Rat u Ukrajini (8)

Koji od pet scenarija vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    105
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Rusija: Ukrajina trpi značajne gubitke u ljudstvu, oružju i vojnoj opremi​

Rusija tvrdi da je tokom noći izazvala najmanje 480 žrtava ukrajinskih snaga
Ministarstvo tvrdi da "ukrajinska grupacija u Donbasu trpi značajne gubitke u ljudstvu, naoružanju i vojnoj opremi“.

Rusija tvrdi da je oborila dva aviona MiG-29 i helikopter Mi-8 u Mikolajevskoj oblasti, kao i 11 dronova.
akođe se navodi da su "vazdušne rakete visoke preciznosti u Harkovskoj oblasti pogodile fabriku oklopa čije su radionice popravljale i obnavljale tenkove i druga oklopna vozila Oružanih snaga Ukrajine“.

Rusija takođe tvrdi da je tokom noći izazvala najmanje 480 žrtava ukrajinskih snaga.

Rat rađa bliska prijateljstva

FUtYw1pUsAEJrvU

Mnogo rumeni za leševe :)

Зашто да се селим глупане кад је мени добро.
Говорим ти о марви у тесној кожи, као и ти, која вечито пројектује и гута оно што се не гута.
Њу "изузетну", шовинистичку и незајажљиву је.бе цена империја а и тебе још и завидног и мимикријског а сувог ку.ца, хахаха.

Ne znam bre Vijak, kako može da ti bude dobro kad stanovništvo Amerike "cве више губи и пати због империје уз све следујуће привредне и економске противречности док демократије никада није било а слобода говора тј информисања је у пракси онемогућена."

Ti si neki mazohista izgleda, kako trpiš sve to.

Ako Put ler pobjedi mogu zamisliti kolko ce safe space trebati za oporavak Sorosevi narodni masa i emotivnu stetu! Odma ratni zlocin!

Zanima me šta bi to moglo da predstavlja Putinovu pobedu, trenutne pozicije, proširenje na ceo Donbas, Zaporožje pride, Odesa pride, Harkov pride, pola Ukrajine, cela Ukrajina...

Koje su to granice na kojima će Putin proglasiti pobedu.

Neka mapa koja kruži i za koju mislim da je realna i relativno dostižna je ova mada sumnjam da će se ići na Zaporožje

1654702405164.png

Zanima me šta bi to moglo da predstavlja Putinovu pobedu, trenutne pozicije, proširenje na ceo Donbas, Zaporožje pride, Odesa pride, Harkov pride, pola Ukrajine, cela Ukrajina...

Koje su to granice na kojima će Putin proglasiti pobedu.

Neka mapa koja kruži i za koju mislim da je realna i relativno dostižna je ova mada sumnjam da će se ići na Zaporožje

Pogledajte prilog 1167783
Mislim da je minimum to i Odesa. Dje je maksimum ko to zna.

Rusi smatraju Odesu svojim povjesnim gradom i tamo imaju svoja povjesna prava. :mrgreen:

Mislim da je minimum to i Odesa. Dje je maksimum ko to zna.

Rusi smatraju Odesu svojim povjesnim gradom i tamo imaju svoja povjesna prava. :mrgreen:

Nije to tako jednostavno, na putu do Odese stoji i Nikolajv, grad od pola miliona ljudi, ne može se tek tako zaobići

Odesa je treći grad po veličini, milion stanovnika.

To su dakle još cela dva regiona koja treba osvojiti a to neće biti ni malo lako.

Moje mišljenje je da su realno dostižni ciljevi još Slavjansk i Kramatorsk i da će tada uslediti neka nova faza, primirje i pregovori.
Ovim tempom to bi moglo da bude početkom jeseni

rusi igraju igru...

Rusija poručuje da bez ukidanja sankcija nema isporuke žita​

677z381_7-62a09050b854a.jpg

Дмитриј Песков (Фото EPA-EFE/SHAMIL ZHUMATOV)
MOSKVA - Sankcije Rusiji moraju biti ukinute da bi rusko žito bilo isporučeno na međunarodna tržišta, saopštio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Globalna prehrambena kriza je već počela, njen katalizator nije bila ukrajinska kriza, već niz događaja i pogrešnih postupaka vlada različitih zemalja. Za snabdevanje Zapada ruskim žitom potrebno je ukinuti sankcije Rusiji koje to sprečavaju, ali do sada nije bilo suštinske rasprave o tome”, naveo je Peskov, prenosi RIA Novosti.
Obraćajući se novinarima, on je pozvao da se ne preuveličava značaj ukrajinskih rezervi žitarica za svet, odgovarajući na pitanje kako rešiti problem nepoverenja Kijeva u uveravanja ruske strane da Moskva neće koristiti koridore za izvoz žita iz crnomorskih luka za ofanzivne operacije.
„Moramo razumeti poziciju ukrajinske strane, govorimo o ukrajinskom žitu. Prvo, koliko znamo, ovog žita ima mnogo manje nego što Ukrajinci kažu. Ovo je premali procenat da bi imao značajan uticaj na razvoj globalne prehrambene krize koja je već počela”, naveo je Peskov, prenosi Tanjug.
Uzrok krize je „čitav lanac događaja i pogrešnih postupaka vlada širom sveta”, istakao je on.
Peskov je naveo i da svaki sastanak koji se održi između ruskog predsednika Vladimira Putina i njegovog ukrajinskog kolege Volodimira Zelenskog mora biti produktivan i „dobro pripremljen”, navode RIA Novosti.
Ruski predsednik Vladimir Putin ne planira da se sastane sa svojim venecuelanskim kolegom Nikolasom Madurom u bliskoj budućnosti, dodao je Peskov.
Portparol Kremlja je saopštio da se London nije obratio Moskvi sa zahtevima za pomoć u razmeni plaćenika, njihovih državljana koji su se predali u Mariupolju.

Čeka se zima! Kada je sad ovakva frka,možeš samo zamisliti kakva će tek biti u decembru ili januaru! Takođe se može desiti da Putin ispita tu Švabonjsku ljubav prema Čemerici zavrtanjem pumpi za gas u vrijeme najvećih zimskih hladnoća ! Svaki scenario poslije ovoga je moguć !!!:zima2::per:
Ne uzrujava njih smrzavanje stanovništva nego zastoj gospodarstvo. Njemačka industrija bez ruskog plina je kaputt.

Tražnja u Americi i otključavanje Kine podigli naftu na 121 dolara​

677z381_w_57023998.jpg

(EPA-EFE/Edgar Avila)
NjUJORK – Cene nafte su ubrzale rast danas pošto investitori procenjuju izglede ponude i potražnje usled zahuktavanja američke letnje sezone vožnji i izlaska Kine iz kovid lokdauna.
Evropska nafta Brent se trguje jutros za 121 dolar po barelu, dok barel američke WTI nafte košta 120 dolara.
Američki institut za naftu procenjuje da su zalihe benzina u Americi porasle prošle nedelje za 1,82 miliona barela, izveštava „Blumberg” pozivajući se na izvore upoznate sa podacima.
Malo je verovatno da će to znatnije uticati na ublažavanje situacije s ograničenom ponudom na tržištu goriva, budući da su zalihe na najnižem sezonskom nivou u poslednjih devet godina, prenosi Tanjug.
Cene na tržištu nafte zadržale su uzlazni zamajac ove godine usled oporavka ekonomija od pandemije, mada su rusko-ukrajinski sukob i ponovno izbijanje koronavirusa u Kini povremeno izazivali ekstremnie oscilacije cena. Peking nastavlja da ukida mere protiv kovida, jer zaraza jenjava što znači da će se povećati poslovna aktivnost u zemlji, a time i potražnja za energijom.
Američka investiciona banka Goldman Saks smatra da već visoke cene nafte i benzina treba ovog leta još više da porastu kako bi se podstakla nova proizvodnja „crnog zlata” i obeshrabrila potrošnja.
Banka sa Vol Strita sada predviđa da će cena sirove nafte Brent u proseku iznositi 140 dolara po barelu u peridu između jula i septembra, u odnosu na prethodnu prognozu od 125 dolara po barelu.

Antonov: U Americi traže da izdam domovinu i ruskog predsednika​

677z381_677z381_677z381_6-61cea7e7bd011.jpg

Анатолиј Антонов (EPA/MAXIM SHIPENKOV)
VAŠINGTON - Ruski ambasador u Sjedinjenim Državama Anatolij Antonov izjavio je da je primio pismo u kojem ga pozivaju da se javno izjasni protiv ruske vlade. „Nedavno sam dobio pismo poštom, sa pozivom da se izjasnim protiv svoje domovine i osudim postupke ruskog predsednika. Preporučeno mi je da se raspitam u kancelariji zamenice američkog državnog sekretara Vendi Šerman ako sam spreman da prihvatim predlog”, rekao je ambasador u utorak tokom gostovanja na ruskoj televiziji.
Antonov je dodao da je ruska ambasada zatražila objašnjenja od američkog Stejt departmenta po tom pitanju. „Mislim da američki ambasador ili američke diplomate u Moskvi ne dobijaju bilo kakva pisma ove vrste, koja su po mom mišljenju provokativna”, naglasio je ambasador Rusije, preneo je Tanjug.
Antonov je naveo da ne može da pronađe reči kojima bi iskazao svoje nezadovoljstvo zbog objava američkih medija, u kojima se pozivaju ruski vojnici i diplomate da izdaju svoju domovinu.
Prema rečima ruskog diplomate, nekoliko osoba je primećeno kako ispred ruske ambasade dele vizitkarte sa brojevima telefona i poziva njene službenike da „komuniciraju sa agentima FBI”, a Antonov je naglasio da ne može sa sigurnošću da kaže da li su te osobe zaista američki specijalni agenti ili samo obični provokatori.

8. 6. 2022. Неколико рафала из шведског бацача граната АТ4 и опремa окупатора претвара се у гомилу гвожђа:

:bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo:
Mda, švedsko ručno protivoklopno sredstvo AT 4, kalibra 84mm puca rafalno ! Zemljo otvori se, i progutaj ove .ba stručnjake, kojima ni jedan blesimetar ne može da izmjeri nivo gluposti koje prosipaju na ovom forumu!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back