Rat u Ukrajini (7)

Da li će se rat proširiti van Ukrajine?

• Ukupno glasova
    132
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Onako usput, nisi li upravo ti 24.2 rekao "do jutra je sve gotovo?"?

I ne postoji mržnja prema Rusima nego prema onome što danas predstavlja Rusija: korumpiranu, agresivnu i rušilačku diktaturu.
Onako usput, jesam rekao, jer sam to priželjkivao, bilo bi manje žrtava, manje bi Ukrajinaca stradalo i ne bi bila razorena država.

Jedna diktatura mrzi drugu, ništa novo, sve zavisi iz kog ugla gledaš…

Bas me zanima jesu li lokomotive i vagoni bili za USA / Evropa kolosek, ili *tamo neki ruski*, koji se razlikuje po *sinskom razmaku*, sto je smetalo i Wermahtu za zazeleznicki transport trupa i snabdevanje ?!
Sve se lokomotive prave sa razmakom tockova po zelji kupca, Amerikanci su pravili lokomotive tokom rata koje su bile identicne Sovjetskim i koje su bile konstruisane u SSSRu.

https://www.slobodnaevropa.org/a/lavrov-ukrajina-tenzije/31675803.html

Lavrov: Rusija ne želi rat sa Ukrajinom​

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je u petak da Moskva ne želi rat sa Ukrajinom i pozitivno se izjasnio o bezbednosnim predlozima dobijenim od Sjedinjenih Američkih Država (SAD), prenosi Rojters.

Ovo je lagao u vreme dok su se rusi ozbiljno pripremali za rat. Treba jos?

Letters to the Editor: Just how outrageous were Colin Powell’s Iraq lies to the U.N.?​

cloin powel lazljivac.jpg

lazov podrzava lazova nista cudno

https://www.slobodnaevropa.org/a/lavrov-ukrajina-tenzije/31675803.html

Lavrov: Rusija ne želi rat sa Ukrajinom​

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je u petak da Moskva ne želi rat sa Ukrajinom i pozitivno se izjasnio o bezbednosnim predlozima dobijenim od Sjedinjenih Američkih Država (SAD), prenosi Rojters.

Ovo je lagao u vreme dok su se rusi ozbiljno pripremali za rat. Treba jos?

Recimo kad je tri dana pred invaziju kazao da ne planiraju napad na Ukrajinu vec su njihove trupe u Bjelorusiji samo na vjezbama.
.
У том тренутку тако је и било, касније су се ствари промениле.

Rusija poručila SAD-u: Ako se ne dogovorimo o sigurnosnim garancijama, morat ćemo vojno reagovati

17.02.2022.

"U nedostatku američke spremnosti da se dogovorimo o čvrstim, pravno obavezujućim garancijama za osiguranje Rusije od Sjedinjenih Država i njihovih saveznika (NATO), mi ćemo biti prinuđeni da odgovorimo, uključujući i sprovođenje mjera vojno-tehničke prirode", stoji u odgovoru dostavljenom Sullivanu.

.

Poslednja izmena:
Dakle, Rusi su helikopterima i amfibijama vršili desant na ostrvo koje je pod njihovom kontrolom. Onda su Ukropi uništili te helikoptere i amfibiju.
Da sve bude logično, nekoliko puta su Ukrajinci vršili napade na ostrvo Barjaktarima, pripremajući teren za ovaj ''ruski'' pokušaj desanta u čemu su ih Ukropi sprečili.
Ludo burazeru, ludo.

.
У том тренутку тако је и било, касније су се ствари промениле.

Rusija poručila SAD-u: Ako se ne dogovorimo o sigurnosnim garancijama, morat ćemo vojno reagovati

17.02.2022.

"U nedostatku američke spremnosti da se dogovorimo o čvrstim, pravno obavezujućim garancijama za osiguranje Rusije od Sjedinjenih Država i njihovih saveznika (NATO), mi ćemo biti prinuđeni da odgovorimo, uključujući i sprovođenje mjera vojno-tehničke prirode", stoji u odgovoru dostavljenom Sullivanu.

.
Oce to tako... Odjednom su spontano poslali 200.000 vojnika sa tehnikom iako nisu planirali rat :D

Copy paste je njegov način komuniciranja na forumu. Reciklira tuđe postove i trola dok se ti ne umoris od njegove gluposti..
A nije samo samnom...dobro je :D
Mada cini mi se da je inferioran u odnosu i na druge sagovornike pa zato...

Oce to tako... Odjednom su spontano poslali 200.000 vojnika sa tehnikom iako nisu planirali rat :D

A nije samo samnom...dobro je :D
Mada cini mi se da je inferioran u odnosu i na druge sagovornike pa zato...
.
Јбт, зар у свакој прилици мораш да исказујеш функционалну неписменост.

Умеш да прочиташ, али не разумеш.

Ништа ту није спонтано.

Истовремено су Украјинци окупили око 100К војске око Донбаса.

Јел требало да се праве блесави?

.

Poslednja izmena:

Američki napori da osujete Putinove planove aktivno potkopavaju navodni američki saveznici u Persijskom zalivu, piše analitičar Džoš Rogin za Vašington post.

Diktatori koji upravljaju ovim naftnim državama grabe ogroman profit od prodaje nafte dok neverovatno visoke cene pune Putinovu kasu i štete američkoj i evropskoj ekonomiji, piše hrvatski Jutarnji list.

Sa takvim prijateljima, kome su uopšte potrebni neprijatelji? Zašto Bajdenova administracija igra onako kako oni sviraju?

I dok Putin koristi naftu da ucenjuje i kažnjava Zapad, što pomaže Ukrajini, pravi vladar Saudijske Arabije, prestolonaslednik Mohamed bin Salman i prestolonaslednik UAE Mohamed bin Zajed al-Nahjan odbijaju da učine jedinu stvar u njihovoj moći koja bi pomogla: da proizvode više nafte.
Kad zagusti proizvodice, za sada Ameri uvecavaju svoje rezerve kupujuci RUSKU NAFTU, budi bez brige.

Nakon katastrofe sa pokusajem desanta na zmijsko ostrvo jutros su uradili osvetnicki napad i isto prosli,sada im je i korveta potonula

During the night, two more Su-24 bombers and one Mi-24 helicopter were destroyed by air defense means over Zmeiny Island, and a Bayraktar-TB2 UAV was shot down near the city of Odessa. In total, 4 Ukrainian aircraft, 4 helicopters, including 3 with landing troops on board, 3 Bayraktar-TB2 UAVs and one landing assault boat of the Ukrainian Navy were destroyed in the area during the day.

🇷🇺🇺🇦 A corvette of the Ukrainian Navy was destroyed by high-precision airborne missiles of the Aerospace Forces near Odessa — Russian Defense Ministry
Укропи су доживели буквално "Блек сабат"...

Nad Zmijskim otokom uništena su još dva ukrajinska bombardera Su-24 i jedan helikopter Mi-24

🇬🇧📡 Danas u 9-15 sati ujutro na području sela Pogonovka (zapadno od Izjuma), naši sustavi protuzračne obrane oborili su jurišni zrakoplov Su-25 ukrajinskog ratnog zrakoplovstva.

Ruski sustavi protuzračne obrane su tijekom noći uništili još dva ukrajinska bombardera Su-24 i jedan helikopter Mi-24 ukrajinskih zračnih snaga iznad otoka Zmeiny, a kod Odese je oborena bespilotna letjelica Bayraktar-TB2.

Ukupno su tijekom dana na tom području uništena četiri ukrajinska zrakoplova, četiri helikoptera, uključujući tri s desantnim postrojbama, tri bespilotne letjelice Bayraktar-TB2 i jedan desantni jurišni čamac ukrajinske ratne mornarice.
1652007796379.png

Više puta sam ti preporučio da pitaš nekoga da ti objasni tekst na koji odgovaraš. Pisao sam o zajedničkoj borbi i pobedi Rusa i saveznika protiv vas iz fašističkog saveza. Ako i dalje ne kapiraš sva slova mogu da napišem isto samo ćirilicom, pa neka ti deda pročita i objasni.
Zna ja šta ti pišeš, uglavnom su gluposti.
Vučete neke paralele sa nacistima u Njemačkoj i sa sadašnjim trenutkom u Ukrajini.

Bliže su Rusi po svom djelovanju u Ukrajini sa pravim nacistima.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back