Тачније блокирали су прелет руског авиона.Наши авиони могу без проблема да лете.То што ми доживљавамо да је неко блокирао Србију је дјелимично тачно јер ако су око нас НАТО државе онда морамо бити свјесни последица такве геостратешке позиције или да упутимо дипломатску ноту коме треба да се допусти прелет авиона.А то није учињено, ни пре ни после забране.

Као и обично Алек је развукао мозак већини становника Србије и отишао брже боље на пут "отвореног Балкана" у Охрид.А то је практично пројекат САД и НАТО пакта.Знаш ли шта ја мислим?Ја мислим не да није уложена нота већ је другим каналима тражено да се то уради и на тај перфидан начин Србија извуче из доста незгодне ситуације.
У суштини ја сам очекивао овакав сценарио.Србија је у поприлично незгодној позицији јер Руси на Балкану немају апсолутно ништа у смислу војних ресурса.Балкан је за њих доста маргиналан, то се показало на примјеру Црне Горе гдје су имали зицер државу па је геостратешки изгубили, ајде што су је изгубили већ је та иста држава отишла у неку другу крајност, постала члан НАТО пакта.Али то су сада неке друге теме да не давим, укратко Русија је имала доста геостратешких брљотина на Балкану, од повлачења својих снага ничим изазвана из БИХ, са КиМ и слично до тихог лобирања да Црна Гора постане независна и нова оаза руских тајкуна, међутим није све ишло по плану.Сада је тешко вратити се, неко је о томе морао раније размишљати.