републике објавио фотографије фрагмената вођене ракете ГМЛРС М30 калибра 240 мм са касетном бојевом главом, америчке компаније Лоцкхеед Мартин, коришћене са МЛРС М142 ХИМАРС, пронађених на месту „доласка“.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back