Ne znam da li pratiš, ali stižu im bjesomučne količine oružja. Avioni su pitanje dana, Slovaci im ustupaju S-300, stižu američki dronovi, o protuoklopu da i ne govorim. Osim toga, dobivaju kompletnu logistiku, obavještajne podatke, Elonove Starlinkove, samo reci. Dok god je tako, plus strahovita medijska podrška, Ukrajinci se neće predati ni pod razno.
Ma da, a nadimak Trovač je dobio sasvim slučajno. Pa zašto ga ja nisam dobio?
Pratim ja pratim i da znaš da ne podržavam Ruse ali ti se ložiš besomučno, tragikomični su ti postovi
1) koji avioni prijatelju, to što UKUPNO ima ruskih aviona po bivšim zemljama Istoka, to ne vredi po qrca ladne vode, čak i da im ih daju, odakle da polete i gde da slete prijatelju kad jedan, jedini ceo aerodrom nemaju. I čime da dejstvuju i šta da ih navodi kad su im porokali radarske centre. To bi bilo gore samoubistvo nego kada su naši poletali da se bore sa NATO avionima
2) Koji S300, pa Rusi su im do sada skenjali par desetina baterija istih tih S300, misliš da će te slovačke proći bolje
3) Još jednom, dronovi nisu oružje koje tek tako može da se ubaci u borbu a posebno ne savremeni USA dronovi koji, pod garanciju, nikada neće ni stići u Ukrajinu
4) Protivoklop može da stigne i stići će ali se taktika rata menja i sve će manje biti od koristi. U daljem toku rata, pre nego što budu u prilici da vide i gađaju tenk biće poklopljeni artiljerijom sa 20 i kusur km i tek pod uslovom da neko možda i preživi mogu da se nadaju da vide i gađaju tenk. One ogoljene koleone sa početka rata više neće gledati.
5) Elonov Starlink može da pomogne Ukrajini taman koliko i divizion Tesla automobila da im pošalje i to sa punim baterijama. Malo ozbiljnosti bih molio ipak je ozbiljna tema u pitanju
Poenta je da se mora pregovarati sa Rusima, ma koliko bilo bolno, ideja da će produžavanjem rata nešto postići je pogibeljna za Ukrajinu.
Pokušali su, Zapad ih je ostavio na cedilu, sad treba da se spasava šta se spasiti može