Rat u Ukrajini (8)

Koji od pet scenarija vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    105
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Njemačka se suočava sa rekordnim dugom od 2,38 biliona eura, koji ove godine nastavlja da raste.
ti koji spominju dugove da rastu, kao recimo @JankoTheGreat , stvarno ne znaju kako novac funkcioniše i čemu služi.
evo ukratko: novac emituje i povlači onaj ko vlada državom, po svojim potrebama da bi nešto napravio (dakle raje tu nema),
oni određuju i cene na koji se raja peca, pošto običan čovek ne može da kupi ništa smisleno za te pare ulazi u dug,
koji predstavlja kamdžiju za upravljanje rajom.
dakle, što je dug veći više robova je pod kontrolom u državi.

Dobili naredbu da evakuisu civile? Iz fabrike? Valjda ti je jasno da je vecina civila iz Mariupolja pobegla ili su evakuisani od strane Rusa. Ono civila sto je bilo u fabrici, to su verovatno porodice nacista iz Azova i poneki civil koji nije imao kud pa zavrsio u fabrici.
Dakle, nisu oni kikog evakuisali nego su se kao i svi drugi pacovi nakon odredjenog vremena predali. Ukrajinci su to nazvali 'evakuacijom', e sad ako je zarobljenistvo evakuacija onda u redu :D
Bilo bi bolje da su celu tu epizodu oznacili kao manju ejakulaciju

Ова двојица се туку.
Запад каже, овај лево побеђује

InCollage_20220606_175423016.jpg

ti koji spominju dugove da rastu, kao recimo @JankoTheGreat , stvarno ne znaju kako novac funkcioniše i čemu služi.
evo ukratko: novac emituje i povlači onaj ko vlada državom, po svojim potrebama da bi nešto napravio (dakle raje tu nema),
oni određuju i cene na koji se raja peca, pošto običan čovek ne može da kupi ništa smisleno za te pare ulazi u dug,
koji predstavlja kamdžiju za upravljanje rajom.
dakle, što je dug veći više robova je pod kontrolom u državi.
Novac je akumulacija rada. Koriscenje stranog novca se zasniva na poverenju, tj, vi verujete na rec onome ko emituje taj novac da on nesto vredi. I tako neko stampa novac, a vi mu prodajete sirovine. Nekada i na rec da ce vam platiti jer nije nastampao novac dovoljno. I onda jednog dana vi ste puni novca i bez sirovina a taj neko kome ste verovali vam kaze da novac nista ne vredi osim za brisanje guzice i vi mu nista ne mozete jer je on sa vasim sirovinama napravio jaku vojsku i mozete samo da se obesite. To se zove poverenje, sto bi ameri rekli trust.

Kako zbog čega Belorusija pa Belorusija trpi SVE pakete sankcija zbog agresije Rusije na Ukrajinu.ž

Uzgred ima i jedan dodatni, Belorusiji je čak i Srbija uvela sankcije.

Nisu to u Belorusiji bila nikakva previranja nego je smrdljivi Lukašenko pokrao izbore na najbestidniji mogući način a cenu ostanka na vlasti, uz zaštitu Rusije, plaća sada cela država.

Uzgred br. 2, još niko da kaže zašto Belorusija, kao veliki saveznik Rusije nije uključena vojno u akciju u Ukrajini iako je sa njene teritorije bio lansiran napad na sever Ukrajine
A pre Ukrajine, Belorusija je imala povlascen polozaj ili su joj uveli sankcije?
Ne lupaj zivota ti. Pokusali su da razhebu i Belorusiju, kako nisu uspeli uveli su im sankcije.
Na svu srecu nisu uspeli ni da izazovu rat, niti da im nastete sankcijama. Mogu samo da im pljunu pod prozor i da kevcu i to je to.
Sto se sakncija Srbiji tice, pa sta hoces uvela je i Srbija sankcije Belorusiji. Mene iskreno sramota te odluke. Ipak je Belorusija ozbiljna drzava, a ne banana drzava, pa je uzvratila istom merom jer marionetske drzave poznaju sao jezik sile i reciprocitet.

Ma sta kazes, nisu bila previranja. Kao sto ni 5. oktobar, i arapsko prolece, nije bilo potpomognuto iz inostranstva (nadam se da si citao CIA dokumente o Otporu i finansiranju rusenja Milsoevica). Gde bi zapad, pogotovo Ameri, radili tako nesto :D Covece ne pezaju ni od cega, i nama su napravili zvrcku 5. oktobra, ne znam da li znas da je Srbija bila blizu gradjanskog rata ali na svu srecu razum je prevladao. E, vidis to ti je zapad. Spremni su ne samo da uniste neku drzavu, vec i da izazovu sukob i gradjanski rat nebili ispunili svoje ciljeve.
Ali ne vredi takvima kao sto si ti objasnjavati, tebi je Lukasenko kriv ni ti sa ne zna za sta, ali ti Amerika nije kriva sto je 3 puta napdala tvoj narod, sto decenijama rade protiv interesa tvoje drzave i tvog naroda, sto ti pod okupacijom drze deo teriotrije. Nista od toga tebi nije bitno, vazniji ti je Lukasenko od Srbije i Srba. Ovo zadnje vazi samo pod uslovom da si Srbin, mada i ako jesi imas tu pricu Cede praska i ostalih lopuza koji su zahvaljujuci zapadu dosli na vlast, pokrali boga oca pa sad hvale zapad- a kako i ne bi hlvalili kad su napunili dzepove zahvaljujuci njima.

6. 6. 22. Одличан снимак како Украјинска 25. посебна ваздушно-десантна Сичеславска бригада убија русе:

:bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo:
Opet lazan snimak. Tenk sa pocetka snimka je ukrajinski T-62, pogodjen od strane Rusa (ima ceo snimak). Na duzem snimku vidi se bezanje tekovske posade iz tenka, jednom Ukrajincu potkalib. granata prosisa tik iznad glave. Tenk je popio 2-3 granate pre nego sto je izgoreo. A tenkovska posada sudeci po bezaniji po svoj prilici nije imala gubitke, jer su sva trojica pobegla iz tenka pobegli cim je prva granata pogodila tenk ali ga nije unistila nego je poceo da dimi, tek ga je 2-3 granata razbucala.

Poslednja izmena:
PAO SVJATIGORSK! SVJATIGORSK NAS UKROPI ODSECENI!

‼️BREAKING NEWS‼️
The Ministry of Defense of the Russian Federation stated that the battles for the liberation of Svyatogorsk and the surrounding areas are nearing completion.

Pogledajte prilog 1166610
Da bi sprečili povlačenje 95. i 81. vazdušno-desantne btigade, Ukropi su digli most preko Severnog Donjecka. Ono šta se zna je da su ostaci 95. brigade ostali odsečeni i bez snabdevanja, a ostaci 81. vazdušno-desantne brigade - oko 80 ljudi je preplivalo reku bez oružja i opreme i raštrkali se duž obale.

Не, он је, као, "објективан", па као и Руси и Амери су силеџије...
...а онда некако скрајне Амере, па су, на крају, Руси ипак веће силеџије. :lol:
Манипулатор у покушају.
Pa da, obicno tako natofili krenu. Na pocetku objektivni, a onda kree drvlje i kamenje po Rusiji, Belorusiji itd. A Ameri, njih ne pominju. Rekao bi covek da ovde komentarisu Ukrajinci a ne Srbi i ovi nasi pokatoliceni Srbi iz kifla drzave. Ovaj se raspisao o Putinu i Lukasenku, a dok kuca poruku Ameri mu drze pod okupacijom deo teritorije. Takvi bi sutra docekivali Amere sa cvecem, kao hrvati hitlerove naciste.

Ma sta pola, izgubili 150% 'zracne flote' i 6 nosaca aviona. Slusaj, nije dovoljno lupiti 'Rusi izgubili ovo ili ono' vec ako nesto tvrdis, potrkepi svoju tvrdnju nekim dokazom. Ukrajina nije Srbija da ostecen avion zacas napusti VaP Srbije i sleti na neki obliznji aerodrom. Ukrajina je ogromna, ako i obore avion on ce u 90%slucajeva pasti na teritoriju Ukrajine. A ti sad pokusaj da nadjes slike oborenih aviona, prebroj ih i reci mi: Koliko aviona imaju Rusi ako je ovo sto je sada oboreno 50% njihove flote? :D
Usporedi brojke, nije dovoljno sprdati se i ismijavati na činjenice pa da one prestanu važiti.

Rus sa dna kace u borbi protiv Ukrajine.
Poznato?

let od beograd do moskve i nazad košta 1000eura, a bio je 220!
pa ni za braću srbe nisu mogli da daju popust?
ili nas ne smatraju za braću, već kao ukraince za potrošnu robu?
Ajde ne lupaj molim te. Ne formira se cena karata na osnovu toga ko ti je brat ili komsija. Uostalom, sta imaju Rusi sa cenom karata ako nasa aviokompanija kartu do Moskve naplacuje koliko naplacuje? Da neces mozda da ti Rusi refundiraju novac potrosen na kartu?

Usporedi brojke, nije dovoljno sprdati se i ismijavati na činjenice pa da one prestanu važiti.

Rus sa dna kace u borbi protiv Ukrajine.
Poznato?
Zasto ja da poredim? Nisam ja lupio glupost da su Rusi izgubili 50% 'zracne flote' vec ti. Nije na meni da dokzujem tvoje nebulozne tvrdnje, vec na tebi. Ja sam se samo slatko nasmejao i izmedju redova ti porucio da se ne blamiras. Ukrajinci su se i pored onih nekoliko oborenih aviona i helikoptera slikali kao da su oborili satelite. Zamisli tek da su oborili 50 ruske 'zracne flote', a rec je o stotinama letelica, pa svaki dan bi imao bar po 5 slika koje bi se vrtele po ukrajinskim medijima i profilima na drustvenim mrezama. Ja ne znam kako mozes tako olako da odvalis takvu glupost, a mogao si sve da proveris za nepunih 10 minuta.

Не слажем се.
Овим потезом Запада Србија је де факто постала вазал и заточеник истог, а нити је члан НАТОа, нити ЕУ.

"Суверена земља (Србија) лишена је права да води своју спољну политику" - Лавров.

Мени то не личи на победу него на насилништво Запада.
Slažem se ali je i dalje geostrateški Nato blokirao Rusiju.Nazovi nasilništvom nemam problem.Da tačno je Srbija kao suverena država ima pravo da ne prati EU politiku i pravac ali vidiš kako to izgleda u praksi.

- Pod naletom ruskih snaga ostaci bataljona 95. desantno-jurišne brigade i 81. zasebne aeromobilne brigade Oružanih snaga Ukrajine, koji su odsečeni od glavnih snaga zbog dizanja mosta u vazduh, ostavili su vojnu tehniku i oružje i raštrkali su se duž obale - saopštio je Konašenkov.
Kako je precizirao, do 80 ukrajinskih vojnika je preplivalo reku, a ruska vojska nije pucala po njima.

- Odbijanje ukrajinskih vojnika da štite kijevski režim na čelu sa ekstremistima, koji nikome nije potreban, smatramo jedinim ispravnim postupkom, a ne kukavičlukom. Svi oni su spasili svoje živote. Pozivamo sve vojnike i članove jedinica teritorijalne odbrane Ukrajine da slede ovaj primer - rekao je Konašenkov.

samorokaj lepa sela.jpg

Zasto ja da poredim? Nisam ja lupio glupost da su Rusi izgubili 50% 'zracne flote' vec ti. Nije na meni da dokzujem tvoje nebulozne tvrdnje, vec na tebi. Ja sam se samo slatko nasmejao i izmedju redova ti porucio da se ne blamiras. Ukrajinci su se i pored onih nekoliko oborenih aviona i helikoptera slikali kao da su oborili satelite. Zamisli tek da su oborili 50 ruske 'zracne flote', a rec je o stotinama letelica, pa svaki dan bi imao bar po 5 slika koje bi se vrtele po ukrajinskim medijima i profilima na drustvenim mrezama. Ja ne znam kako mozes tako olako da odvalis takvu glupost, a mogao si sve da proveris za nepunih 10 minuta.
Znaš, treba čitati s razumijevanjem, napisao sam određeno za invaziju na Ukrajinu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back