Rat u Ukrajini (6)

Šta je po vašem mišljenju glavni cilj ruske vojne operacije?

• Ukupno glasova
    80
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koje 'svoje zemlje'?

Pa sovjetske Rusije. U njoj su se rodili, Njoj zakletvu dali. S rusima treba da rešavaju sva politička pitanja jer dele istu zemlju. Isti privredni prostor.Imaju zajednički interes. Nemaju pravo ignorisati druge.
Nije cecenima Rusija njihova zemlja, cecenima je cecenija njihova zemlja, to ko da netko kaze za Srbiju, sta ste se pobunili protiv Turskog carstva, pa to je bila vasa zemlja 🙄🙄🙄
Da su turci bili pametniji verovatno se nikad ne bi povukli. Turci su bili imperijalna sila i nisu pravili od pravoslavaca hrvate. Niti se bavili ispiranjem mozga poput novovjekovnih država.

Problem je pametnjakoviću u njihoj lošoj vlasti. Pobuna je počela zbog nasilja dahija. E od tada sve izleda drugačije.

Kako imate dvostruka mjerila, a niti toga niste svjesni, cudo jedno, ja ne mogu vjerovati sljepilu koje ovdje vlada 🙄🙄🙄
Slepilo je tvoje. Tako ti izgleda zato što nemaš pojma šta je pravda.

Poslednja izmena:
Немачки одбрамбени концерн „Rheinmetall“ послао је захтев Немачкој влади за одобрење испоруке 88 тенкова Леопард 1А5 Украјини, преноси Велт, позивајући се на документе који су му доспели у посед. Како наводи издање, релевантну пријаву је немачка влада примила крајем прошле недеље. Цена раније коришћених тенкова Леопард 1А5 је око 115 милиона евра. Понуду за трансфер тенкова Кијев је добио 14. априла. Концерн је спреман да изврши прве испоруке „у року од неколико недеља“: прва 22 тенка – за шест до осам недеља, преосталих 66 ће бити пребачено постепено до краја. из 2023. године.

bogme izgleda da su ukropi stvarno ostali skoro bez citavog oklopa :hahaha:

ti kao prvo tu ne zivis za razliku od tebe ja zivim i rekao sam ti kakvo je stanje hrvati kupuju svakog vikenda da bi mogli preziveti i jos natankaju citav rezervoar i jos ponesu male kanister ili 2 u gepeku i nije to samo okolina uz granicu dok u srbiji jedino st se uzima je gorivo u madjarskoj jedino je bela tehnika nesto povoljnija ostatak je skuplje tako da nema razloga da ide da kupuje
A tačka i zarez ništa?

Jos jedna prazna prica koju je Hrvatska vlada ispricalja a hrvati mrmuti progutali pricu......da li je moguce da neko ko ima zrno pameti ne postavi sebi kriticko pitanje.....zadnjih 20 godina velike zemlje masovno kupuju zlato Hrvati prodaju.....i mrmuti progutaju pricu....
Kako se kaže na Wall Streetu, dvije stvari kojima je najteže trgovati na burzi, fizičko zlato i kineski Juan.

naravno da ti izmisljas ja sam ti naveo tacne podatke zadnjih 2 godine i ne ne treba tehonlogija za sve za drva ti treba samo sekira i dobra ledja za plodove dobra ledja i noge kao i za ostatak poljoprivrede i naravno mehanizacija koji svi imaju danas tako da si u tu fulao ti baziras svoje pretpostavke na ekonosmkom modelu zapadnih drzava ali u tome i jeste caka ne ce biti bmw ili iphona ako nema resursa iz kine rusije ili neke druge draze
Ma da darda, eto za napraviti sekiru je potrebna tehnologija, Da, moje mišljenje se zasniva na modelu zapadnih država. Sve je u efikasnosti. Jedan čovek može da obrađuje stotine, pa i hiljade hektara uz adekvatnu tehniku i automatizaciju. Tvoja miselnost se zasniva izgleda na ručnom radu. Ali imaš pravo an to, nema problema, samo ti sa svojim radom ekonomski ne pridonosiš društvu, nego budeš na stare godine problem tog društva jer te bude moralo lečiti, a ti tokom svog života nisi doprineo zajednici, nego ćeš crpiti ono što je doprineo neko, koji razmišlja po zapadnom modelu.

Ma da darda, eto za napraviti sekiru je potrebna tehnologija, Da, moje mišljenje se zasniva na modelu zapadnih država. Sve je u efikasnosti. Jedan čovek može da obrađuje stotine, pa i hiljade hektara uz adekvatnu tehniku i automatizaciju. Tvoja miselnost se zasniva izgleda na ručnom radu. Ali imaš pravo an to, nema problema, samo ti sa svojim radom ekonomski ne pridonosiš društvu, nego budeš na stare godine problem tog društva jer te bude moralo lečiti, a ti tokom svog života nisi doprineo zajednici, nego ćeš crpiti ono što je doprineo neko, koji razmišlja po zapadnom modelu.
jeste niko ne zna napravit sekiru niko ne zna zasadit njivu ubrati sljivu upecati ribu pomusti kravu boze baci ciglu i budi precizan :hahaha:

a sada je vreme za netflix :hahaha:

Nisam rekao, da ne zna, ali to radi neefikasno i neprofitabilno. Jel ti znaš, da BiH uvozi 91% hrane i pića? Zašto ne izvozite, kad nije sve u efikasnosti i automatizaciji, to jest modernoj tehnologiji?
upravo si potvrdio ono sto sam ja govorio da je u srbiji sve jeftinije nego u bosni osim goriva posto srbija sve to sama proizvodi hvala ti na tome :bravo:

Pa i ja se bunem, čitavu 2020 godinu bila je cena diesela tačno okruglo 1 euro! normalno, da se bunem, ali to ne znaći, da gorivo nije bilo skuplje u prošlosti. Zapravo nazadnje je cena 1 Euro za liter diesela bila pre 20 godina.

Jel ti kužiš, da imate u Srbiji višlje cene nego u EU, ali imate zbog toga niže plate? Zašto se ne bunete? Zaista ste mnogo puno smešni.

A i ti objasnjavas nekome ko nije nikad bio dalje od Požarevca, on valjda misli da je Europa pred građanskim ratom ???

Kolika god da je cena Rusi ce je platiti i ti delovi ce opet biti delovi Rusije kao sto su bili vekovima sve do po zlu cuvene oktobarske revolucije....

Pitanje je samo koliko ce trajati nista drugo ali Rusi izlaze ko pobednici 100%.
Kolika god da je cena? A čime će to Rusija platiti? Nema toliko luzerskih vojnika. Malo je problem nagovoriti negoga da ide ratovati u tuđu državu samo zato jer je to naredio poremećni diktator.

Pa sami su prisli i prisajedinili se Rusiji bre Sefe, oni su deo Ruske federacije i Rusija im je dala potpunu slobodu da rade kako misle da treba u svojoj republici.

Nisam te razumeo za Srbiju, ali ne zameram ja Ukrajincima da se bore za svoju nezavisnost ali ne na stetu Rusije i njenog naroda, i zasto se onda nisu borili i za nezavisnost od NATO i Amerikanaca.
Kadirov je odlučio biti podguzna muva, a zauzvrat je dobio džamiju. :ok:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back