Rat u Ukrajini (5)

Kakav će biti rezultat pregovora Rusije i Ukrajine?

• Ukrajina će ispuniti sve ruske zahteve.

glasova: 46 42,2%
  • Ukrajina će ispuniti samo neke zahteve.

glasova: 39 35,8%
  • Ukrajina neće ispuniti nijedan zahtev.

glasova: 24 22,0%

• Ukupno glasova
    109
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Euronews.rs
Just In

Detalji razgovora Putin-Šolc: Nemačka dobila uverenje, Evropa neće morati da gas plaća u rubljama​

Autor: Tanjug • 30/03/2022
Detalji razgovora Putin-Šolc: Nemačka dobila uverenje, Evropa neće morati da gas plaća u rubljama

Copyright profimedia
Nemačka Vlada saopštila je danas da je od Rusije dobila uveravanja da evropske kompanije neće Moskvi morati da plaćaju isporuke gasa u rubljama, javlja Dojče vele (DW).
Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je u telefonskom razgovoru nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da evropske kompanije mogu da nastave da gas plaćaju u evrima i dolarima, saopšteno je iz Šolcovog kabineta, kako je preneo DW.
Rojters javlja, pozivajući se na portparola nemačke Vlade, da je Šolc posle razgovora s Putinom izjavio da će Nemačka nastaviti da plaća ruski gas u evrima ili dolarima, kao i da je Putin preneo kancelaru Šolcu da se ništa neće promeniti za evropske partnere uprkos planu da se plaća u rubljama.
Dojče vele prenosi i saopštenje Kremlja posle razgovora dvojice lidera u kojem se navodi da su se Šolc i Putin složili da eksperti dve države nastave dalje diskusije o ovom pitanju.
TASS prenosi da je portparol nemačke Vlade Štefen Hebeštrajt posle razgovora dvojice lidera saopštio da se Rusija slaže da joj evropski partneri gas plaćaju u evrima preko Gasprom banke, koja će ta plaćanja konvertovati u rublje.

:hahaha::hahaha::hahaha: Putin ispada sve jadniji i jadniji. Ipak će i pored pretnje moći da se plaća ruski gas u evrima.
Poenta koju propustas je ta da gas ide, samo sad je ukrasen molbom i jednim hvala ... I vjerojatno sa upozorenjem da se smanji talasanje

Euronews.rs
Just In

Detalji razgovora Putin-Šolc: Nemačka dobila uverenje, Evropa neće morati da gas plaća u rubljama​

Detalji razgovora Putin-Šolc: Nemačka dobila uverenje, Evropa neće morati da gas plaća u rubljama

Copyright profimedia
Nemačka Vlada saopštila je danas da je od Rusije dobila uveravanja da evropske kompanije neće Moskvi morati da plaćaju isporuke gasa u rubljama, javlja Dojče vele (DW).
Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je u telefonskom razgovoru nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da evropske kompanije mogu da nastave da gas plaćaju u evrima i dolarima, saopšteno je iz Šolcovog kabineta, kako je preneo DW.
Rojters javlja, pozivajući se na portparola nemačke Vlade, da je Šolc posle razgovora s Putinom izjavio da će Nemačka nastaviti da plaća ruski gas u evrima ili dolarima, kao i da je Putin preneo kancelaru Šolcu da se ništa neće promeniti za evropske partnere uprkos planu da se plaća u rubljama.
Dojče vele prenosi i saopštenje Kremlja posle razgovora dvojice lidera u kojem se navodi da su se Šolc i Putin složili da eksperti dve države nastave dalje diskusije o ovom pitanju.
TASS prenosi da je portparol nemačke Vlade Štefen Hebeštrajt posle razgovora dvojice lidera saopštio da se Rusija slaže da joj evropski partneri gas plaćaju u evrima preko Gasprom banke, koja će ta plaćanja konvertovati u rublje.

:hahaha::hahaha::hahaha: Putin ispada sve jadniji i jadniji. Ipak će i pored pretnje moći da se plaća ruski gas u evrima.
Da baš, jadan on pristao i dalje je da prima samo milijardu evrića od Švabonja dnevno!

Euronews.rs
Just In

Copyright profimedia

e sada , kako i je moguce da sinizvrsio permutaciju svega sto i je izreceno
iz izjava i stoji a dadoh i ranije.
Gas , ovoga momenta izmedju germanije i Rusije , nece biti direktno placanje sa Rubljom
vec je i receno da ce germanija , uplacivati eure ruskoj banci i tio po kursu za euro -rublja,
sto znaci da germanija kupuje rublja i to od Ruske centralne Banke.
a i za tvoje licno ,
Gas i je placen u valuti ruskoj

da bi ti bilo malko jasnije
pokusaj da ides da kupis rublju za euro

Ali meni to nema logike, previše rizika za nešto čega ionako imaš u izobilju...

Uzrok ruskog napada je vjerojatno mješavina raznih interesa, možda i taj energetski ima neku manju ulogu, ali nije presudna, ja mislim da je presudna Putinova mitomanija o Ukrajincima kao nepostojećem narodu, ovo sve drugo su sporedni uzroci...

E sad, pitanje je zašto je napao baš sad, a ne prije ili poslije?

Sumnjam i da je to. I to je neka vrsta emotivne kategorije. Više mi naginje na to da se Rusi stvarno boje mogućeg instaliranja NATO u Ukrajini, i da je to primarno, a sve ostalo sekundarno. "Denacifikacija" je, naravno, dimna zavesa.

Sve da je to oko energenata i točno, ja nekako ne vjerujem da bi se ovakav rat mogao pokrenuti radi toga, ono, preveliki je rizik tu u pitanju, koliko god bilo te nafte i plina u Ukrajini, to su posljedice koje su nepredvidive i mogu biti doslovno katastrofalne, a za šta, za nekakav plin, ko da ga Rusija nema dosta, ono, riskiraš WWIII radi plina i nafte koje ionako imaš u izobilju? :roll:
Vladimir Mali bi Hteo da bude veliki kao Petar i hoce da obnovi imperiju, ali zadnjh desetak dana smanjile mu se ambicije.

e sada , kako i je moguce da sinizvrsio permutaciju svega sto i je izreceno
iz izjava i stoji a dadoh i ranije.
Gas , ovoga momenta izmedju germanije i Rusije , nece biti direktno placanje sa Rubljom
vec je i receno da ce germanija , uplacivati eure ruskoj banci i tio po kursu za euro -rublja,
sto znaci da germanija kupuje rublja i to od Ruske centralne Banke.
a i za tvoje licno ,
Gas i je placen u valuti ruskoj

da bi ti bilo malko jasnije
pokusaj da ides da kupis rublju za euro
Švabo plaća u eurima, a ti si zakljulčio da plaća u rubljama

Pa jesi li genije ili šta si

Švabo plaća u eurima, a ti si zakljulčio da plaća u rubljama

Pa jesi li genije ili šta si
Citam nesto juce, ne ide sa sankcijama bas sve kako treba. Pucati sam sebi u nogu i nije neko mudro rijesenje. :rotf:
Ovo je jos jedan ekser u lijesu EU.

Nas svaki drugi dan manijaci upozoravaju da cemo morati PRITEGNITI KAJIS, manje jesti, manje sve...

Poslednja izmena:
to je tvoja percepcija, naravno stvarnost je tada bila potpuno drugačija... vodilo se puno bitak da bi se u konačnici sproveli Bljesak i Oluja. Mogao bih ti ja sad tu nabrojati sve akcijie od 13.12.1991. pa do 04.08.1995. ali imaš gugl pa guglaj...
Nemam ja sta guglati ja sam svjedok tog vremena a ti si klinac koji tada vjeovatno nije ni bio rodjen i uzmas propagandu sa HTV zdravo za gotovo
Rat je zavrsen 1991 teskim udtaskim porazom i potpisanim Vensovim mirovnim planom .JNA se povukla ,dolaze snage UN ,tesko oruzije vojske lokalnih srba ide pod nadzor UN snaga ,sve do 1993 kada ustase krse Vensov plan i iznenada napadaju Maselnicu i zaledje Zadra i kasnije Medacki dzep
Sve je mirovalo do maja i avgusta 1995 a razliku od Bosne gde su vodjene svakodnevne borbe 4 godine 5 strana u sukobu Muslimani,Hrvati,Srbi ,Muslimani Fikreta Abdica i Nato snage

Vensov mirovni plan je spasio ustase od poraza ,dao im vremena da se konsoliduju naoruzaju itd
Zapad je isti trik upotrebio u Ukrajini ,navukli su Putina na Minski sporazum umjesto da je 2014 intervenisao dok je ukrajinska vojska bila u rasulu ,dao im je vremena da ih obuce,naoruzaju,i pripreme za rat

i reci ti meni sda
ko ce kome uplacivati i ko ce ovde i odobiti a ko ce ovde izgubiti.
dakle , euro ne ide za Rusiju , dali to mozes da shvatis.
jedina banka koja i ima i mogucnost da vrsi transankcije je ta ruska banka.
sada , da ti polako objasnim
odnos eura u ruske rublje je taj.
cena za gas je u rubljama dat.
da bi i mogli platiti gas , Nemcovi , moraju da uplate eure u banku po kursu koji i je dat od strane rusije.
ta kolicina novca eura , banka , kupuje od centralne banke RUBLJA i daje taj novac Rusima.

i kao zakljucak ,
nemci kao i drugi su prisiljeni da vrse transankcije i da kupuju Rublja...
a sa tim , se i Rublja i jaca.

i uskoro ce vrednost pariteta izmedju eura i rublje doci da i bude tu
JEDAN NA JEDAN

i sta mislis , ko je tu gubitnik a ko je sacuvao svoje ....
sve je to meni jasno, ja sam prvi rekao pre par dana da će rublja jačati tom odlukom o plaćanju, ali je stvar u tome što izgleda da od toga nema ništa, EU izuzeta iz uredbe, putin kleknuo

ajde
daj ti nama razlozno objasnjenje zasto Ti mislis da je auto gol.
kreni od izjava europskih piiickica , kako ce sa uvodjenjem sankcija Rusiji
pa do ,
zadnjega , tj odluke o placanju gasa u Rubljima
i nemoj zaboraviti da ce i svi ostali energenti iz Rusije , da se zahteva od "neprijateljskih drzav " placanje u Rubljama.

i imali evropa punoooo, ruskih rubalja da i placa sa njima ili
nema
a gde ce i kako i dolaziti do tih Rubalja.

ajde , sad polako ti izvrsi analizu i daj nama

naucnih dokaza da je Rusija sebi dala autogol
pazi, ja mislim da je to apsolutno genijalan potez, to sa plaćanjem u rubljama
ali za to treba da si ekonomska sila što rusija nije
čak ni kina koja je druga ekonomska sila sveta nema potraživanja u juanima

sve je to meni jasno, ja sam prvi rekao pre par dana da će rublja jačati tom odlukom o plaćanju, ali je stvar u tome što izgleda da od toga nema ništa, EU izuzeta iz uredbe, putin kleknuo
ozbiljno
znaci po tebi
Euro ide direktno za Rusiju
kao sto je ranije ili je u pitanju
Da se euro MORA MENJATI ZA RUBLJU PO KURSU KOJA RUSKA NACIONALNA BANKA I ODREDI.
dakle , ko kome ovde kleci.
i koji je sada odnos eura spram rublje,
a sve mi se cini da ce i doci do pariteta jedan prema jedan
pa sad ti vidi.
neg , jel si isao da kupis Rusku monetu...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back