Rat u Ukrajini (8)

Koji od pet scenarija vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    105
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Rusi su izgubili skoro pola zračne flote koju su odredili za invaziju.
Ma sta pola, izgubili 150% 'zracne flote' i 6 nosaca aviona. Slusaj, nije dovoljno lupiti 'Rusi izgubili ovo ili ono' vec ako nesto tvrdis, potrkepi svoju tvrdnju nekim dokazom. Ukrajina nije Srbija da ostecen avion zacas napusti VaP Srbije i sleti na neki obliznji aerodrom. Ukrajina je ogromna, ako i obore avion on ce u 90%slucajeva pasti na teritoriju Ukrajine. A ti sad pokusaj da nadjes slike oborenih aviona, prebroj ih i reci mi: Koliko aviona imaju Rusi ako je ovo sto je sada oboreno 50% njihove flote? :D

Jeste, celo osmansko carstvo se vrtelo oko Beograda i Balkana. Daj nemoj me zasmejavati, osmansko carstvo se prostiralo na 3 kontinenta, pod okupacijom drzalo neke od najvecih i strateski najbitnijih gradova tog doba. Njima je Balkan bio odskocna daska za dalju ekspanziju na zapad i nista vise od toga. A te price o Beogradu kao malom stambolu hahaha pa covece sve sto su imali moglo je da stane u tvrdjavu (ako znas, znas da su osmanlije i poturice mahom zivele medju zidinima), e ad koliko je ljudi moglo da zivi medju tim zidinama? Sigurno ne desetine hiljada. To su muslimanske price, toboze 250 dzamija u Beogradu, za svakog coveka po jena :D
Ma pusti sad osvete, bilo je i toga ali ne preteruj. To je vec bilo vreme 'bolesnika sa Bosfora', vecina turaka je vec odavno otisla u Tursku, ostalo je nesto malo turaka kojih nikada nije ni bilo puno jer znas kako vecina upravitelja na balkanu (i ostalim okupiranim drzavama) bili su osmanske marioneet (u nasem slucaju Srbi konvertiti) a ne osmanlije. Iz tog razloga osmansko carstvo i jeste opstalo toliko dugo, jer su lokalnom stanovnistvu tj. upraviteljima teritorija dali odresene ruke da upravljaju okupiranim teritorijama za razliku od nekih drugih okupatora koji su ili postavljali svoje upravitelje. A kad citam tebe i tebi slicne, ispade da se osmansko carstvo vrtelo oko Balkana, a ne da je Balkan bio slepo crevo osmanskog carstva.
Da je Balkan bio toliko nebitan Turcima onda bi digli ruke od toga 300g prije.
Turci? Turci su SVI musl. Srbi, Bugari i Grci,Arapi, crnci.

Tko zna...činjenica je da ste otišli bez borbe iz Istočne Slavonije i Kosmeta.
pa cinjenica je da je ista pizzda dovela do toga.

1654520615126.png

Još jedan ruski general poginuo u borbama u istočnom regionu Donbasu, navode mediji u Rusiji

Poslednja izmena od moderatora:
Pa da, sve ovo što si napisao je otprilike tačno, ali uzrok je ovo boldovano. Hoćeš Jugoslaviju, hoćeš Tita? E pa može, ali to ima svoju cenu, a cena je etnički čista Hrvatska.

A što se tiče Rusije, ako imaš imalo sumnje ko je ovde agresor, seti se da su ruski zvaničnici ti koji prete nuklearnim udarom po Crnoj Gori
Љути су, као када је Вучић љут па каже Вулину да лаје умјесто њега.Тако и Рогозин мало таласа ништа специјално више у шаљивом тону.
Суштински ово је велики геополитички пораз Русије на Балкану.Једна мала Црна Гора забранила великој Русији прелет авионом.
Ако се гледа Балкан 1:0 води НАТО пакт, за сада је тако јбг.Међутим ствари се убрзавају, биће ово *ебена година док се страсти не смире.

Poslednja izmena:
Ostalo je zapisano mozda? Eto recimo bas Rusi su o tome pisali i govorili "da nije trebalo tako". I Srbi sami su bili svjesni da su pretjerali ali je bilo kasno.

Nema tu nista ni ovako ni onako, to je proslost. Srbe su ovi cerecili pa im ovi vratili.

I u mome kraju su Srbi napraviloi cudo Turcima u svoje vrijeme. To je stvarna cinjenica.
A kome su mogli da se svete kada je vecina osmanlija pred predaju Beograda vec uveliko otisla u Tursku? Pusti Ruse. Nego niikako da mi odgovoris na nebulozu, to samo muslimani forsiraju, o famoznih 250 dzamija u Beogradu. Mozes li da mi nvedes bar 50 tih dzamija?

****** opet ljudi pisu o tome kako je Rogozin zapretio nuklearnim udarom na Crnu Goru. Sta je vaa ljudi, koliko (ne)inteligentan moras biti da poverujes u tu nebulozu.. Nadjite izjavu pa je procitajte 1000 puta ako treba, ako uspete da nadjete to sto tvrdite da je neko pretio da ce napasti CG nuklearkama ja se samobanujem.

****** opet ljudi pisu o tome kako je Rogozin zapretio nuklearnim udarom na Crnu Goru. Sta je vaa ljudi, koliko (ne)inteligentan moras biti da poverujes u tu nebulozu.. Nadjite izjavu pa je procitajte 1000 puta ako treba, ako uspete da nadjete to sto tvrdite da je neko pretio da ce napasti CG nuklearkama ja se samobanujem.
Нашалио се али у свакој шали има истине...

Љути су, као када је Вучић љут па каже Вулину да лаје умјесто њега.Тако и Рогозин мало таласа ништа специјално више у шаљивом тону.
Суштински ово је велики геополитички пораз Русије на Балкану.Једна мала Црна Гора забранила великој Русији прелаз авионом.
Ако се гледа Балкана 1:0 води НАТО пакт, за сада је тако јбг.Међутим ствари се убрзавају, биће ово *ебена година док се страсти не смире.
Ne bih rekao da je ikakav poraz. Cuce se telefonom, video link i resen problem. A to sto je jedna mala CG zabranila prelet aviona ne vidim kao neki poraz. Jednostavno im se moze. I mi mozeo sutra da zabranimo da americke diplomate lete preko teritorije Srbije. Ispade da bi to bila neka velika pobeda Srbije, a znamo obojica da ne bi. Isto vazi i za Crnu Goru, dovoljno je sto Rusi nece ici u CG na more, ovima dole veca kazna ne treba. A posle neka kukaju zapadu sto narod nema 'leba da jede.

Oh evo i moje omiljene porusice da mi priča o srpstvu :lol:

Ali da, porusice, svi se slažemo da je Jugoslavija bila glupost ali lako je nama sad da budemo generali posle bitke. Da smo se tad rodili, verovatno bismo i mi bili za Jugoslaviju.
Батали ме твоје јалове приче. Ви сте српска тешка грешка!
Не каже џаба стара мудрост: "Ко са ђаволом тикве сади о главу му се лупају"

Prisiljen si u Daytonu potpisat papir na kojem piše da su Hrvati jaki, a Srbi ne...

.
Ovaj tip je definitivno onaj ludi Adam sto je banovan pre neki dan :D I on je isto pisao kako su hrvati dali Srbima Srbiju, u vreme kada hrvati nisu ni postojali :D Tip je puko ko oblanda, kaze uzeli smo Posavinu, a kad ga pitas ko kontrolise Posavinu ne ume da odgvori vec okaci snimak okupacije Bosanskog Broda ali ludak ne zna da pored tog snimka postoji jos jedan snimak nastao kasnije kada je VRS pomela ustase iz Posavine i Broda.

Батали ме твоје јалове приче. Ви сте српска тешка грешка!
Не каже џаба стара мудрост: "Ко са ђаволом тикве сади о главу му се лупају"
To su tipovi koji nikada, bez obzira sta govorili, nisu prezalili raspad YU. Tipovi koji nikada nisu prihvatili Srbiju kao svoju drzavu, i dalje zive u svom bratstva i jedinstva, da je neka nova YU moguca u buducnosti itd. To su osobe poput Canka, Kandicke itd.

Neće biti nikakvog preseljenja Hrvata u Srbiju...
Kad vam mi kažemo da ste ustaše vi morate počet govorit da ste ustaše, kako bi vas gađali nuklearnim projektilima, a ne nas...

Jel neko misli da se ja šprdam?
Pa ako netko to misli neka se sjeti 1941. Tada su Srbi krenuli u sveopći rat protiv ustaša, ali nakon kratkog sraza četnici su shvatili da su sada i oni ustaše, i ostatak rata proveli kao ustaška pomoćna vojska, a u ime ustaša su i nayebali na blajburgu. Tako i sada morate bit spremni sve ponovit...

.
opet vam sledi bezanija u haljinama prema blajburgu jer ste rodjeni luzeri :cepanje:

Poslednja izmena:
Neće biti nikakvog preseljenja Hrvata u Srbiju...
Kad vam mi kažemo da ste ustaše vi morate počet govorit da ste ustaše, kako bi vas gađali nuklearnim projektilima, a ne nas...

Jel neko misli da se ja šprdam?
Pa ako netko to misli neka se sjeti 1941. Tada su Srbi krenuli u sveopći rat protiv ustaša, ali nakon kratkog sraza četnici su shvatili da su sada i oni ustaše, i ostatak rata proveli kao ustaška pomoćna vojska, a u ime ustaša su i nayebali na blajburgu...

.
Pa nece, sta ce nam usrase u Srbiji. Selicete se na Blajburg.
Opet pises o necemu o cemu nemas pojma. Cuj Srbi 1941 krenuli u sveopsti rat protiv hrvata, u vreme kada se SHS raspala, kada se vojska raspala Srbi krecu u sveopsti rat hahaha Adame, znam da si lud ali ovim si presisao samog sebe.
To o cemu pises nije sveopsti rat Srba prtotiv bilo koga vec srpska borba za goli opstanak, jer vi tako s vremena na vreme cim nadjete nekog jaceg kome se zavucete pod suknju krenete da se obrusavate na ono malo Srba sto je zivelo u hrvatskoj, i na Srbe u BiH. A cim Svabe ili Austrugari dobiju po nosu onda vam Beograd bude glavni grad par decenija i budete mirni :D

"Ако западне земље мисле да је моја посета Србији претња космичких размера, то значи да су ствари веома лоше по њих“, рекао је шеф руске дипломатије Лавров, након што су земље које су око Србије затвориле ваздушни простор његовом авиону како би спречиле дипломатску посету.

Da je Balkan bio toliko nebitan Turcima onda bi digli ruke od toga 300g prije.
Turci? Turci su SVI musl. Srbi, Bugari i Grci,Arapi, crnci.

pa cinjenica je da je ista pizzda dovela do toga.
Svaka teritorija je bitna, samo postoji razlika sto su neke teritorije bitnije od drugih.. Isto je i sa Balkanom. Osmanlijama je Balkan sluzio kao odskocna daska za dalji prodor na zapad. Cim su zaustavljeni njima Balkan vise nije bio ni blizu znacajan kao pre toga. I tu se prica zavrsava. To sto nisu digli ruke od nnjega ne znaci da im je bio vazan, vec jednostavno ne shvatas kako funcionisu imperije i velike sile. One se ne odricu nicega, primer Rusije kakav znacaj za njih imaju tamo neke vuko*bine prema Mongoliji? Nikakav, ali su sve uzeli. To su imperije, kod njih se razmislja godinama unpared, a ne kao kod malih od danas do sutra.
Ali glupo je pisati o Balkanu kao teritoriji oko koje se vrelo tada najmocnije carstvo. Znamo obojica da to nije tacno, imas gradova koji su bili bitniji od kompletnog Balkana u to vreme.

Zagreb je glavni grad cijele Bosne...
Bosna je država pod vojnim protektoratom Hrvatske. Ne treba nam treći entitet, jer trećim entitetom šaljemo poruku da je samo treći entitet hrvatski, dok je ovako cijela Bosna prostor naše kontrole...

.
Zagreb nije glavni grad ni cele hrvatske kamoli bosne.
Uostalom Beograd vam je bio duze glavni grad nego ta selendra od Zagreba. Da li mislis da je to bez razloga ili ipak postoji razlog zasto je bas Bg bio glavni grad u obe Jugoslavije?
Sto se Bosne tice, pa vi se ne pitate nitsa tamo. Pogeldaj kakva prava ima ono malo preostalih hrvata iz BiH. Muslimani vam biraju clana predsednistva a vi ne mozete da to sprecite, ne daju vam da osnujete televiziju na hrvatskom jeziku (nesto kao RTRS), ni to ne mozete da sprecite. Bukvalno nista ne mozete ni protiv milion i nesto muslimana, i oni vas hebu gde stignu :D

Kakvim vojnim protektoratom hrvatske, pa hrvatska nema vojsku vec lovacko drustvo. Tenkove mozes da prebrojis na prste, isto vazi i za sve ostalo. Vi ste kifla drzava, pogledaj samo oblik hrvatske, koja ne moze da opstane kao drzava bez zastite mocnih. Zato ste se uvek uvlacili u guzu jacima, cas Austrugarima, cas hitleru, cas nama, cas Amerima. Znate da ako ostanete sami da cete se vratiti na fabricko podesavanje tj. da ce od hrvatske ostati samo zagreb i okolina.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back