Rat u Ukrajini (6)

Šta je po vašem mišljenju glavni cilj ruske vojne operacije?

• Ukupno glasova
    80
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kakvo crne izvlačenje, poklopila bi ih avijacija bio bi pokolj neviđenih razmera

Ukrajinci su odlučili da ostanu na dobro utvrđenim linijama fronta, sada više neme prostora za povlačenje dok se ne predloži primirje ili otvori koridor da se povuku, ako ih opkole ostaje im opcija da predaju ili da izginu.
Nije baš tako danas su se povukle Ukrajinske snage iz predela Severodonjecka , izglada uspešno (mada treba videti naknadne izveštaje )
Opet možda grešim ali sumljam u velike prodore ruske vojske kako su prikazane na karti, još će se tu voditi borbe da bi do toga došlo. , no videćemo.

Данас је Русија извела државни тест супер тешке ракете Сармат.
https://t.me/sputniksrbija/20502
Оно што је интересантно, тестирањем командовао Шојгу из болнице повезан на апарате, после тешког срчаног удара.
Кроасани, ни срчани удар није спречио Шојгуа да руководи тестом.
Можда ће нека стару Сатану послати вама а не онај крш од дрона из времена СССР-а.

ova je najmodernija verzija americkom fasizmu se staje na glavu za sva vremena :bravo:
ne citas pazljivo

dajte ljudi, jel ima neko ozbiljan?
zaista vas molim da obrarite paznju, jer rusi kazu da ovo nije nuklearno, d a ce nuklearno da krene kada dodjemo do odmazde, sto sam iznad postavio, ev opet!!!

"The missile was developed as a replacement for the ICBM R-36M2 (NATO Reporting Name SS-18 Satan). It is expected to be effective in destroying enemy strategic targets around the globe with kinetic impact energy and without the use of the nuclear warhead." https://www.zerohedge.com/geopoliti...allistic-missile-putin-warns-enemies-its-food

dakle rusi krecu da biju sa kinetickim okolo zemaljske kugle, ne znas odakle ce da te pogode, jer su neki srali da koriste samo zastarelo oruzje, a tek posle kada krene odmazda, ako krene, onda zapecacuju nuklearnim

E sad koliko je ovo tačno ne znam, ali čisto da znate:

Zatvorena ruska fabrika za proizvodnju raketnih sistema, radnicima ponuđena dva izbora!​

Rusko postrojenje odgovorno za proizvodnju raketa zemlja-zrak (SAM) zatvoreno je zbog ograničenja uvoza i zapadnih sankcija.
Kako piše Jerusalem post, pozivajući se na ukrajinsku obavještajnu agenciju (GUR), objekat koji je posebno pogođen je Uljanovska mehanička tvornica (JSC UMZ), ruska tvornica vojne proizvodnje koja se nalazi u Uljanovskoj oblasti koju je otvorio Sovjetski Savez 1960-ih.

Postrojenje se koristi za proizvodnju niza različitih SAM modela, kao što su 9K37 Buk, koji je NATO označio kao SA-11 Gadfly, i 2K22 Tunguska, koji je NATO označio kao SA-19 Grison.
Međutim, sada je, prema GUR-u, fabrika zatvorena iz razloga što se, kako napominju zaposleni, "skoro ništa rusko" ne koristi u kritičnom procesu proizvodnje kada se koriste elektronske komponente.

Većinu elektronskih komponenti ruske vojske obezbijedila je Njemačka, ali je isporuka zaustavljena zbog sankcija. Bilo je pokušaja da se uspostavi linija snabdijevanja preko drugih zemalja, ali to uzrokuje znatno povećanje troškova i stavlja ih iznad budžeta, navodi GUR.
Radnicima se daje jedan od dva izbora: da odu na neplaćeno odsustvo ili da se pridruže ruskoj vojsci za invaziju na Ukrajinu, po mogućnosti kao SAM operater, i da dobiju mjesečnu platu od 50.000 rubalja (oko 600 dolara).

https://ekskluziva.ba/zatvorena-rus...urQiRzIhXqSce0CX0uLgAHsHdcjQT3P49NAg1sh1PlAUA

Zeleni nesporazum ?!
Klimatski aktivisti koji se zalažu za postepeno ukidanje proizvodnje nafte blokirali su kamione s oznakom OIL na cesti u Essexu i blokirali kamione.

Dijalog između vozača i reportera.
- Šta su postigli?
- Žele da nateraju vlasti da odustanu od nafte.
- Da, ok, ali to je biljno ulje za ishranu !

To su ovi što rade za berzu, dižu tenzije i cenu nafte.

Rusi imaju pozivnicu da izbace kancerogeni anglo-saksonski uticaj iz Evrope od Vasave preko Brisela pa sve do Lisabona i Palerma....zvanicno iz centrale EU...trebace tu gomila dalekometnih raketa....a bice ih u podzemnim nuklearno bezbednosnim fabrikama projektila u Sibiru radi se punom parom 24/7

E sad koliko je ovo tačno ne znam, ali čisto da znate:

Zatvorena ruska fabrika za proizvodnju raketnih sistema, radnicima ponuđena dva izbora!​

Rusko postrojenje odgovorno za proizvodnju raketa zemlja-zrak (SAM) zatvoreno je zbog ograničenja uvoza i zapadnih sankcija.
Kako piše Jerusalem post, pozivajući se na ukrajinsku obavještajnu agenciju (GUR), objekat koji je posebno pogođen je Uljanovska mehanička tvornica (JSC UMZ), ruska tvornica vojne proizvodnje koja se nalazi u Uljanovskoj oblasti koju je otvorio Sovjetski Savez 1960-ih.

Postrojenje se koristi za proizvodnju niza različitih SAM modela, kao što su 9K37 Buk, koji je NATO označio kao SA-11 Gadfly, i 2K22 Tunguska, koji je NATO označio kao SA-19 Grison.
Međutim, sada je, prema GUR-u, fabrika zatvorena iz razloga što se, kako napominju zaposleni, "skoro ništa rusko" ne koristi u kritičnom procesu proizvodnje kada se koriste elektronske komponente.

Većinu elektronskih komponenti ruske vojske obezbijedila je Njemačka, ali je isporuka zaustavljena zbog sankcija. Bilo je pokušaja da se uspostavi linija snabdijevanja preko drugih zemalja, ali to uzrokuje znatno povećanje troškova i stavlja ih iznad budžeta, navodi GUR.
Radnicima se daje jedan od dva izbora: da odu na neplaćeno odsustvo ili da se pridruže ruskoj vojsci za invaziju na Ukrajinu, po mogućnosti kao SAM operater, i da dobiju mjesečnu platu od 50.000 rubalja (oko 600 dolara).

https://ekskluziva.ba/zatvorena-rus...urQiRzIhXqSce0CX0uLgAHsHdcjQT3P49NAg1sh1PlAUA
To su ti sve uređaji iz ranih 80tih. Možda je vest iz doba sssr?

Nije baš tako danas su se povukle Ukrajinske snage iz predela Severodonjecka , izglada uspešno (mada treba videti naknadne izveštaje )
Opet možda grešim ali sumljam u velike prodore ruske vojske kako su prikazane na karti, još će se tu voditi borbe da bi do toga došlo. , no videćemo.

Nema bezgranično mnogo linija odbrane na kojima su izgrađene fortifikacije

Ako linija pukne na jednom mestu i ako se napadač probije, cela linija fronta pada jer će ostalima zaći za leđa

Prerano je da drugi dan ofanzivne pukne front, ako je to tačno to je onda jako loše po Ukrajince

Evropski parlament će Rezolucijom tražiti od Srbije da uvede sankcije Rusiji​

Evropski parlament pozvaće u Rezoluciji novoizabrane vlasti u Srbiji „da pokažu stvarnu posvećenost vrednostima Evropske unije i da se usklade sa odlukama i pozicijama EU u spoljnoj politici i bezbednosnoj politici, uključujući sankcije Rusiji“, preneo je Radio Slobodna Evropa (RSE) koji je imao uvid u tu rezoluciju, čiji autor je izvestilac za Srbiju Vladimir Bilčik.

https://www.danas.rs/vesti/politika...m-traziti-od-srbije-da-uvede-sankcije-rusiji/

ako se to desi eto nama novoga 27-marta....posle stize odmazda sa obe strane ....
Misliš: "bolje rat nego pakt"

download.jpg

ne citas pazljivo

dajte ljudi, jel ima neko ozbiljan?
zaista vas molim da obrarite paznju, jer rusi kazu da ovo nije nuklearno, d a ce nuklearno da krene kada dodjemo do odmazde, sto sam iznad postavio, ev opet!!!

"The missile was developed as a replacement for the ICBM R-36M2 (NATO Reporting Name SS-18 Satan). It is expected to be effective in destroying enemy strategic targets around the globe with kinetic impact energy and without the use of the nuclear warhead." https://www.zerohedge.com/geopoliti...allistic-missile-putin-warns-enemies-its-food

dakle rusi krecu da biju sa kinetickim okolo zemaljske kugle, ne znas odakle ce da te pogode, jer su neki srali da koriste samo zastarelo oruzje, a tek posle kada krene odmazda, ako krene, onda zapecacuju nuklearnim
ti izgleda nisi ozbiljan posto niko nije ni rekao da su lansirali sa nuklearnim glavama nego samo da je to najmodernija verzija mozda bi trebao uzeti vise paznje sta drugi ljudi zapravo pisu

Јок море, свет је одавно полудео.
sta ce zapad da uradi kada rusi uvedu kineticko oruzje? hoce li posegnuti za nuklearnim?

dakle, rysi su se spremili postepeno da eskaliraju sa zapadom, kazu da ocekuju nuklearni udar od zapada posle njhovog napada kinetckim!
ti izgleda nisi ozbiljan posto niko nije ni rekao da su lansirali sa nuklearnim glavama nego samo da je to najmodernija verzija mozda bi trebao uzeti vise paznje sta drugi ljudi zapravo pisu
jel ima neko pismen, jel vidite sta pise iznad? nije pitanje verzije sarmat/satana, vec NENUKLEARNA BOJEVA GLAVA, kinetcika energja, nema da gori nista, a zatim da ocekuju nuklearni udar jer zapad nema to moderno oruzje

AKO BI TO BILA ISTNA STO RUSI KAZU... vi jos niste svesni kakav ce svet da bude za 10 godina

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back