Rat u Ukrajini (4)

Koliko će dugo trajati rat?

• Još par nedelja

glasova: 37 30,8%
  • Još nekoliko meseci

glasova: 47 39,2%
  • Godinu dana+

glasova: 13 10,8%
  • Dve godine+

glasova: 4 3,3%
  • Nekoliko godina (3+)

glasova: 19 15,8%

• Ukupno glasova
    120
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Не може један Словак или Хрват са држављанством Србије имати
исти однос према историји и држави коју није стварао и чији преци
нису крвавили за слободу исте као Србин.
A reci mi jel' ti smeta kad Tiksi poskakujući uzvikuje "moj predsednik Putin".... pošto je meni suludo da se neko ko je navodno Srbin izjašnjava kao Rus, isto kao što bi mi smetalo "moj predsednik Xi Jinping" ili "moj predsednik Bajden".

Takav govor je direktna izdaja Srbije. Međutim, ovde je nekako sve selektivno, kad izdaješ Srbiju i nacionalne interese, prihvata se ako se izjasniš za stranu koja se tebi dopada.

Ono što ja kažem - Srbija nije ni Rusija, ni Amerika.

Originalno.:ok:

481118_126754035_Dnepropetrovsk.jpg

Kolko kukate na nacionalistički šovinizam, a isto se ponašate.

Изгледа да ЦНН и Еуроњуз гледају у будуће развијање догађаја према Балкану. На ЦНН је у вестима добар део излагања Аљбина Куртија са "косова", баш као у ранијем периоду Зеленског (кога изгледа "отписују"), док Еуроњуз приказује "масовну подршку Украјини", па како им је мало "непријатно" снимати "масу од 20-30 људи", онда у гро план стављају нека минорна лица која подржавају Украјину и Зеленског, од тога и пар особа из Украјине, која вероватно живе овде од раније.

Кијев: последице синоћњег удара КР "Калибр". Тешка оштећења на околним објектима настала услед допунске експлозије великог складишта са наоружањем и муницијом које је прецизним ударом активирала руска ракета.

Ovaj tržni centar je bio glavno skladište voća i povrća.

A reci mi jel' ti smeta kad Tiksi poskakujući uzvikuje "moj predsednik Putin".... pošto je meni suludo da se neko ko je navodno Srbin izjašnjava kao Rus, isto kao što bi mi smetalo "moj predsednik Xi Jinping" ili "moj predsednik Bajden".

Takav govor je direktna izdaja Srbije. Međutim, ovde je nekako sve selektivno, kad izdaješ Srbiju i nacionalne interese, prihvata se ako se izjasniš za stranu koja se tebi dopada.

Ono što ja kažem - Srbija nije ni Rusija, ni Amerika.
Србија је издана 1945-е, додатно су је издали 1948-е, силовали су је 1974-е,
нема више шта да се изда.
Ни један српски војник није погинуо за ово што данас зовемо Србијом и немамо
право да се позивамо на њихове жртве. За њих да могу да нам одговоре ми смо
сви издајници.

Nevjerovatna zarada saudijskog naftnog diva​

0
BY BIZNISINFO ON 21/03/2022KOMPANIJE

Naftni div iz Saudijske Arabije Aramco izvijestio je u nedjelju da je zabilježio više nego udvostručenje neto dobiti na godišnjem niovu na 110 milijardi dolara.​

Neto dobit, odnosno čista zarada Aramca u 2021. porastala je za 124 posto na 110 milijardi dolara u 2021., u usporedbi s 49 milijardi dolara u 2020.

https://www.biznisinfo.ba/nevjerovatna-zarada-saudijskog-naftnog-diva/

Nekom rat nekom brat
Huti su bombardovali postrojenja Aramca zadnja 24h

Шта мислиш зашто Путин мало мало спомиње КиМ?Сила Бога не моли.Тражи оправдање.

Има разлика, Русија је тада протестовала, повлачила дипломате, слала добровољце, свађала се у УН и то је то.
А ови уводе санкције , хистерично галаме и озбиљно војно помажу Украјинце.Међутим суштински да то је то.
Стим да Руси ратују за своје интересе и руски народ у Украјини као и за проруске Украјинце.Накупиће они тако укупно бар 20-25 милиона лојалних Украјинаца са Кримокм и Донбасом, 10 милиона је већ напустило Украјину са тенденцијом на 15 милиона.Дакле сломиће их само је питање времена.

Ne znam. Već više puta sam rekao da mislim da Rusija vojno ovo sigurno dobija, jer ne sme da izgubi. Ovo je za njih geostrateško pitanje svih pitanja. U igri su im ne samo status svetske sile, već moguće i opstanak.

Ali govorim i to da im političko vreme ističe. Što rat bude duže trajao, pojavljivaće se politički problemi, i to u samoj Rusiji, renome Rusije na trećim stranama (koje nisu zapadne) će padati, a o stavu Zapada (sa kojim će se morati pregovarati kad-tad) da se ne govori...

Fakat je da ovaj nivo anti-ruske histerije nije viđen ni u vreme Hladnog rata, u stvari, još od Gebelsa.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back