Rat u Ukrajini (9)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    126
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Rusija nije platila kamate na državni duga u stranoj valuti u vrijednosti od oko 100 milijuna dolara, prvi put u više od sto godina. Rok za plaćanje je istekao noćas u ponoć.

Moskva kaže da je, iako ima novca da plati dugove, zbog sankcija prisiljena na neplaćanje.

Ovo je prvi put od 1918. godine da Rusija nije platila dug u stranoj valuti.

Znači ipak ne može u rubljama, ja mislim da ne treba platiti uopće jer ima sarmat
:roll:
Netko ti dužan lovu, a taj isti te i ošamari, ali ti ipak želi vratiti dug, međutim ti iz dišpeta odbiješ uzeti novac. E, sad tko je tu lud, a tko zbunjen ...

Sve su to pali heroji za svoju zemlju, kao i ovi:
Zejtinlik_srpsko_groblje.jpg-nggid041170-ngg0dyn-0x0x100-00f0w010c010r110f110r010t010.jpg

(Zejtilnik, za porusice koje ne prepoznaju)
Znaš li ti da na Zejtinliku počivaju i Francuzi i pripadnici kolonijalnih snaga GB, zajedno sa srpskim ratnicima. samo Srbi vode računa o groblju.
P.S. ovi se nikad nisu krili iza civila.

Koji strani,zapadni?Danas ima dve vrste istoricara i svako bira stranu koja mu odgovara....a na ni jednoj strani istine....primer su nedavna desavanja a kamoli nesto pre 100 ili hiljadu godina....istorija je za nas ono sto nas uce a ne ono sto se zapravo desilo....
Imali su pristup dokumentaciji svih strana iz vremena sukoba, na osnovu njihovih istraživanja tj. dokaza, došlo je i do presuda u Haagu.

Znaš li ti da na Zejtinliku počivaju i Francuzi i pripadnici kolonijalnih snaga GB, zajedno sa srpskim ratnicima. samo Srbi vode računa o groblju.
P.S. ovi se nikad nisu krili iza civila.
Тако је било у Првом св. рату и непосредно после када су се дизали споменици погинулим. Занос родољубља!
А потом Французи ушли у српске и босанске шуме и руднике и нисмо могли да их истерамо све до Другог св. рата. А приде, Енглези су нас пред почетак Другог св. рата стално пујдали да започнемо рат против Хитлера. У рату који је однео велике српске жртве.

Koji strani,zapadni?Danas ima dve vrste istoricara i svako bira stranu koja mu odgovara....a na ni jednoj strani istine....primer su nedavna desavanja a kamoli nesto pre 100 ili hiljadu godina....istorija je za nas ono sto nas uce a ne ono sto se zapravo desilo....
Pa gle, u istoriji postoje činjenice oko kojih nema rasprave. Tipa, Rusija je 24.2 2022. izvršila invaziju na Ukrajinu.
I postoje interpretacije tih činjenica, koje naravno ovise o osobi koja ih interpretira.
Nor, tupava interpretacija ruske invazije je "bili su prisiljeni".

Koja pitanja su "on hold"? Nema više potrebe za ostvarivanje dominacije putem ratovanja. Prosti pretok ljudi, usluga, kapitala i robe je doprineo slobodu i životni standard, koju su ljudi pre stvaranjem EU mogli samo sanjati.
Ma daj. A čime će Rusija pokazati svoju dominaciju? Sposobnom državom? Ljudskim pravima? Nultoj korupciji? Fantastičnim proizvodima koji osvavaju svijet? Genijalnim idejama koji svi žele kopirati? Muzikom koju svi žele slušati? Serijama koje jedna čekaš pogledati? Najboljom vakcinom? Količinom znanstvenih radova?
Pa upravo se radi o tome da je Rusija toliko jadna država da sve čime se može pohvaliti je nepobjediva vojska.
Oh wait.

Ma daj. A čime će Rusija pokazati svoju dominaciju? Sposobnom državom? Ljudskim pravima? Nultoj korupciji? Fantastičnim proizvodima koji osvavaju svijet? Genijalnim idejama koji svi žele kopirati? Muzikom koju svi žele slušati? Serijama koje jedna čekaš pogledati? Najboljom vakcinom? Količinom znanstvenih radova?
Pa upravo se radi o tome da je Rusija toliko jadna država da sve čime se može pohvaliti je nepobjediva vojska.
Oh wait.
Kakva su ljudska prava u EU i NATO zemljama kada recimo u Litvaniji zabranjuju ruski jezik, kada u Estoniji hapse jer je Rus sa Ruskom zastavom stao kod spomenika pobedniku u WWII. Kakva ljudska prava i slobode kada postoji zabrana ruskih kanala, novina, vesti? Kada formiraš "ministarstvo istine"...kakva ljudksa prava kada je u toku progon rusa u zemljama EU? Pokazuje se crno naličje "demokratije" u EU, lažne slobode ili bolje reći neslobode su u EU.

Koliko je ustaša junački zaginulo u Mariupolju, tvoja skromna procjena?

Rusi tvrde da su ucmekali 74 ustase u Ukrajini do sada. Koliko od toga u Mauripolju a koliko drugde ne znam , mada po mojim informacija 90% ih je bilo dole stacionirano.

Jel bi ti razmenio Srbe iz hrvatskih kazamata za ove uhvacene ustase , ili bi ih prepustio tuznoj sudbini tucanja kamena rodjenim pimpekom u Sibiru do kraja zivota?

Rusija nije platila kamate na državni duga u stranoj valuti u vrijednosti od oko 100 milijuna dolara, prvi put u više od sto godina. Rok za plaćanje je istekao noćas u ponoć.

Moskva kaže da je, iako ima novca da plati dugove, zbog sankcija prisiljena na neplaćanje.

Ovo je prvi put od 1918. godine da Rusija nije platila dug u stranoj valuti.

Znači ipak ne može u rubljama, ja mislim da ne treba platiti uopće jer ima sarmat
Rusija ne mora da plati, jer ih Zapadni sistem više ne zanima, tj koga briga za kreditne rejtinge u 2022. Ipak, Rusija želi da plati i Rusija nudi da plati u rubljama jer su US banke blokirale isplatu.

E sad, koga poverioci mogu i imaju pravo da tuže, šta misliš? Mislim da ti se odgovor neće svideti ;)

Rusi tvrde da su ucmekali 74 ustase u Ukrajini do sada. Koliko od toga u Mauripolju a koliko drugde ne znam , mada po mojim informacija 90% ih je bilo dole stacionirano.

Jel bi ti razmenio Srbe iz hrvatskih kazamata za ove uhvacene ustase , ili bi ih prepustio tuznoj sudbini tucanja kamena rodjenim pimpekom u Sibiru do kraja zivota?
74? :eek:
A šta se desilo sa onih tvojih 5k?

Ne, grešiš, treba da stoji zašto bi Rus pustio civile a da je prethodno hteo da ih pon+bije?
Pa nije hteo da ih pobije, nego ne prestaješ sa paljbom zato jer linijom fronta prolazi Lada sa civilima.
Zato dogovaraš koridore i vrijeme izvlačenja, pa jel to tolika nauka?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back