Rat u Ukrajini (8)

Koji od pet scenarija vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    105
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Valjda Crnogorac s majčine strane?
Није тада било националних Црногораца, они се појављују од 1945-е год.
Ђилас је након ослобођења 1945. промовисао став да су Црногорци посебна нација издвојена из етничког српства, да би се после пада са власти одрекао тог става. (https://sr.m.wikipedia.org/sr-ec/Милован_Ђилас)

Уџбеници у Црној Гори из 1911: У Црној Гори живе све сами чисти Срби
crna-gora-udzbenik-srbi.jpg

Znaju li tvoji da ne čitaš Informer??
Znaju isto kao sto tvoji znaju da nisi normalan, samo jos ti da pogledas istini u oci i to je to. Sta se cudis covece, pa to su reci tvojih hrvata. Svaki dan je voz iz Splita isao po nekoliko za Knin gde su hrvati krali po Kninu i selima oko Knina i odnosili sve zivo iz srpskih kuca. Jesi cuo za onu stoku koju su skupljali po selima, sto je ostavljena? E na tome ti se ona hrvatina Lijanovic iz Hercegovine obogatio, sve sto je ukradeno po hrvatskoj i bosni od Srba njemu i bratu je pdoavano.

Ako je bilo izvinjavam se. Reč je o događaju gde je vojnik donbaske strane pao u zarobljeništvo tad su ga nacoši zlostavljali , boli noževima, na kraju su ga bacili misleći da je mrtav, No pripadnik Donjeckih snaga je oživeo i nekako odbauljao do nekih civila koji su ga predali ruskim snagama . Kako je ratna sreća u potpunosti okrenula leđe ukrošima tako se i mučitelj koj se iživljavao nad pomenutom žrtvom našao zarobljen. Video klip je upravo o tome kako isti Bogom kumi žrtvu , plače i moljaka jer eto tada nije znao šta radi . Klasična naci priče.
Sadist

Neko upita šta je to rusko kanaljenje Srbije,

Evo, to je to, namerno, tendenciozno, nepotrebno uvlačenje Srbije u blato i pravljenje idiotskih poređenja sa Rusijom.

Kad su nam trebali ćutali su ka pi.zde najgore, glasali ZA SANKCIJE, posmatrali kako nas bombarduju, uleteli na aerodrom u Prištini da se ponadamo pa pobegli brže bolje. E sad kada su zagofnali sad im nekako jako stalo da smo pored njih, mnogo ih tangira šta nam Brisel radi.
Providan si.

Ne nije. Ukrajina je izvršila agresiju na otcepljene republike, koje su zatražile pomoć od Rusije. Sve po međunardom pravu. Na isti način kao kad je NATO izvršio agresiju na SRJ i oteo deo naše teritorije. Sa tim što KiM nikad nije imao autonomiju kao ove republike.
Nije , imao je mnogo veću i širu , nego bilo koja administrativna oblast u Ukrajni .

Ja znam da je tkz. RSK imala veliki standard u garaži po 3- 4 rezervne vesmasine..bijele tehnike koliko hoćeš..videotekordera TV-a..
Hrvati nisu bježali sa traktorima, samo u plastične vrećice šta bi stalo..
https://forum.tm/vijesti/i-danas-mi-prijete-zbog-fotografija-pljacke-u-kninu-nakon-oluje-3473

Evo uspedoh da nadjem tekst hrvatskog novinara. Covece ti ne znas sta ti se desavalo u drzavi (ako si bio rodjen) a raspisao se ovde o Rusiji i cemu sve ne. Eto citaj o splitskoj ciganiji i ciganiji iz okolnih mesta.

❗ А ево целе породице заробљених Азоваца. Мама, тата и син од 18 година. Тата је био „возач” од 2015. године, али када га је новинар упитао о звуцима артиљерије који су се чули током интервјуа, он је са професионалном тачношћу рекао шта је то и како функционише.

...Мама служи од 2018. За себе каже да је лекар, али је била збуњена најједноставнијим медицинским речима. Мој син служи од прошле године. Пре тога је учио за кувара. Отишао сам у „Азов” јер је то био „најкул” пук у Мариупољу. Цела породица је желела да живи у "цивилизованој" Европи и зато је отишла

...да се бори са својим народом. Ни секунде кајања за погинуле цивиле Донбаса. Мој син је углавном рекао да су они сами криви што се нису евакуисали. Они заиста желе да иду на размену и чак су снимили апел Зеленском. У заточеништву имају хране, воде и дозвољавају им да се баве спортом.

...А приликом доласка новинара РТ-а чак им је дозвољено и смели су да ћаскају све троје. Дописник: "Не могу рећи да су то некако ценили, због силне тврдоглавости. Ускоро погледајте мој материјал на РТ-у."
#плен

https://twitter.com/Vasilisa_2_0/status/1533651629265887232

Jel pao Severodonjeck?
Kadirov don rekao prije don 9 dana da je pao don.
Prema Strelkovu, Zelenskom i zapadnim medijima herojski se bore.
Samo što je stvarnost drugačija.
Ukrajinske snage su se povukle, a Čečeni pretresaju urede SBU-a u gradu.
Nema nikakvog protunapada, nema nikakvih borbi, osim na twitteru

https://www.************/embed/ihI65RJXLH36/

Poslednja izmena:
Мађарски министар спољних послова: Зеленски има психичких проблема.
Мађарски министар спољних послова Петр Сијарто подржао је став председника парламента Ласла Кофера, који је спекулисао да украјински председник Владимир Зеленски има психичке проблеме.

Istorijski nije tako. Otcepljene republike su nedavno bile u sastavu Rusije, KiM nikad nije bilo van Srbije.
Sve ono sto Rusi zovu Novorusija, sve te teritorije su za vreme SSSR-a pripojene Rusiji. Komunisti sve pripojili Ukrajini, nije to samo Krim.
Nesto slicno kao i na nasim prostirima samo sto je na primeru Ukrjaine mnogo vece, jer su daleko vece teritorije Rusije date Ukrajini,.

Ne koristim taj Twitter za siromašne imenom Telegram
Telegram je kao messenger. još što se twitter ni ne plaća. ******, internet na fonu ne možeš priuštiti

Sve ono sto Rusi zovu Novorusija, sve te teritorije su za vreme SSSR-a pripojene Ukrajini. Komunisti sve pripojili Ukrajini, nije to samo Krim.
Nesto slicno kao i na nasim prostirima samo sto je na primeru Ukrjaine mnogo vece, jer su daleko vece teritorije Rusije date Ukrajini,.
Da. Donbas nikad nije bio deo Ukrajine.

Znaju isto kao sto tvoji znaju da nisi normalan, samo jos ti da pogledas istini u oci i to je to. Sta se cudis covece, pa to su reci tvojih hrvata. Svaki dan je voz iz Splita isao po nekoliko za Knin gde su hrvati krali po Kninu i selima oko Knina i odnosili sve zivo iz srpskih kuca. Jesi cuo za onu stoku koju su skupljali po selima, sto je ostavljena? E na tome ti se ona hrvatina Lijanovic iz Hercegovine obogatio, sve sto je ukradeno po hrvatskoj i bosni od Srba njemu i bratu je pdoavano.
Covek zabeležio, da se ne zaboravi :)

Hrvoje Polan: I DANAS MI PRIJETE ZBOG FOTOGRAFIJA PLJAČKE U KNINU NAKON OLUJE

Мађарски министар спољних послова: Зеленски има психичких проблема.
Мађарски министар спољних послова Петр Сијарто подржао је став председника парламента Ласла Кофера, који је спекулисао да украјински председник Владимир Зеленски има психичке проблеме.
To je jasno kao dan, covek se uziveo u ulogu a dnevno gine i bude osakaceno na stotine Ukrjainaca. Jbg nije njegov narod pa ga bas briga. Nije ni cudo sto ovi iz sus(j)edi iz mordora preko Dunava podrzavaju Ukrajinu, ja sve mislim podrzavaju Ukrajince medjutim izgleda podrzavaju dusevno obolelog brata Zelenskog.

Ma da, nema problema, na ovom forumu su ionako dozvoljena samo dva stava
Ili se klanjaš pred Putinovom slikom i svaki njegov potez, ma kako glup bio, prihvataš kao genijalno božije delo ili Ruse smatraš Orcima i zalažeš se za njihovo fizičku i potpunu eliminaciju sa lica Zemlje.

Ovde nema između, nema ništa između dva ekstrema, moraš se svrstati na jednu stranu inače si natofil ili rusofil.

Estremni stavovi vode ekstremnoj polarizaciji a to nas sve zajedno vodi u propast.

Zapanjujuće mi je kako neki mogu da priželjkuju najgori mogući scenario i širenje sukoba umesto da se zalažu za mir i prestanak ubijanja. Na ovom forumu se smenjuju komentari u kojima se slave slike mrtvih Rusa i mrtvih Ukrajinaca, niko više izgleda ne vidi ljude na tim slikama.

Nadjoh i ja to, ali ne vredi ovim rvatima objasnjvati. Mnogi od njih nisu bili ni rodjeni tada, a oni koji su bili rodjeni ne zele da priznaju. Ovaj pici ili kako se vec potpisuje, garant i sam cupao prozore i vrata zato se i propeo na zadnje noge cim sam pomenuo kradju.. Kao nije se dogodilo, ovo ono, a garant u stanu/kuci jos uvek koristi ukradenu stolariju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back