Pusti ti to ,ako su rusi onda su sa rusijom. Oni su gradjani Ukrajine i treba da budu na strani UKrajine. Hegemonizam je zlo koje treba da se iskoreni i u Srbiji i u Rusiji. Drugo, rusija nikada Slusaj NIKADA nece osvojiti Ukrajinu pamti moje reci, Bice tu nekih usupaka od strane Ukrajine ali i od strane rusije. Ali rusiju cekaju teski dani,samo da se Nemci prelome,pravili su sranje u 2WW, nisu bili u pravu,sada imaju priliku da se iskupe,mislim ekonomski ,ne vojno.Svi koji zive u Ukrajini a slave rusiju su IZDAJNICI shvatas. Kako smo mi nacionalne manjine isli na ratiste na Vukovar,ko je nas pitao da li smo za srbiju ili ne,ti si gradjanin Srbije i ima da ides niko te ne pita. Prema tome nemoj da kakis i prosipas mi tu neke floskule.A o ruskoj imperiji ,ja znam da ti sanjas da se vrati ali nista od toga . Ali odgovori ako imas mudo -kolikjo je miliona ljudskih zivota kostao ruski experiment sa komunizmom
Ovo nema bas direktne veze sa temom o kojoj smo diskutovali, ali, oni jesu gradjani Ukrajine i zeleli su da budu gradjani Ukrajine, ali sa jednom vaznom stavkom, zeleli su da budu ravnopravni i postovani gradjani Ukrajine, ne gradjani drugog reda i ugnjetavani na razne nacine, cak i vojno napadnuti od strane te iste njihove drzave u kojoj zive. I to je sustina problema, jel ti mislis da recimo Hrvati u Srbiji ne treba da vole i slave svoju maticnu drzavu Hrvatsku, naravno da mogu i to niko ne moze da im zabrani, ali u isto vreme i da postuju drzavu u kojoj zive i naravno da Srbija postuje njih i uvazava njihova manjinska prava. E tako je trebalo da bude i u Ukrajini i problem je nastao kada je tamo preovladala naci i bander i NATO ideologija prema Rusima u Ukrajini, i Rusija je to trpela i cekala na pregovore skoro 10 godina i na kraju nije bilo vise izbora.
Ja volim Rusiju skoro kao i Srbiju, volim i Grcku (tamo sam nesto malo i ziveo), i voleo bih da Rusija bude imperija i da pobedi u ovom ratu ne samo protiv Ukrajine i naci ideologije i slicno, nego i protiv NATO i celog Zapada i Amerike. I nadam se da ce ispuniti sve svoje ciljeve u odbrani svog naroda i drzave.
Ruski eksperiment sa komunizmom po svemu i nije bio samo njihov eksperiment, nego je tu takodje imao uticaj Zapad i liberalizam, kao i danas u ratu sa Ukrajinom, i najvise je tu sa komunizmom stradao sam Ruski narod u Rusiji, Ruski narod je u 20 veku prosao Golgotu, sada je malo Vaskrsao, da li ce da se podigne skroz, ne znam, mozda hoce, mozda i nece, ali eto bar da ima neko na svetu koji ce prvi otvoreno reci NE tom Zapadnom nacinu shvatanja sveta i coveka. Dovoljno od Rusa.
Da ne duzim,ajde ako imas morala u sebi,odgovori mi koliko je miliona ljudskih zivota kostao svet ruski experiment sa komunizmom,sto rusa sto ostalih. I zapamti moje reci. Rusija nikada nece osvojiti UKrajinu,bice tu nekih ustupaka i sa jedne i sa druge strane,ali rusiju cekaju teski dani. Jedino da Nemacka prelomi,imaju sada sanse da se iskupe za 2WW i osakate rusiju ekonomski. A to, rusi u Ukrajini ,ti zastupas HEGEMONIZAM. Jeli ? jel nas nacionalne manjine neko pitao kada su nas slali na Vukovar da li smo za rat koji vodi srbija.NE. Ti si gradjanin srbije i ima da se odazoves na vojni poziv. Sve ostalo je IZDAJA shvatas? tako i u UKrajini. Hegemonizam i sovinizam je vrlo losa orijentacija naroda, ti to zastupas. I molim te odgovori mi na pitanje,s pocetka posta,ako ne odgovoris ,meni je onda potpuno jasan tvoj mentalni sklop.(po meni i ovaj rat vuce repove iz bivseg SSSR-a, jer bivsi KGB-ovac sanja opet o nekom novom Varsavskom paktu a rusija kao pobednica u 2WW kao moze da hebe sve narode okolo kao ima pravo na to, a to je toliko ocigledno da tu ne treba neka pamet,isto kao Srbija, ja,pa ja,ne ide to tako,centralizacija moci nije nikada PAZI nikada nikom a pogotovo narodu nije dobro donela.I ako vec hoces dijalog ,odgovori da li je normalno da neki vodja kroz razne zlocine bude 23 g na vlasti. TO SE KOSI SA ZDRAVIM RAZUMOM .Dobro znas da u rusiji mozes da dobijes 15 g ako si protiv rata,i opet branis agresiju, sta je to sto te tako privlaci izvitoperenoim sistemu u rusiji, koliko god pokusavao da shvatim srbiju uvek pomislim na stetne poteze koje ona pravi, a i na indoktrinirani narod isxopleksiran zbog izgubljenih ratova i teritorija u novijoj istoriji,samo zbog patoloskog hegemonizma.
Imperijalizam i hegemonizam Zapada i Amerike i NATO je doveo do ovoga zla rata, to je jasno i vrapcu na grani i objektivnom i nepristrasnom posmatracu.
Rusija je specificna zemlja, velika, najveca teritorijalno, bogata sirovinama i hranom, bogata istorijom i borbom naroda u Rusiji za nju, nezavisna i atomska sila, po svemu protivnik Zapada, i po tim svim i mnogim drugim vaznim parametrima ta Rusija nije u slicnoj situaciji kao ostale drzave i zbog toga Putin mora cvrstom i autoritativnom rukom da vlada i upravlja Rusijom, jer svaka slabost Rusije rizikuje da slomi tu veliku i mocnu drzavu i to smo videli sa onim klovnom Jelcinom i fensi Gorbacovom. Zato i podrzavam Putina, njega podrzava i velika vecina naroda u Rusiji i to je to'.
Mora sala.....ti ako mislis da je mozda nesto drugo bolje za Rusiju, ..... mozda da odes i da se kandidujes na izborima.... i da pobedis Putina ......i doneses dobro Rusiji i Rusima....