mario80
Stara legenda
- Poruka
- 85.575
Danas je mnogo jasniji drugi svetski rat 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
U svakom narodu je, recimo 10 - 15% populacije nacionalističke. Rasizma ima više, pogotovo u državama, gdje žive samo jedna od rasa (kaukazijci, mongoloidi, negroidi, austronezijsci). Mnoge od rasista možeš poklopiti sa činjenicom, da naša, to jest "bela" rasa ima nije samo bele boje kože, nego i smeđe na bliskom istoku i severnoj Africi, ali i tamno smeđe u područjima bliže Ekvatoru (rog Afrike, jug Indije), što važi i za sve druge rase. Sa nacionalistima je malo teže, jer bez njih ne bi bilo nacionalnih država, jelte. Problem je, kad pređu granicu, te postaju nacisti (viševrednost jednog naroda) ili kad uvedu fašistički sistem vladavine (sve podređeno državi), ili kad žele etničko čistu državu. No, njih je moguće obuzdavati samo naukom i opovrgavati njihove stavove sa udelom pojedinih haplogrupa u populaciji (praktički nema razlike između Hrvata, Srba i Bošnjaka ili jako velika srodnost Slovenaca, Mađara, Slovaka sa Česima i Austrijancima). Isto tako je dokazano, da je udio LGBT populacije oko 4% u celokupnoj populaciji.Ma ne. otkud nacizam, rasizam, rusofobija, hispanofobija i ostali sizmi i fobije u Americi, pa Amerika je najdemokratskija drzava na svijetu, doduse u holivudskim filmovima, ali i to se racuna jer pola stanovnistva nema dodira sa realnoscu vec zive u konstantnom ratu sa Rusima, zombijima, (iz)vanzemaljcima, paucima, ajkulama koje lete itd. Ma najbolja zemlja za zivot na svijetu.
Zovu ih jer je Amerika uložila 5 milijardi pre majdana 2014 da potkupi Ukrajinske političare za taj poduhvat i ko zna koliko od tada.Rusi bi se jos kako petljali u Kanadu i Meksiku ali guess what?
TAMO IH NIKO NE ZELI NITI IH ZOVE.
A Ukrajina je zvala Ameriku. Sad ti razmisli zasto...
Hoces reci da Putin denacificira Ukrajinu onako kako je NATO denacificirao Jugoslaviju?
I "denacifikacija" baš kao i "zaštita Albanaca od genocida" su floskule, koje služe opravdanju pravih političkih (i vojnih) interesa...
Ili, može bit, veruješ da je NATO mene bombardovao zbog zaštite ljudskih prava?
Metod je, u ukrajinskom slučaju, malo grublji. Ali je suština ista.
Bombardovao te zbog Bosne tj Srebrenice, logora u Prijedoru, rušenja svih bogomolja itd. Milošević je davno prešao liniju nisu mogli dozvoliti tako nešto još jednom.I "denacifikacija" baš kao i "zaštita Albanaca od genocida" su floskule, koje služe opravdanju pravih političkih (i vojnih) interesa...
Ili, može bit, veruješ da je NATO mene bombardovao zbog zaštite ljudskih prava?
Metod je, u ukrajinskom slučaju, malo grublji. Ali je suština ista.
To su jedino u hrvatskoj takvi nacistički kvaliteti na ceni?
Ali tak-teav princip možemo spuštati još na niže, pa reći da je srpsko opravdanje intervencije na Kosovu isto floskula, 'zaštita srpskog naroda od genocida'?
Ili misliš da ste na Kosovu branili ljudska prava?
Narativ je uvijek isti, uvijek netko brani nešto, i mi smo se branili od Srba, i Srbi su se branili od nas, i muslimani se branili od svih, i mi od njih, i tako do besvijesti, svi se nešto brane i nitko ništa kriv, uvijek krivi oni drugi![]()
Njih i nije bilo puno... Poslije 1. listopada 1991 ih uopće nije bilo.
Тешко је рећи шта нас чека после.Како и када ће се запад и Русија под наводнике "мирити" након овога?Ne znam. Već više puta sam rekao da mislim da Rusija vojno ovo sigurno dobija, jer ne sme da izgubi. Ovo je za njih geostrateško pitanje svih pitanja. U igri su im ne samo status svetske sile, već moguće i opstanak.
Ali govorim i to da im političko vreme ističe. Što rat bude duže trajao, pojavljivaće se politički problemi, i to u samoj Rusiji, renome Rusije na trećim stranama (koje nisu zapadne) će padati, a o stavu Zapada (sa kojim će se morati pregovarati kad-tad) da se ne govori...
Fakat je da ovaj nivo anti-ruske histerije nije viđen ni u vreme Hladnog rata, u stvari, još od Gebelsa.
Šta ti točno nije jasno u tomeMeni ovo zrtvovanje Mariupolja od strane vlasti u Kijevu nije jasno
Pa jel čitaš ti mene šta ja pišem?
Ja sam 99-te branio teritoriju države, a Šiptari su se borili da tu teritoriju uzmu.
Sve ostalo je prateća priča.
To su oni pametniji.Hahahahah! Daj ne kenjaj. Velikih razmera.Ima 100 ljudi.
Da, više ne stavljaju video, samo fotografije.
Резултат руског високопрецизног оружја које гађа само војне циљеве.
Prodati ljude da ti umro bez ikakve potrebe kad je grad vec pao i pita je je dana ili sedmice kad ce pasti, umesto da se povuku kroz koridore na sigurnu teritoriju i da nastave borbu.Šta ti točno nije jasno u tome
I naglo se spustila cijena života ruskog okupatora.Изгледа да је у Мирипољу нагло скочила цена "женске гардеробе" и недостатак "пластичних хирурга" специјализованих за уклањање тетоважа са тела !?
Bombardovao te zbog Bosne tj Srebrenice, logora u Prijedoru, rušenja svih bogomolja itd. Milošević je davno prešao liniju nisu mogli dozvoliti tako nešto još jednom.