Ako Rusija doista poluči ozbiljne pobjede na bojištu u Ukrajini, pogotovo ako ukrajinsko žito i dalje bude zablokirano u lukama a Rusi efektivno kontrolirali Crno more, da će se u rat aktivnije uključiti NATO koji se sve više okuražuje. Nadalje, i dalje ostaje pitanje što ako Bjelorusija napadne Ukrajinu. Nije velika vjerojatnost, ali ipak. U tom slučaju možemo doista zamisliti da će NATO poslati brigadu ili dvije u Ukrajinu. Mislim da nam u svakom slučaju slijedi eskalacija sukoba, i Putin je toga svjestan, ali također kupuje vrijeme dok Rusija ne proizvede veći broj interkontinentalnih Sarmat raketa. Moje predviđanje da bi Rusima eskalacija odgovarala na jesen, ono što je nepoznanica u čitavoj priči jesu britanski brodovi u Crnom moru koji ma je zadatak da isprovociraju pravi rat između Rusije i NATO-a. Oni više doživljavaju rusku crnomorsku flotu kao plijen nego kao prijetnju.
Meni se čini da Briti u ovom slučaju, za razliku od Amera jesu prikriveni solo igrači i da će učiniti sve da dođe do eskalacije između Rusije i NATO-a. Biden nešto kalkulira tu i tamo, bi i ne bi, ali Engleze ne treba potcijenjivati jer oni igraju pokvareno, podlo ali efikasno, i u nekom skorom nuklearnom ratu Rusija doista treba izbrisati čitavo britansko otočje s karte svijeta, jednom za sva vremena.
Isto tako, ako Rusija zbriše čitavu Ameriku, NATO bi se raspao kao kula od karata, a Europljani bi odmah položili oružje. Osim Engleza.