Rat u Ukrajini (8)

Koji od pet scenarija vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    105
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Драги генерал Твити вели: "изгубили смо контакт са 200,000 украјинских војника"
значи колико од тога је дезертирало а колико је рањено, заробљено или убијено.. можемо спекулисати

If Italy is fascist, why did you buy four villas in Italy?
"When I bought, the Italian people remembered and loved the Russians." - answered Solovyov.

Kći mi slučajno studira u Parizu, taj rad.
Rusofilsko licemjerje je zaista izuzetno gadljivo

Ti bi da ti se sve nacrta. Pa to je strategija. Moraju se infiltrirati kako bi srušili zapad iznutra kao što smo mi Jugoslaviju.

⚠️ Данас је дигнут у ваздух и последњи мост између Северодоњецка и Лисичанска.
? Преко овог моста је текло снабдевање Северодоњецке групације Оружаних снага Украјине, коју сада нападају савезничке снаге Руске Федерације и Донбаса.
? Уништење моста онемогућава масовно снабдевање муницијом, пребацивање војне опреме итд.

photo_2022-06-12_16-35-45.jpg

насеља ◾️ Пришиб и ◾️Сидорово такође су прешла под контролу Оружаних снага РФ.

photo_2022-06-12_16-36-59.jpg

ŠOLC JE ŠVORC: Odgledah na miru izjave za novinare Vučića i Šolca na kojima je Vučić zaličio na Miloša Obilića svojim držanjem ali to samo zato jer je dovoljno lukav da shvati da pored sebe ima predstavnika sile koja je uveliko tigar od papira. Frau Merkel je izgleda poslednja među Nemcima shvatala gradaciju: prohladno, hladno, ladno u p m, ciča zima i toliko ladno da su muda ko klikeri. Valjda su zaboravili zbog velike istorijske distance muke generala Paulusa pod Staljingradom i nemačke vojnike koji nisu imali "toplu robicu" za te uslove. Izgubili rat zbog ladnoće, okupirano im pola zemlje i onda im oni koji su ih namlatili vrate to pola države, izgrade gasovode da mogu lepo i pojevtino da se greju, saradnja, ekonomija ali oćeš mojega!!! "Saveznici" koji su im "demokratski" okupirali zapadni deo zemlje, nikad im nisu dali stvarnu slobodu. I sada ih koriste kao dvorske lude. Da skaču, premeću se napred nazad, da lupetaju gluposti i eto, ta nemačka "diciplina" i pamet su preko noći otišli u tri lepe. Ako je toga ikad i bilo? Naročito pameti a disciplinu mogu i kokoške da zapate. I zato sada Zelenski ne zarezuje Šolca ni za suvu šljivu, Vučić ga tretira kao smarača kojeg gleda da se što pre otarasi a onda Nemci šalju vojsku u BiH nadajući se da im se bar Muslimani (Bosanci, Bošnjaci) zadive. To im je poslednja karta jer očekuju da tamo uvek ima nekog ko će se zaradovati švapskoj čizmi. Ako niko a ono bar onaj smešni Hadžifejzović. Imaju tamo i Šmita nekog. Taj služi Dodiku za zajebanciju. Smešni čovečuljak Šolc je sleteo u Beograd nakon zabrane dolaska Sergeju Lavrovu misleći da će se Srbi uplašiti švapske i generalno zapadne pretnje? Kakve budale?! Pa to nije moguće ni sa Vučićem na čelu! Čak ga je i ovaj naš klipan odjebo, a šta bi tek bilo da nam je predsednik stvarno neki pravi patriota? I eto, pokušavam da mi bude žao Nemaca ali me ometa neko pucketanje u tome. Dekoncentriše me jer samo pucketa tu negde ispod plafona. Kad sam pažljivije oslušnuo, vidim da mi pucketa ona stvar za Nemcima! "Dojčland uber ales" ali malo morgen!!! Et!

A koliko se ruskih plaćenika vraća u Rusiju a da im je stolar krojio civilku?

Ovo je van svake pameti što pises , paravojne formacije su se počele osnivati kad je JNA oko Sarajeva ukopala artiljeriju i kad su paravojne formacije iz Srbije kao Arkanovci poceli da rade zlocine u istocnoj Bosni. Muslimani nisu nikad ništa mogli organizovati jer je polovina vjerovala samo u JNA a ona druga polovina nije smila zbog ovih što su pro JNA. Nakon zločina Arkanovaca u istočnoj Bosni je počela organizacija ali je tad bilo kasno kad su ljudi vidjeli o čemu se radi. Da niste zločine činili mogli ste uzeti Bosnu bez nekog velikog otpora.
Gomila lazi, u koje ni sam ne vjerujes...

Izuzetno mi je drago kada se rusko okupatorsko smeće vrati pošiljatelju u prikladnoj ambalaži, vreći za smeće, okićen medajama, plus 5 meleona rublev.
Nije malo, ponosna je familija.

Ne volim okupatore.
Znam da ti je to nejasno, ali eto
Kako nije, kristalno mi je jasno...sjecam se tvojih bijesnih poklica i ogorcenja usmjerenog protiv americke okupacije Iraka, Afganistana, Sirije, a da ne govorim o principijelnim izjavama i otporu zbog americke okupacije Kosova....

Hrabri zelenski velica hrabre svoje vojnike , i kako se suprostavljaju rusima.
e sada , nisam igde ja procitao da su rusi rekli do kada ce oni osloboditi donmbas i lugansk teritoriju ali
zeljenski i ukazuje na cinjenicu i vreme , kada su rusi navodno rekli o oslobodjenju
i da se borbe vode u celom gradu a na kraju , ruski izvestac i kaze da su se ukrajinci povukli u fabriku i poveli sa sobom civile
e takve kai jos i gore informacije i idu na udarnim vestima
recimo za Maripulj , i kazu , da prilikom rascicavanja zgrada , nalaze na stotine ubijenih civila i da je zbog toga , vodo tokovi su zarazeni i da je Kolera zavladala.
a i da , te informacije se prezentiraju kao da je odbegli gradonacelnik u samom gradu i da sve zna.

NBC News
NBC News

FollowView profile

Zelenskyy hails troops as chemical plant sheltering civilians hit in eastern Ukraine​

Leila Sackur - 54m ago
React|

7

© Provided by NBC News

1655046849939.png

As bitter fighting raged in the city of Sievierodonetsk, Ukraine's president hailed his country's fighters for defying Russian forces in his country's eastern Donbas region.
“Remember how in Russia, in the beginning of May, they hoped to seize all of the Donbas?” Volodymyr Zelenskyy said in a late night video address. “It’s already the 108th day of the war, already June. Donbas is holding on.”
He added that Moscow had suffered “significant” losses as it attempted to capture Ukrainian held territory in the region that borders Russia, large parts of which have been controlled Kremlin-backed separatists for more than eight years.
But as Russian advances toward its larger goal of seizing the industrial region, which is made up of the Luhansk and Donetsk provinces, the street-by-street battle for Sievierodonetsk has become the focus of the conflict.

Luhansk Gov. Serhiy Haidai said in a Telegram post Sunday that Russian forces were “heavily shelling” parts of the city. “No one can say whether and how many victims there have been in the last 24 hours in Sievierodonetsk,” he said.
In a separate interview on Ukrainian television he said that the Azot chemical plant, where hundreds of civilians were sheltering, had also been bombarded.
NBC news has not been able to independently verify his claims, but Rodion Miroshnik, the ambassador to Russia from the self-proclaimed “Luhansk People’s Republic,” said Saturday that 300 to 400 Ukrainian troops remained blockaded inside the plant along with several hundred civilians.

Након што је смењена с положаја јер је лагала о руским војницима који силују Украјинке, бивша украјинска министарка за људска права Људмила Денисова признала је да је измислила причу о силовању у покушају да Запад пошаље више оружја Украјини.
Ona ispira oci amonijakom od komsiluka da bi joj oci ostale zdrave.
Ljudmila mora biti zdrava, biti krava, Ljudmila mora biti zdrava krava.
Главна лажљивица Украјине фрау Људмила се опскрбила некретнином у Швици:

1655046651313.png

Among the owners of luxury real estate in the country of banks and alpine meadows are high-ranking officials from Zelensky's entourage:
- Lјudmila Denisova, the same ombudsman who was fired because of false reports about the atrocities of the Russian army against children.
The cost of each object is about 9 million Swiss francs. The franc is currently almost equivalent to the dollar.
They love Ukraine so much that they decided not to live in it.

Људа - права родо-љупка своје крајине.

Главна лажљивица Украјине фрау Људмила се опскрбила некретнином у Швици:

Pogledajte prilog 1169743
Among the owners of luxury real estate in the country of banks and alpine meadows are high-ranking officials from Zelensky's entourage:

- Lјudmila Denisova, the same ombudsman who was fired because of false reports about the atrocities of the Russian army against children.

The cost of each object is about 9 million Swiss francs. The franc is currently almost equivalent to the dollar. They love Ukraine so much that they decided not to live in it.

Људа - права родо-љупка своје крајине.
Isto ko i sef joj, Zelenski, koji vec tezi preko pola milijarde US dolara...ali s obzirom na inflaciju, cifru treba povecati...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back