Rat u Ukrajini (5)

Kakav će biti rezultat pregovora Rusije i Ukrajine?

• Ukrajina će ispuniti sve ruske zahteve.

glasova: 46 42,2%
  • Ukrajina će ispuniti samo neke zahteve.

glasova: 39 35,8%
  • Ukrajina neće ispuniti nijedan zahtev.

glasova: 24 22,0%

• Ukupno glasova
    109
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jeste bio u pravu ali je pitanje koga to kaci, i pitanje je ko tu izvrce cinjenice, jer ne mozes tek tako lakonski da kazes da su Rusi gubili ratove, pa gubili su i 'tvoji' Ameri, najbitnije ratove Rusi su dobili, da nije tako ne bi Rusija od male Kijevske knezevine u 10,11 veku postala najveca i jedna od najjacih imperija u istoriju ljudske civilizacije.

U Ukrajini nije ceo narod protiv Rusije, imas tamo i narod koji govori Ruski jezik, oni su zajedno sa Rusijom. Po svim raspolozivim cinjenicama tokom ovog rata Rusi ne ubijaju svesno i namerno i ciljano civile i drugo ne mozes apsolutno da verujes Ukrajincima na njihovim tvrdnjama da Rusi namerno ubijaju civile, ja prihvatam da ne mozemo ni Rusima apsolutno da verujemo u njihovim tvrdnjama da nisu ucinili masakr nad civilima, i gde smo onda, minimalno u nekoj pat poziciji, i onda sta ostaje, pa neka nezavisna komisija koja ce ispitati sve stvari koje su vezane za te nesrecne dogadjaje.

Ali ovako na osnovu pracenja dosadasnjih informacije i izvestaja i video materijala i stanje na frontu, Rusi uopste nemaju razloga da cine zlocine nad civilima jer vojno pobedjuju i jaci su od Ukrajinske strane sa perspektivom da vojno potpuno poraze Ukrajinu, zasto bi onda sami sebi pucali u nogu i sekli granu na kojoj sede cineci masakre nad civilima, tu neme uopste nikakve logike za tako nesto, to bi ti i Ajnstajn rekao :deda2:, vise bi to odgovaralo Ukrajini i banderovcima i slicnima da isceniraju neki navodni Ruski masakr kako bi medijski i politicki i vojno napravili pritisak na Rusku vojsku i Putina. To je realno razmisljanje, ali opet je naravno najbolje kada bi nezavisna komisija mogla da sprovede istragu i da se dodje do istine, ali opet i tu ako vidimo kako je radila ta komisija u Racku pitanje je da li je moguce sastaviti nezavisni i objektivnu komisiju.
Pusti ti to ,ako su rusi onda su sa rusijom. Oni su gradjani Ukrajine i treba da budu na strani UKrajine. Hegemonizam je zlo koje treba da se iskoreni i u Srbiji i u Rusiji. Drugo, rusija nikada Slusaj NIKADA nece osvojiti Ukrajinu pamti moje reci, Bice tu nekih usupaka od strane Ukrajine ali i od strane rusije. Ali rusiju cekaju teski dani,samo da se Nemci prelome,pravili su sranje u 2WW, nisu bili u pravu,sada imaju priliku da se iskupe,mislim ekonomski ,ne vojno.Svi koji zive u Ukrajini a slave rusiju su IZDAJNICI shvatas. Kako smo mi nacionalne manjine isli na ratiste na Vukovar,ko je nas pitao da li smo za srbiju ili ne,ti si gradjanin Srbije i ima da ides niko te ne pita. Prema tome nemoj da kakis i prosipas mi tu neke floskule.A o ruskoj imperiji ,ja znam da ti sanjas da se vrati ali nista od toga . Ali odgovori ako imas mudo -kolikjo je miliona ljudskih zivota kostao ruski experiment sa komunizmom
Jeste bio u pravu ali je pitanje koga to kaci, i pitanje je ko tu izvrce cinjenice, jer ne mozes tek tako lakonski da kazes da su Rusi gubili ratove, pa gubili su i 'tvoji' Ameri, najbitnije ratove Rusi su dobili, da nije tako ne bi Rusija od male Kijevske knezevine u 10,11 veku postala najveca i jedna od najjacih imperija u istoriju ljudske civilizacije.

U Ukrajini nije ceo narod protiv Rusije, imas tamo i narod koji govori Ruski jezik, oni su zajedno sa Rusijom. Po svim raspolozivim cinjenicama tokom ovog rata Rusi ne ubijaju svesno i namerno i ciljano civile i drugo ne mozes apsolutno da verujes Ukrajincima na njihovim tvrdnjama da Rusi namerno ubijaju civile, ja prihvatam da ne mozemo ni Rusima apsolutno da verujemo u njihovim tvrdnjama da nisu ucinili masakr nad civilima, i gde smo onda, minimalno u nekoj pat poziciji, i onda sta ostaje, pa neka nezavisna komisija koja ce ispitati sve stvari koje su vezane za te nesrecne dogadjaje.

Ali ovako na osnovu pracenja dosadasnjih informacije i izvestaja i video materijala i stanje na frontu, Rusi uopste nemaju razloga da cine zlocine nad civilima jer vojno pobedjuju i jaci su od Ukrajinske strane sa perspektivom da vojno potpuno poraze Ukrajinu, zasto bi onda sami sebi pucali u nogu i sekli granu na kojoj sede cineci masakre nad civilima, tu neme uopste nikakve logike za tako nesto, to bi ti i Ajnstajn rekao :deda2:, vise bi to odgovaralo Ukrajini i banderovcima i slicnima da isceniraju neki navodni Ruski masakr kako bi medijski i politicki i vojno napravili pritisak na Rusku vojsku i Putina. To je realno razmisljanje, ali opet je naravno najbolje kada bi nezavisna komisija mogla da sprovede istragu i da se dodje do istine, ali opet i tu ako vidimo kako je radila ta komisija u Racku pitanje je da li je moguce sastaviti nezavisni i objektivnu komisiju.
Da ne duzim,ajde ako imas morala u sebi,odgovori mi koliko je miliona ljudskih zivota kostao svet ruski experiment sa komunizmom,sto rusa sto ostalih. I zapamti moje reci. Rusija nikada nece osvojiti UKrajinu,bice tu nekih ustupaka i sa jedne i sa druge strane,ali rusiju cekaju teski dani. Jedino da Nemacka prelomi,imaju sada sanse da se iskupe za 2WW i osakate rusiju ekonomski. A to, rusi u Ukrajini ,ti zastupas HEGEMONIZAM. Jeli ? jel nas nacionalne manjine neko pitao kada su nas slali na Vukovar da li smo za rat koji vodi srbija.NE. Ti si gradjanin srbije i ima da se odazoves na vojni poziv. Sve ostalo je IZDAJA shvatas? tako i u UKrajini. Hegemonizam i sovinizam je vrlo losa orijentacija naroda, ti to zastupas. I molim te odgovori mi na pitanje,s pocetka posta,ako ne odgovoris ,meni je onda potpuno jasan tvoj mentalni sklop.(po meni i ovaj rat vuce repove iz bivseg SSSR-a, jer bivsi KGB-ovac sanja opet o nekom novom Varsavskom paktu a rusija kao pobednica u 2WW kao moze da hebe sve narode okolo kao ima pravo na to, a to je toliko ocigledno da tu ne treba neka pamet,isto kao Srbija, ja,pa ja,ne ide to tako,centralizacija moci nije nikada PAZI nikada nikom a pogotovo narodu nije dobro donela.I ako vec hoces dijalog ,odgovori da li je normalno da neki vodja kroz razne zlocine bude 23 g na vlasti. TO SE KOSI SA ZDRAVIM RAZUMOM .Dobro znas da u rusiji mozes da dobijes 15 g ako si protiv rata,i opet branis agresiju, sta je to sto te tako privlaci izvitoperenoim sistemu u rusiji, koliko god pokusavao da shvatim srbiju uvek pomislim na stetne poteze koje ona pravi, a i na indoktrinirani narod isxopleksiran zbog izgubljenih ratova i teritorija u novijoj istoriji,samo zbog patoloskog hegemonizma.

Mislim da si sada pomalo kontradiktoran. Govorio si prvo generalno o Ukrajincima koji sebe smatraju Rusima, odbijaju Ruse da zovu tim imenom i smatraju ih mešancima i nižom rasom. Sada spominješ neke druge Ukrajince (manjinu od 20%) koja sebe poistovećuje sa Rusima i govore ruskim jezikom.
Ukrajinci se u istorijskim zapisima spominju kao Ruteni i razilkuju se od Rusa. Čak i njihov jezik je rutenskog korena kao i beloruski i rusinski, ali ne i ruski.
Рекао сам да тзв. етнички Украјинци у подсвести имају да су они Руси и то чистији од оних из Русије. А званично они себе не сматрају Русима и мрзе Русе. Исто као што дукљанско-монтенегринске усташе са Цетиња сматрају себе етничким Црногорцима а Србе презиру, али у подсвести им је то да су они чистији Срби од других нарочито од оних из Србије.

Што се тиче оних 20%, мислио сам на ове https://en.wikipedia.org/wiki/Russians_in_Ukraine

Тзв. етнички Украјинци и украјински Руси су потпуно исти народ - Руси и једни и други. Само су први постали Украјинци под утицајем разних фактора, а други су остали Руси до данас.

Smrtonosni oblak hemikalija se širi na Severnodonjeck, nakon šta su Ukropi granatirali rezervoare Amonijaka u Rubižnom

FP6Vxe8XsAImgKu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back