Rat u Ukrajini (6)

Šta je po vašem mišljenju glavni cilj ruske vojne operacije?

• Ukupno glasova
    80
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
O pretnji, da može da eskalira u nuklearni sukob i navode pretnju lažne zastave koje bi USA učinila. Morate da shvatite vi što uopšte pišete i potajno se nadate nekom nuklearnom sukobu, ako krene... nema ograničenog nuklearnog sukoba i onda neka nam je Bog na pomoći.
Ko god da krene druga strana ima tu mogućnost odgovora neovisno od svog uništenja. Navijajte da ne bude takav scenario a ja se lično bojim te duboke države USA mnogo više nego Rusa.
Da podsetim: Hruščov je bez obzira na luanje cipelom za govornicom UN ipak podvuko rep jer je bio na pragu kuće amerima, sada je red da to učine ameri jer su na pragu kuće Rusa.
Gde si ti uopšte skontao da se javno ili tajno nadam nuklearnom sukobu?

Komentarisao sam post u kojem je neko naveo da Lavrov kaže kako Rusija čini sve da odagna pretnju nuklearnog rata navodeći činjenicu da su do sada samo ruski funkcioneri govorili o potencijalnoj upotrebi nuklearnog oružja (govorim, naravno, o zemljama koje to oružje mogu da upotrebe, jer ga imaju).

Nisam više mlad, ali još mi se živi... :mrgreen:

Banacanin sam i znam mnogo ljudi u danasnjem rumunskom Banatu pored mojih rodjaka, Banat je pravilno podeljen i poslee nekoliko korekcija granica u SHS je ostalo nesto vise Rumuna nego Srba u Rumuniji, osteceni su samo Madjari cije je stanovnistvo ostalo u obe drzave u jako velikom broju, znas vec da gubitnici moraju da cute.
Šteta Banatske klisure. Sve sama srpska naselja bila od Bele Crkve do Oršave...

Nijemci šalju 50 Flakpanzer-a Ukrajini, ovi bi mogli raditi velike probleme ruskim kolonama i pješadiji...

1280px-Gepard_1a2_overview.jpg

Ja mislim da ce posle oslobadjanja Donbasa ako se rat nastavi i eskalira Americkim i NATO pumpanjem oruzja i nekim glupim izjavama od strane nekih sa Zapada da ce Ukrajina pobediti vojno u ovom ratu, za koje izjave ova paljevina Glumac misli da ce stvarno vojno pobediti :hehe:, mislim da ce sledeca velika vojna ofanziva biti na Nikolajev komletno okruzenje, to je grad skoro slicne velicine kao Mariupolj i bila bi tu takodje paklena borba za obe strane.
Ti iskreno misliš da će Ukrajina prestati postojati?
Kako izgleda Ukrajinski poraz, opiši ga.
Vrate kipova rusko-ukrajinskog prijateljstva i vole Ruse koji su im uništili državu?
Ili palniraš poubijati 40 miliona Ukrajinaca?

Banacanin sam i znam mnogo ljudi u danasnjem rumunskom Banatu pored mojih rodjaka, Banat je pravilno podeljen i poslee nekoliko korekcija granica u SHS je ostalo nesto vise Rumuna nego Srba u Rumuniji, osteceni su samo Madjari cije je stanovnistvo ostalo u obe drzave u jako velikom broju, znas vec da gubitnici moraju da cute.
Немаш појма...

Pa sad.....od kad je to srpski Banat......ako bi krenuli sa tim vracanjem Srbija ne sto ne bi Banat dobila vec bi ostala bez Vojvodine.
Одувек је српски, а Румуни су до пре 100 година писали ћирилицом. А што се тиче војевања, кад год би се Румуни дохватили пушке, у року од 48 часова би потписали капитулацију.

Nijemci šalju 50 Flakpanzer-a Ukrajini, ovi bi mogli raditi velike probleme ruskim kolonama i pješadiji...

1280px-Gepard_1a2_overview.jpg
The Flugabwehrkanonenpanzer Gepard ("anti-aircraft cannon tank Cheetah", better known as the Flakpanzer Gepard) is an all-weather-capable German self-propelled anti-aircraft gun (SPAAG).[1] It was developed in the 1960s and fielded in the 1970s, and has been upgraded several times with the latest electronics. dobar je najmoderniji iz 1970 :hahaha:

With a total of 4,744 vehicles produced since 1965, the LEOPARD 1 MBT continues to be in service with the armed forces of eleven countries throughout the world. Among other reasons, this great success is attributable to the fact that combat effectiveness improvement measures have kept the weapons system in line with the latest state-of-the-art technology. User countries can choose from a large variety of retrofit kits to match the configuration of the system to specific key requirements in terms of firepower, protection, mobility and logistics. ovaj tenk je za 5 godina stariji :hahaha:

Jeste li videli ovakvo čudo ?
Gledajte do kraja !

Raketla vezana kanapom ???
Vidio sam ga još u Siriji.
UR 77 - raketa vuče dve debele kobasice nafilovane jakim eksplozivom. Kad padne, aktivira se sa vozila.
Prvenstvena namena mu je da pravi prolaz kroz minsko polje - Naime, eksploziv iz kobaje aktivira sve mine u blizini i otvara se deminirani prolaz za vozila i pešadiju.
Međutim, pokazalo se da je efikasan i u gradskim borbama. Eksploziv u kobasicama ruši kuće i ubija svakog ko je u blizini.

With a total of 4,744 vehicles produced since 1965, the LEOPARD 1 MBT continues to be in service with the armed forces of eleven countries throughout the world. Among other reasons, this great success is attributable to the fact that combat effectiveness improvement measures have kept the weapons system in line with the latest state-of-the-art technology. User countries can choose from a large variety of retrofit kits to match the configuration of the system to specific key requirements in terms of firepower, protection, mobility and logistics. ovaj tenk je za 5 godina stariji :hahaha:
he T-72 is a family of Soviet/Russian main battle tanks that entered production in 1969

Šteta Banatske klisure. Sve sama srpska naselja bila od Bele Crkve do Oršave...
Da i sva zajedno bila manja od Orsove, Dunav je vrlo stara granica, onda je bio nepremostiv pa je sa nase strane ostalo mnogo Vlaha i dosta Srba u Vlaskoj. Dunav i Klisura su stvarno dozivljaj, moj sin kada mu se prijatelji hvale lepotama koje su negde videli obavezno pita da li tamo postoji Dunav ako ne, nema zasto da tamo ide.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back