Rat u Ukrajini (4)

Koliko će dugo trajati rat?

• Još par nedelja

glasova: 37 30,8%
  • Još nekoliko meseci

glasova: 47 39,2%
  • Godinu dana+

glasova: 13 10,8%
  • Dve godine+

glasova: 4 3,3%
  • Nekoliko godina (3+)

glasova: 19 15,8%

• Ukupno glasova
    120
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Janša: Podržavam slanje sustava S-300 u Ukrajinu

Slovenski premijer Janez Janša izjavio je u srijedu da podržava slanje sustava S-300 u Ukrajinu.
"Da, podržavam ovo jer je ovo oprema koja je Ukrajini najpotrebnija", rekao je za CNN, ali je dodao: "Ne želim puno govoriti o tome što im dajemo."
Janša je također rekao da je razgovarao s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, koji mu je rekao da je njegova vlada spremna predložiti Ukrajincima referendum za promjenu Ustava kako bi se odustalo od želje Ukrajine da uđe u NATO.
"Mislim da su donijeli nekakvu pragmatičnu odluku jer, nakon što dobiju ovaj rat, mislim da će NATO željeti da uđu", rekao je Janša. "Kada pobijede u ovom ratu, ukrajinska vojska će biti jedna od najjačih, ako ne i najjača vojska na europskom kontinentu."

Gotovo. "Povukli su nogu".
Nakon što je EU usmeno odbila zahtev Rusije da se energenti plaćaju u rubljama, ruska valuta je u samo nekoliko dana ojačala za ~21%. Izgleda da neko tiho i trenutno tajno ipak pristaje na uslove. A moraće svi, jer se zna da EU nema snagu za ovu trku.
FPG4WNyXEAgCEIW

Не. Објаснио је агент за некретнине да су то углавном Руси из ИТ сектора које су поотпуштали сад по западу па су се стационирали тренутно овде.
Вероватно им је Србија само пролазна станица.

Ko se od Rusa dokopa Zapada ne dolazi ni u Rusiju ni u Srbiju. Srednja klasa iz Rusije u begu od mobilizacije.

Slovenski premijer Janez Janša izjavio je u srijedu da podržava slanje sustava S-300 u Ukrajinu.
"Da, podržavam ovo jer je ovo oprema koja je Ukrajini najpotrebnija", rekao je za CNN, ali je dodao: "Ne želim puno govoriti o tome što im dajemo."
Janša je također rekao da je razgovarao s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, koji mu je rekao da je njegova vlada spremna predložiti Ukrajincima referendum za promjenu Ustava kako bi se odustalo od želje Ukrajine da uđe u NATO.
"Mislim da su donijeli nekakvu pragmatičnu odluku jer, nakon što dobiju ovaj rat, mislim da će NATO željeti da uđu", rekao je Janša. "Kada pobijede u ovom ratu, ukrajinska vojska će biti jedna od najjačih, ako ne i najjača vojska na europskom kontinentu."
jansa je uvek bio odlican komicar kao i njegov drug zelenko :hahaha:

Nakon što je EU usmeno odbila zahtev Rusije da se energenti plaćaju u rubljama, ruska valuta je u samo nekoliko dana ojačala za ~21%. Izgleda da neko tiho i trenutno tajno ipak pristaje na uslove. A moraće svi, jer se zna da EU nema snagu za ovu trku.
FPG4WNyXEAgCEIW
Bice da Rusija paralelno ide na (bar) dva fronta. Jedan vojni i drugi ekonomski, sto bi u zbiru trebalo dati globalnu planetarnu promenu moci po vise osnova. Vec pisano.

Portparol ministarstva odbrane Ukrajine Ne primećujemo masovno povlačenje ruskih trupa oko Kijeva i Černihiva.
:hahaha::dash:
ovca-2.gif
Portparol ministarstva odbrane Ukrajine: "Ruske snage su spremne da nastave ofanzivne operacije."

Portparol ministarstva odbrane Ukrajine: "Glavni napori Rusije su usredsređeni na opkoljavanje ukrajinskih trupa na istoku."

Bice da Rusija paralelno ide na (bar) dva fronta. Jedan vojni i drugi ekonomski, sto bi u zbiru trebalo dati globalnu planetarnu promenu moci po vise osnova. Vec pisano.
Medvedev: "U svetu će se pregovarati o novom finansijskom poretku.
Zapad više neće imati glavnu reč.

Bez obzira da li oni to žele ili ne moraće da pregovaraju o novom finansijskom poretku..

..Odlučujući glas će imati zemlje koje imaju jaku i naprednu ekonomiju, zdrave javne finansije i pouzdan monetarni sistem.

Preko nekih prijatelja imam saznanja da će Rusi "popustiti" oko nabavke gasa za rublje tako što će dozvoliti plaćanje valutama prijateljskih zemalja.
Čuvajte dinare!
Ozbiljno? Nema ništa od toga. Postoji ugovor i on je jasan, Euro ili USD. Ako se Rusima isplati plaćat odštete neka izvole raskinut ugovore. Mi trljamo ruke.
Povraća mi se što mi financiramo rat u Ukrajini.

hahahaha, ovaj se dobro uduvao, janša stari pederčić

Bukvalno su im danas razlupali celu bateriju S300, ostavljena na izvolte

Ovo ne služi ničemu samo produžava agoniju, svaki komad oružja koji se dostavi Ukrajincima znači par dana više ratovanja i ko zna koliko dodatno mrtvih.

Ukrajini bi mogla da pomogne armija u punoj snazi od minimum 200.000 ljudi sa kompletnim modernim naoružanjem i barem 50 borbenih aviona uz prateću PVO i sve redom što treba. To nema niko da im da a i onaj ko ima (isključivo i samo USA) nema nikakvu nameru da se bije sa Rusima i gine.
Slanje ručnog naoružanja i ovih ruskih restlova što su ostali po armijama istočne Evrope je samo zamajavanje i gubljenje vremena.

Ukrajini trebaju bolni i iskreni pregovori o miru a ne neki poluispravni S300. Imali su gomilu svojih u mnogo boljem stanju pa im ništa nisu pomogli.

Portparol ministarstva odbrane Ukrajine: "Ruske snage su spremne da nastave ofanzivne operacije."

Medvedev: "U svetu će se pregovarati o novom finansijskom poretku.
Zapad više neće imati glavnu reč. Bez obzira da li oni to žele ili ne moraće da pregovaraju o novom finansijskom poretku..
Pokrenuli su zamajac. Ako i druge velike drzave, tipa Kina, Indija i dr. stanu na istu stranu, nema vise povratka na staro.

Gdje ima video da se ukrajinci iživljavaju nad civilima... I tko su nemoćni... Jel pod njih podrazumijevaš zarobljene ruske vojnike
ima videa koliko hoces i slika izgleda da je ukrajincima mlada devojka sa urezanim kukastim krstom na ledjima u mariupulju bila strah i trepet pa su je morali muciti dok nije umrla ali oni su kao i vi usrase zato je blajburg i denacifikacija jedino resenje sa vama

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back