Rat u Ukrajini (6)

Šta je po vašem mišljenju glavni cilj ruske vojne operacije?

• Ukupno glasova
    80
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E sad koliko je ovo tačno ne znam, ali čisto da znate:

Zatvorena ruska fabrika za proizvodnju raketnih sistema, radnicima ponuđena dva izbora!​

Rusko postrojenje odgovorno za proizvodnju raketa zemlja-zrak (SAM) zatvoreno je zbog ograničenja uvoza i zapadnih sankcija.
Kako piše Jerusalem post, pozivajući se na ukrajinsku obavještajnu agenciju (GUR), objekat koji je posebno pogođen je Uljanovska mehanička tvornica (JSC UMZ), ruska tvornica vojne proizvodnje koja se nalazi u Uljanovskoj oblasti koju je otvorio Sovjetski Savez 1960-ih.

Postrojenje se koristi za proizvodnju niza različitih SAM modela, kao što su 9K37 Buk, koji je NATO označio kao SA-11 Gadfly, i 2K22 Tunguska, koji je NATO označio kao SA-19 Grison.
Međutim, sada je, prema GUR-u, fabrika zatvorena iz razloga što se, kako napominju zaposleni, "skoro ništa rusko" ne koristi u kritičnom procesu proizvodnje kada se koriste elektronske komponente.

Većinu elektronskih komponenti ruske vojske obezbijedila je Njemačka, ali je isporuka zaustavljena zbog sankcija. Bilo je pokušaja da se uspostavi linija snabdijevanja preko drugih zemalja, ali to uzrokuje znatno povećanje troškova i stavlja ih iznad budžeta, navodi GUR.
Radnicima se daje jedan od dva izbora: da odu na neplaćeno odsustvo ili da se pridruže ruskoj vojsci za invaziju na Ukrajinu, po mogućnosti kao SAM operater, i da dobiju mjesečnu platu od 50.000 rubalja (oko 600 dolara).

https://ekskluziva.ba/zatvorena-rus...urQiRzIhXqSce0CX0uLgAHsHdcjQT3P49NAg1sh1PlAUA
Па ти не одустанеш са качењем тешких глупости. Мало ти је оно са гулагом, решио си да окачиш још бесмисленију тврдњу.

Konvertovana u podmornicu.
d9248bb224637a96ed22929b60aa325e.jpg

Već ugrađeni potrebiti uređaji i naganja naciste u crnomorskom podmoriju.

Misliš: "bolje rat nego pakt"

Pogledajte prilog 1140254
Моје покојне мајка и тетка су као шипарице истрчале и то викале на улици, а онда је моја баба Јелена, која је преживела Велики рат сишла и папучом им објаснила шта мисли о томе. На жалост, остале није имао ко да бије, макар и папучом.

sta ce zapad da uradi kada rusi uvedu kineticko oruzje? hoce li posegnuti za nuklearnim?

dakle, rysi su se spremili postepeno da eskaliraju sa zapadom, kazu da oceuku nuklearni udar od zapada

jel ima neko pismen, jel vidite sta pise iznad?
Па док се ви у Америци борите да вам не стављају брњице (ковид-маске) и сматрате то великом победом над излапотином од председника,
у међувремену... :vatromet:

E sad koliko je ovo tačno ne znam, ali čisto da znate:

Zatvorena ruska fabrika za proizvodnju raketnih sistema, radnicima ponuđena dva izbora!​

Rusko postrojenje odgovorno za proizvodnju raketa zemlja-zrak (SAM) zatvoreno je zbog ograničenja uvoza i zapadnih sankcija.
Kako piše Jerusalem post, pozivajući se na ukrajinsku obavještajnu agenciju (GUR), objekat koji je posebno pogođen je Uljanovska mehanička tvornica (JSC UMZ), ruska tvornica vojne proizvodnje koja se nalazi u Uljanovskoj oblasti koju je otvorio Sovjetski Savez 1960-ih.

Postrojenje se koristi za proizvodnju niza različitih SAM modela, kao što su 9K37 Buk, koji je NATO označio kao SA-11 Gadfly, i 2K22 Tunguska, koji je NATO označio kao SA-19 Grison.
Međutim, sada je, prema GUR-u, fabrika zatvorena iz razloga što se, kako napominju zaposleni, "skoro ništa rusko" ne koristi u kritičnom procesu proizvodnje kada se koriste elektronske komponente.

Većinu elektronskih komponenti ruske vojske obezbijedila je Njemačka, ali je isporuka zaustavljena zbog sankcija. Bilo je pokušaja da se uspostavi linija snabdijevanja preko drugih zemalja, ali to uzrokuje znatno povećanje troškova i stavlja ih iznad budžeta, navodi GUR.
Radnicima se daje jedan od dva izbora: da odu na neplaćeno odsustvo ili da se pridruže ruskoj vojsci za invaziju na Ukrajinu, po mogućnosti kao SAM operater, i da dobiju mjesečnu platu od 50.000 rubalja (oko 600 dolara).

https://ekskluziva.ba/zatvorena-rus...urQiRzIhXqSce0CX0uLgAHsHdcjQT3P49NAg1sh1PlAUA

S obzirom da je ba istinito je koliko i hr. Znači, budalaština.

zapljena

Очередные выставленные трофейчики захваченные на Изюмском направлении.

Тут вам ПЗРК FIM-92 Stinger в боксе, NLAW (Next Generation Light Anti-tank Weapon), противотанковые гранатометы Carl Gustaf.

Pogledajte prilog 1140249
CRNA HRONIKA

2032 god. pijani Rus na svadbi svoje kćeri u Novosibirsku ispalio ratni trofej "đavolin" da uveliča proslavu !
Rezultat oboren Poljski bong sa 223 putnika i 8 članova posade koji je leteo za Tokio !

Gulag uopšte nije besmislen, a nestašica elektronike takođe. Gde ti živiš jbt ...
A ti?
Kakve veze imaju švabe sa elektronikom u ruskim raketama?
Ko da si napisao da su uvozili komponente iz Bosne...
Ej bre, to je visoko sofisticirana vojna tehnologija, kakav crni uvoz komponenti.
Plus, šta ono beše potrebno za izradu tih komponenti, švabe nemaju a Rusi imaju u izobilju?
Morska so?

Моје покојне мајка и тетка су као шипарице истрчале и то викале на улици, а онда је моја баба Јелена, која је преживела Велики рат сишла и папучом им објаснила шта мисли о томе. На жалост, остале није имао ко да бије, макар и папучом.

Istorija je...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back