Rat u Ukrajini (4)

Koliko će dugo trajati rat?

• Još par nedelja

glasova: 37 30,8%
  • Još nekoliko meseci

glasova: 47 39,2%
  • Godinu dana+

glasova: 13 10,8%
  • Dve godine+

glasova: 4 3,3%
  • Nekoliko godina (3+)

glasova: 19 15,8%

• Ukupno glasova
    120
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne.

Nisi dobro slusao sta je rekao Putin.

Prvo on je rekao da niko ne sme da se umesa jer ce popiti atomku: "Zazalice kao sto nikad nije" a u Evropi nikad nije bacena atomska. Dakle ne dolaze u obzir nikakve podele Ukrajine ne znam, Lavov Poljskoj Zakarpatje Madjarskoj i slicne gluposti.

Drugo one je rekao demilitarizacija UKRAJINE. UKRAJINE! Ne delova Ukrajine ili nekih oblasti Ukrajine i slicno.

To je PLAN RUSIJE. Da li ce ga ostavriti videcemo.
Ja ne bih vjerovala Rusima jer uvijek nadmudre Zapad. Lukavi su i pametni,

Minskim sporazumima je nešto bilo dogovoreno i nije ispoštovano nikada.
Zašto nije:
- zato što je Zelenskom spolja sugerisano da to ignoriše
- možda podjednako značajno zato što su Zelenskom domaći nacoši obećali da će mu muda odseći bude li išta uradio od potpisanog u Minsku

To normalno ne opravdava ovo što Putin radi svojoj zemlji i Ukrajini ali su Zelenskog ti strani sufleri napustili odmah a domaći nacoši nisu, ali su zato upali u ogromne probleme sa Rusima

Ja ne podržavam ovaj rat ali, moram da kažem i jedno ali

Nije baš pametno ubijati i maltretirati ljude druge nacionalnosti čija je matična zemlja tvoj sused i nuklearna sila.

Svako ko je bilo gde, bilo kada ubio Amerikanca, imao je priliku da se uveri da to uopšte nije pametna odluka.
Ne znam kome je palo na pamet da je pametno ubijati Ruse i da oni neće reagovati.
To je jednostavno mentalitet velike sile i svi koji su manji moraju to imati u vidu, sviđalo im se ili ne.

Ne znam kako su to Ukrajinci računali da mogu da počiste Ruse iz Ukrajine kao što su Hrvati proterali Srbe.
Nije za poređenje, složićeš se
Nije ispoštovan ni Budimpeštanski memorandum

Nema tu bas mnogo nacina ako bi Ukrajina nastavila da postoji.

Prvo Rusi ne mogu verovati Kijevu na rec majkemi jer su oni sve dogovore izvrdali. Cak i da se postavi proruski covek na celo Ukrajine pitanje je koliko bi se on odrzao na vlasti bez ruskog vojnog prisustva u zemlji nesto poput scenarija CSSR ili Madjarske iz hladnog rata.

Naravno Rusija vodi pregovore jer ko zna mozda ovi i pristanu na neverovatne ruske zahteve ALI isto tako vojna operacija se nastavlja. Stavise, intenzivira se.
Imam neku strepnju da nenarodna vlast u Ukraini nesto smišlja .Instikt me tera da im ne verujem , ne znam zasto.
Zahtev da masa drugih zemalja učestvuje u zabrani letova , sumnjivo ili neki trik.

Znacilo nekad ali vec odavno ne vise, danasnja Ukrajina 4-500 godina nije bila sastavni deo Rusije, nakon odlaska Mongola deo je Litvansko-Poljske federacije. Kozacki ataman Bogdan Hmeljnicki je u 16 veku prikljucio Rusiji jedan deo, kasnije neki delovi Austriji a ponekad i Poljske, tek posle drugog svetskog rata postala je trajno prvo Republika Ukrajina a kasnije i sovjetska republika. Slicne se stvari desavale i na Balkanu, dve imperije , pripadnost razlicitim crkvama i dobijes vise nacija.
Lupetas, vjerovatno sa zlom namjerom, a ne iz neznanja...teritorija koju opisujes nikad nije bila zaseban entitet, vec podrucje koje je granicilo sa vise sila, te prelazilo iz ruke u ruku, zavisno od ratne srece...na kraju ipak priznajes, koliko je u stvari Ukrajina kao poseban entitet, u stvari, balava...

Nije ispoštovan ni Budimpeštanski memorandum

Ceniš da je bilo kakav sporazum mogao da bude važeći u trenutku kada neko krene da ubija Ruse
Ne znam kako ne razumeš da je paljenjem stotinak Rusa u Odesi spaljen svaki sporazum između Ukrajine i Rusije

Ko je prvi prekršio sporazume, da li su Rusi prvi počeli da napadaju Ukrajince ili su možda nacoši iz Desnog sektora prvi krenuli da ubijaju Ruse.

Da ponovim, sve to ne opravdava Putina i ja nikako ne mogu da podržim tu politiku ja sam velika sila i sad ću da te zgazim, bez obzira o kome se radi. Samo hoću da naglasim da je posle Odese malo licemerno pozivati se na Budimpeštanski memorandum.

Nema tu bas mnogo nacina ako bi Ukrajina nastavila da postoji.

Prvo Rusi ne mogu verovati Kijevu na rec majkemi jer su oni sve dogovore izvrdali. Cak i da se postavi proruski covek na celo Ukrajine pitanje je koliko bi se on odrzao na vlasti bez ruskog vojnog prisustva u zemlji nesto poput scenarija CSSR ili Madjarske iz hladnog rata.

Naravno Rusija vodi pregovore jer ko zna mozda ovi i pristanu na neverovatne ruske zahteve ALI isto tako vojna operacija se nastavlja. Stavise, intenzivira se.
I jedni i drugi prolongiraju rat što je i normalno. Svako ima svoje ciljeve i planove. Da mogu da se dogovore nebi ni palili tenkove.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back