Rat u Ukrajini (4)

Koliko će dugo trajati rat?

• Još par nedelja

glasova: 37 30,8%
  • Još nekoliko meseci

glasova: 47 39,2%
  • Godinu dana+

glasova: 13 10,8%
  • Dve godine+

glasova: 4 3,3%
  • Nekoliko godina (3+)

glasova: 19 15,8%

• Ukupno glasova
    120
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ја не разумем Хрвате како могу веровати да ће Русија изгубити рат у стилу америчког пораза у Вијетнаму. Русија није ни кренула у прави рат. Нико не креће на толику територију и војску са 170 000 војника са амбицијом да је тотално окупира и порази. Мислим да Руси имају много мање амбиције. Вероватно да узму ДНР и ЛНР и.....МОЖДА тамо Одесу и Харков мада сумњам.
Odsjeći će glavninu vojske i polako daviti glađu.

Посматрам сва дешавања.
Од рата, преко санкција, коме штете, коме не, од пада евра, раста долара до пада долара у односу на рубљу, УСА која има фрапантну инфлацију, плаћања у рубљама које ће се обистинити, дешавања на истоку, кинеско-руску коалицију, Индију која ипак подржава Русе и стаје уз руско-кинески блок упркос вечитој нетрпиљивости с Кинезима, Турска која неће против Руса...Русе који већ износе отворено програм денацификације Украјине кроз образовни програм-читај, целу Украјину ће ставити под своје.
Дакле, ово је процес, не туча у Украјини.
Посматрање збивања само у Украјини је чупање из контекста.
Ovo je mnogo više od Ukrajine.
Novi svetski poredak, ali ne na američki način.
Sve je dobro isplanirano.
Indija ne voli Kineze, ali Engleze još manje.

Посматрам сва дешавања.
Од рата, преко санкција, коме штете, коме не, од пада евра, раста долара до пада долара у односу на рубљу, УСА која има фрапантну инфлацију, плаћања у рубљама које ће се обистинити, дешавања на истоку, кинеско-руску коалицију, Индију која ипак подржава Русе и стаје уз руско-кинески блок упркос вечитој нетрпиљивости с Кинезима, Турска која неће против Руса...Русе који већ износе отворено програм денацификације Украјине кроз образовни програм-читај, целу Украјину ће ставити под своје.
Дакле, ово је процес, не туча у Украјини.
Посматрање збивања само у Украјини је чупање из контекста.
Ok....imaš bujnu maštu i smisla za pisanje romana ?
Ovo ti je Moskva jučer,danas,sutra

Нацисти се кувају већ 34 дана.
За то није потребан котао кад Руси нападају.
Nešto slabo kuhate zadnja 4 tjedna.

:zcepanje::zcepanje::zcepanje:

kako su *****************i nekad voljeli ratka mladica..

Ništa čudno Ratko je simbol borbe protiv islamskog fanatizma na braniku Evrope još od davne 1992.
преузимање.jpeg

Могли су да покушају да нападну неког равнијег себи.
Али нису.
И неће.
Него ће се борити до последњег Украјинца.
podsetti ti mene na ono ranije
Dosao amerikanac u Bgd , posle razaranja Jugoslavije , gleda sve okolo pa pita , vojnoga strucnjaka u americkoga i pored nasega vojnoga strucnjaka .
a vidis li ovo , a
a onda se obrati Nasem vojnom strucnjaku sa pitanjem
Sta mislis o borbi sa najacoj vojnoj zemlji , a?
ovaj , nas cuti , a
maerikanac navalio pa navalio najaci , na sveti i sve oko toga
I najzad mu nas rece
pa mi nismo se borili protiv najace drzave na svetu.
Nismo se nikada borili protiv SSSR a ni protiv Rusije.

Rusi već odavno tvrde da su uništili kompletnu ukrajinsku PZO. Od kuda sad kompletna baterija s300?
Не, нису ни једно рекли комплетну него наводе тачан број. Остало им је ко нешто мало као и авиона. Мислим да ију још неких двадесет авиона од укупног броја, мислим да је било 152?
Остало им је зато око 50 хеликоптера али о то неће дуго. Зато су им потаманили оклоп.
По бројкама, Украјинска армија је била, мислим, друга а данас готово да не постоји чак и поред тебе и комплетног твог труда да је одржиш. Жао ми је, пукло сте само тако.

Украјински парламент регистровао предлог закона о "забрани Московске патријаршије у Украјини". Уколико закон буде усвојен, "сва имовина Московске патријаршије и њеног руководства биће национализована у року од 48 сати" https://bit.ly/3LrwIp0
FPFZrMxX0AIuuTl

Ovi baš traže da budu poravnati za proletnju setvu !
to bi trebalo svugdje zabraniti... te nacionalne crkve bi trebale smjeti djelovati samo u domicilnim državama...

Kazu u Srbiju doslo 4000 izbjeglih lica iz Ukrajine.Treba ih bratski primiti i obezbjediti im sve sto im je potrebno.Naravno vojno sposobne muskarce skinuti do pasa.Normalne primiti.Nacije isporuciti onome ko ih hoce.Moze komsijama.Tamo ce im biti najbolje.Imace ista obiljezja.

Управо руска ТВ јавља, ЕУ пита, како и где куповати рубље?
Каско се приближава 1 април, нешто се бука отказу куповине у рубљама утишала.
Руси им одговорили, сутра ће им дати смернице како и где куповати рубље!
Показали су им и банкноте, да се информишу:http://bankirsha.com/banknoty-banka-rossii-nahodyashchiesya-v-obrashchenii-na-nachalo-2019-goda.html

?
u kanadi imam rubalja tu negde oko 5000 hiljada , ali onih starih ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back