Rat u Ukrajini (7)

Da li će se rat proširiti van Ukrajine?

• Ukupno glasova
    132
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pogledajte prilog 1150454
Дођу нацисти пред кућу нуде храну за заставу, баба враћа храну тражи заставу назад.
Ето како руски сељак размишља.
Rusi imaju drugi sustav vrijednosti.
Navikli su trpiti da bi bili imperija i zato ih je nemoguće porobiti.

I asocijacija na prigodnu pjesmu

У ЛНР, савезничке снаге су ослободиле бројна насеља и боре се за Северодоњецк и Лисичанск.

Информацију потврђују мештани да је с. Воеводовка (између Рубижне и Северодоњецка), после неколико покушаја противудара Оружаних снага Украјине, потпуно је очишћена од украјинских формација. Војводство под контролом НМ ЛНР.

Цео индустријски комплекс Рубижанска је такође потпуно очишћен од остатака украјинских милитаната. Нико други неће пуцати у леђа нашим трупама које напредују на Северодоњецк.

Долази до напада на Северодоњецк. Читаво предграђе и насеља са истока града очишћени су од милитаната. Борбе и даље трају на југоистоку Северодоњецка, али су близу завршетка.

Данас су савезничке снаге преузеле контролу над насељем. Ниже. Сада је пут за Лисичанск са југа отворен. Читава бригада Оружаних снага Украјине напустила је данас своје положаје после малих сукоба директно из Лисичанска.

Било је неколико долазака у рафинерију у Лисичанску. Извршени су напади на „јаму” и неколико склоништа за бомбе на територији фабрике, које је одабрало командно особље Оружаних снага Украјине и ајдаровци који су побегли из Рубижна. Покушај седења није успео.

Активне борбе се настављају у Привољу, Шепилову и Белогоровки. Радујемо се њиховом скором ослобађању.

Амбасадор ЛНР у Русији Р.Мирошник

I sta zelis reci s tim?

Ni ukrajinski vojnici se ne bore za svoje kucne pragove zbog neke egzistencijalne ugrozenosti vec za politicke odluke ukrajinske vladajuce elite i nato pakta.
8 godina ispiraju im mozak cia i pentagon strucnjaci za propagandu, psihologiju i crne operacije taj narod tamo je zombiran ,pogotovo deca koja sad imaju 20+ godina i poslata u rat prisilnom mobilizacijom

Platežno sredstvo bila je robna razmjena.
Šalim se.
Postoji glagoljica i Baščanska ploča iz tog perioda.
Kasnije u personalnoj uniji s Mađarima, Zlatna bula. itd...
Ali ni jedan famozni kralj nije kovao svoj novac. Krajnje neobično za kraljeve tog perioda.
To baca veliku sumnju na nezavisnost hrvatskih vladara. Biti u vazalnom položaju nije sramota. Sramota je izmišljati.

Dakle, selektivno proterivanje i uskraćivanja prava jednoj naciji (aj da kažemo manjiskoj) u okvirima teritorije republike ili države je isključivo državna i unutrašnja stvar te iste države u koju niko ne sme da se meša?!

Osim kad iz tih razloga interveniše EU i NATO, onda je to humanitarna kriza monumentalnih razmera, a oduzimanje teritorija nema nikakve veze sa povredom integriteta...

Kad treba, potežu se knjige iz istorije do neolita, a kad to ne odgovara onda je bitno samo što se desilo juče?!

Zamerite ako 'oćete, zabole me, ali ovde je nekima izgleda bitnije da Ukrajinci ne izgube da ne obesmisle neke stvari u koje duboko veruju, nego istinska briga za napaćeni narod.

Бројчано стање се разликује од бригаде до бригаде.
Данас војска Украјине има и бригаде са нула припадника.
Азов је службено само батаљон па их има за три бригаде.

Azov je bio bataljon na osnivanju a kasnije je prerastao u PUK tako da je svakako imao više bataljona i veličinu brigade ako ne i jače.

U Mariupolju su delovale još dve brigade regularne vojske osim puka Azov

Шта је чије одлучиће оружје. У ситуацијама кад обе стране полажу
право на одређену територију то је једини начин решавања спора.
Постојао је до скоро и јефтинији начин, додела аутономије Донбаским
областима али украјинци су широке руке па нек кошта шта кошта.

Нисам приметио да сте се толико залагали за српске прагове.
Српске прагове и српску земљу могу сви да газе, у том случају
нико не диже глас. Чак смо се и ми Срби ућутали.

Ništa, dobro je što si sam definisao pravo da odlučuju oružje, šta je čije

Ne znam zašto pominješ srpske pragove, ali mi smo se vojno puvukli sa Kosova, kad već smatraš da oružje odlučuje, tako da je po tebi to gotovoa stvar

Još jedan kuvar koji nema veze sa nacizmom

FSRCJvlXwAIHmgA

Ali ni jedan famozni kralj nije kovao svoj novac. Krajnje neobično za kraljeve tog perioda.
To baca veliku sumnju na nezavisnost hrvatskih vladara. Biti u vazalnom položaju nije sramota. Sramota je izmišljati.
Nisam povjesničarka niti mi se da guglati radi forumskih rasprava, ali sasvim sam sigurna da kraljevi, njih 11 ako se dobro pamtim, nisu izmišljotina.
Pa zar već netko ne bi to osporio? Mislim, što kovani novac dokazuje?!

I sta zelis reci s tim?

Ni ukrajinski vojnici se ne bore za svoje kucne pragove zbog neke egzistencijalne ugrozenosti vec za politicke odluke ukrajinske vladajuce elite i nato pakta.

Ovaj, čitaš li ti šta pišeš ili si baš totalno pogubio kompas

Šta god da je pozadina rata Ukrajini se uzima komad po komad teritorije, u svim mestima koja su predmet napada i osvajanja su većinski živeli Ukrajinci, kako to misliš da nisu ugroženi kad im okupiraju gradove

Nisam povjesničarka niti mi se da guglati radi forumskih rasprava, ali sasvim sam sigurna da kraljevi, njih 11 ako se dobro pamtim, nisu izmišljotina.
Osporio?. Pa vatikanu i njihovim spisima se veruje 100% ipak su to bozji ljudi i oni sve znaju, to se ne proverava i ne sumnja, isto ko CNN i kristijan amanpuur....:dash::worth:

Ове наше комшије имају од читаве историје само чишћење коњушарнице, и да чине злодјела које не би њихови господари да чине. И онда они продају причу о ратовању и култури.
Izmisljeni u srednjem veku, ko albanci 1912 , i sad su oni kao najstariji na balkanu lebtejebo....

Pa vaši su se međusobno ubijali. Jel to za pohvaliti se?
Eh, da, pa i premijera ste si likvidirali.
Niste baš za primjer.

Eto ti materijala za disertaciju :)
Можда смо се убијали међусобно, али никада нисмо правили логоре и убијали друге селективно, као комшије и њихове газде

Ništa, dobro je što si sam definisao pravo da odlučuju oružje, šta je čije

Ne znam zašto pominješ srpske pragove, ali mi smo se vojno puvukli sa Kosova, kad već smatraš da oružje odlučuje, tako da je po tebi to gotovoa stvar
Повукли? Испред Шиптарског оружја?
Са којим правом је НАТО наступао против СРЈ? Бранио свој праг?
Да су Шиптари самостално потукли Србе и освојили Космет то би
било тако. Овако се чека пропаст окупатора па да укрстимо оружје
и одлучимо чији је Космет. Ту се ваљда споримо ми и Шиптари.

Dokazuje da je vladar samostalan, dakle pravi kralj, rex. Njihove titule i imena, ponekad i lik, moraju biti na tim kovanicama.
Takođe, grobnice kraljeva dokazuju nam da je kralj zaista postojao.
Sve to u Srbiji postoji i pored toga što su turci dugo vladali mačem i ognjem.
Ne sumnjam da su hrvatski vladari postojali, ali upitan je samo kraljevski status, jer ove dve bitne komponente nedostaju za svakoga od njih.

Pa vaši su se međusobno ubijali. Jel to za pohvaliti se?
Eh, da, pa i premijera ste si likvidirali.
Niste baš za primjer.

Eto ti materijala za disertaciju :)
Pa disertaciju je vec odradio karl bilt koga svi znamo ovde kao srbozdera i psa nato pakta 90tih.
On je vec usao od politicara u ulogu istoricara i sve objasnio- ko su ukrajinci ,ko rusi ,ko je stariji itd. to je sad sveto pismo i mozemo da idemo svi kuci.

Можда смо се убијали међусобно, али никада нисмо правили логоре и убијали друге селективно, као комшије и њихове газде
Ustaški zločini su ljaga na hrvatskoj povijesti i meni je jako žao što hrvatski političari, izuzetak je Milanović i još par njih, nemaju hrabrosti to jasno izreći i odrediti se naspram istog. To podilaženje grupici debila iz HOS-a je preraslo u tragikomičnost. Niti oni imaju kakav značaj u društvu ozbiljnih ljudi niti ikad postižu išta u politici, ali su glasni i blesavi.

Dokazuje da je vladar samostalan, dakle pravi kralj, rex. Njihove titule i imena, ponekad i lik, moraju biti na tim kovanicama.
Takođe, grobnice kraljeva dokazuju nam da je kralj zaista postojao.
Sve to u Srbiji postoji i pored toga što su turci dugo vladali mačem i ognjem.
Ne sumnjam da su hrvatski vladari postojali, ali upitan je samo kraljevski status, jer ove dve bitne komponente nedostaju za svakoga od njih.
Pa to govori kolke su u vatikanu stipse , nece da zrtvuju par starih zlatnika i urezu im imena pa zakopaju na pogodno mesto , toliko i o njima bas su se olenjili ili smatraju posao dovoljno odradjenim posto lakovernih budala ima dosta...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back