Rat u Ukrajini (4)

Koliko će dugo trajati rat?

• Još par nedelja

glasova: 37 30,8%
  • Još nekoliko meseci

glasova: 47 39,2%
  • Godinu dana+

glasova: 13 10,8%
  • Dve godine+

glasova: 4 3,3%
  • Nekoliko godina (3+)

glasova: 19 15,8%

• Ukupno glasova
    120
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kakvo žrtvovanje, pa da li se radi o nekoj prirodnoj katastrofi?
Svaka nasilna smrt danas u Ukrajini je posljedica ruske agresije. Svaka, bez izuzetka. Svako dijete, svaka trudnica, svaki starac, svaki vojnik, Ukrajinac ili Rus.
Putinu su ruke krvave do lakta, a tek je počeo.
Svaka smrt u Ukrajini danas je posljedica nasilne smjene legalno izabrane vlasti 2014. godine. Tako da. : "Svako dijete, svaka trudnica, svaki starac, svaki vojnik, Ukrajinac ili Rus.", su žrtve onih koji su tu smjenu sponzorirali i aktivno učestvovali u istoj. Viktoriji Nuland , MekKejnu i ostalima uključujući Nobelovca , Baraka Obamu i "dobrog i prepoštenog" Džozefa Bajdena su ruke krvave najmanje do ramena, a napokon su ih počeli zaustavljati.

Da i...

Šta će promeniti to saznanje, misliš da treba da nastave da žrtvuju svoj narod i to malo preostale vojske dok je pola zemlje već u izbeglištvu.
Sam kažeš da Putin neće da stane, uostalom ne vodi se rat na njegovoj teritoriji, u Rusiji nije srušen ni poljski WC, Ukrajina se devastira i resetuje na stanje iz 1945.

Očigledno je da je podrška sveta samo formalna, niko se neće priključiti da gine u klanici u Ukrajini kako bi zaštitio Ukrajince.
Ne žele se predati okupatoru, di je problem? Takve si u WW2 nazivao herojima. Švabe su navodno streljale 100 civila za 1 ubijenog vojnika, i šta se desilo, partizani su se predali ili su "žrtvovali civile"?

Ne branim ja Rusiju, daleko od toga, ali šta ima Ukrajina od te činjenice, sem razrušene države, uništene vojske, devastirane prvrede i stanovništva u izbeglištvu. Zapad neće učiniti ništa više od ovoga što je do sada učinio, šta više, buškaće da ipak kupuje iz Rusije i gas i ostalo.

Shvatate li vi da jednog Nemca boli dupe za 5 mrtvih Ukrajinaca i jedno mrtvo dete ali ga jako boli ako mu bude 5 stepeni hladnije u stanu ili ako mu rezervoar goriva bude duplo skuplji i da će, shodno tome, prilagoditi svoju politiku

Mozemo se donekle sloziti, ali Zapad barem Ukrajini daje oruzje i kintu. Nama Rus nije poslao ni metak ni rublju 99.

Svaka smrt u Ukrajini danas je posljedica nasilne smjene legalno izabrane vlasti 2014. godine. Tako da. : "Svako dijete, svaka trudnica, svaki starac, svaki vojnik, Ukrajinac ili Rus.", su žrtve onih koji su tu smjenu sponzorirali i aktivno učestvovali u istoj. Viktoriji Nuland , MekKejnu i ostalima uključujući Nobelovca , Baraka Obamu i "dobrog i prepoštenog" Džozefa Bajdena su ruke krvave najmanje do ramena, a napokon su ih počeli zaustavljati.
A da nije počelo 2004 sa trovanjem Juščenka? Trovač, naime, ima dugu povijest miješanja u državu Ukrajinu a da ga pritom nitko nije zvao. Nego si je samo zamislio da može jer je nasilnik.

Ne žele se predati okupatoru, di je problem? Takve si u WW2 nazivao herojima. Švabe su navodno streljale 100 civila za 1 ubijenog vojnika, i šta se desilo, partizani su se predali ili su "žrtvovali civile"?

Pričaš o pokretima otpora a u WW2 su se legalne države Evrope predale Hilteru u roku od 2 do 3 nedelje rata, uključujući tu i jednu Francusku pa i sirotu Jugoslaviju. Predale su se sve, osim SSSR i UK koji nisu ni doživeli invaziju već su ratovali u vazduhu.

Danas, partizanski otpor ne bi imao ni teorijske šanse protiv ozbiljnih armija. Iskreni da budemo nije imao ni u WW2, dok nisu došli saveznici i Rusi nije bilo oslobađanja od Nemaca

Svaka nasilna smrt danas u Ukrajini je posljedica ruske agresije. Svaka, bez izuzetka. Svako dijete, svaka trudnica, svaki starac, svaki vojnik, Ukrajinac ili Rus.
Putinu su ruke krvave do lakta, a tek je počeo.
Ma q. je tek poceo, zavrsava ..
Svakim danom bice sve bolnije.
Licno ne vjerujem da ce to sve dugo trajati.

Rusi se ne zaebavaju niti imaju namjeru izgubiti ovaj rat to je bar jasno.

Da i...

Šta će promeniti to saznanje, misliš da treba da nastave da žrtvuju svoj narod i to malo preostale vojske dok je pola zemlje već u izbeglištvu.
Sam kažeš da Putin neće da stane, uostalom ne vodi se rat na njegovoj teritoriji, u Rusiji nije srušen ni poljski WC, Ukrajina se devastira i resetuje na stanje iz 1945.

Očigledno je da je podrška sveta samo formalna, niko se neće priključiti da gine u klanici u Ukrajini kako bi zaštitio Ukrajince.
Ma boli ih q. za Ukr.
Stoci je receno sta da misli i o cemu da brine.

Mozemo se donekle sloziti, ali Zapad barem Ukrajini daje oruzje i kintu. Nama Rus nije poslao ni metak ni rublju 99.

Ma daj, to je oružje za produžavanje agonije, upravo sam objasnio da taj polupartizanski način borbe neme teorijske šanse da uspe, samo će se žrtve i razaranja povećavati eksponencijalno.

Šta Ukrima može da pomogne, ručno i pešadijsko naoružanje, nemaju PVO, nemaju avijaciju, nemaju mornaricu, uskoro će ostati bez oklopa i artiljerije, misliš da još dugo mogu da sede po zasedama i skidaju OMJ Rusima

A imaš dojam da se Ukri zaebavaju i da će se predomisliti i da će Zelenskij reći "idem postati Belošenko"? Ja mislim da neće.
Gledas stvari samo sa jedne strane.

I Iracani i Talibani su se tukli kolko mogu, ali...

Odnos snaga ne ide im u prilog nikako. Rusija ne koristi ni djelic svoji mogucnosti. Cecenija prije 20 sigurno nije ni blizu onome sto mogu danas.

A da nije počelo 2004 sa trovanjem Juščenka? Trovač, naime, ima dugu povijest miješanja u državu Ukrajinu a da ga pritom nitko nije zvao. Nego si je samo zamislio da može jer je nasilnik.
Kakvim "trovanjem" čovječe? Kakav Juščenko ? Ti su se ljudi (Ukrajinski oligarsi , uključujući "gasnu Princezu") borili između sebe na toliko nivoa i sa toliko novaca da ti i ja to nemožemo ni pojmiti. Putin nema nikakve veze sa tim stvarima, na način koji ti impliciraš. Rusi su su tada imali toliko problema kod kuće da do pada Janukoviča nisu ni shvatili šta im se sprema. Ti si čovječe gori od ovih što Putina kuju u zvijezde i pripisuju mu nadnaravne moći.

Ma daj, to je oružje za produžavanje agonije, upravo sam objasnio da taj polupartizanski način borbe neme teorijske šanse da uspe, samo će se žrtve i razaranja povećavati eksponencijalno.

Šta Ukrima može da pomogne, ručno i pešadijsko naoružanje, nemaju PVO, nemaju avijaciju, nemaju mornaricu, uskoro će ostati bez oklopa i artiljerije, misliš da još dugo mogu da sede po zasedama i skidaju OMJ Rusima
Ne znam da li pratiš, ali stižu im bjesomučne količine oružja. Avioni su pitanje dana, Slovaci im ustupaju S-300, stižu američki dronovi, o protuoklopu da i ne govorim. Osim toga, dobivaju kompletnu logistiku, obavještajne podatke, Elonove Starlinkove, samo reci. Dok god je tako, plus strahovita medijska podrška, Ukrajinci se neće predati ni pod razno.

Kakvim "trovanjem" čovječe? Kakav Juščenko ? Ti su se ljudi (Ukrajinski oligarsi , uključujući "gasnu Princezu") borili između sebe na toliko nivoa i sa toliko novaca da ti i ja to nemožemo ni pojmiti. Putin nema nikakve veze sa tim stvarima, na način koji ti impliciraš. Rusi su su tada imali toliko problema kod kuće da do pada Janukoviča nisu ni shvatili šta im se sprema. Ti si čovječe gori od ovih što Putina kuju u zvijezde i pripisuju mu nadnaravne moći.
Ma da, a nadimak Trovač je dobio sasvim slučajno. Pa zašto ga ja nisam dobio?

Gledas stvari samo sa jedne strane.

I Iracani i Talibani su se tukli kolko mogu, ali...

Odnos snaga ne ide im u prilog nikako. Rusija ne koristi ni djelic svoji mogucnosti. Cecenija prije 20 sigurno nije ni blizu onome sto mogu danas.
Ko je stajao iza Iračana i iza Talibana? Ili iza Čečena? Ukrajina ima i deklarativnu i konkretnu podršku najozbiljnijih država svijeta.

Svaka nasilna smrt danas u Ukrajini je posljedica ruske agresije.
Је ли, а да неко, хипотетички говорећи, нападне Хрвате у БиХ, да ли би ти као Хрват седео мирно и био против тога да Хрвати из Хрватске, да војска, држава стану у одбрану народа?

Ko je stajao iza Iračana i iza Talibana? Ili iza Čečena? Ukrajina ima i deklarativnu i konkretnu podršku najozbiljnijih država svijeta.
Ljepo.
Samo nesto sumnjam da ce to biti dovoljno.
Ako dodje do toga da to posane problem, Cecenija ce biti macji kasalj. Ne mislim da to ikome u Ukrajini (narod) ide u prilog.

Kako Put ler rece, nema stajanja do kraja.

Ne znam da li pratiš, ali stižu im bjesomučne količine oružja. Avioni su pitanje dana, Slovaci im ustupaju S-300, stižu američki dronovi, o protuoklopu da i ne govorim. Osim toga, dobivaju kompletnu logistiku, obavještajne podatke, Elonove Starlinkove, samo reci. Dok god je tako, plus strahovita medijska podrška, Ukrajinci se neće predati ni pod razno.

Ma da, a nadimak Trovač je dobio sasvim slučajno. Pa zašto ga ja nisam dobio?

Pratim ja pratim i da znaš da ne podržavam Ruse ali ti se ložiš besomučno, tragikomični su ti postovi

1) koji avioni prijatelju, to što UKUPNO ima ruskih aviona po bivšim zemljama Istoka, to ne vredi po qrca ladne vode, čak i da im ih daju, odakle da polete i gde da slete prijatelju kad jedan, jedini ceo aerodrom nemaju. I čime da dejstvuju i šta da ih navodi kad su im porokali radarske centre. To bi bilo gore samoubistvo nego kada su naši poletali da se bore sa NATO avionima

2) Koji S300, pa Rusi su im do sada skenjali par desetina baterija istih tih S300, misliš da će te slovačke proći bolje

3) Još jednom, dronovi nisu oružje koje tek tako može da se ubaci u borbu a posebno ne savremeni USA dronovi koji, pod garanciju, nikada neće ni stići u Ukrajinu

4) Protivoklop može da stigne i stići će ali se taktika rata menja i sve će manje biti od koristi. U daljem toku rata, pre nego što budu u prilici da vide i gađaju tenk biće poklopljeni artiljerijom sa 20 i kusur km i tek pod uslovom da neko možda i preživi mogu da se nadaju da vide i gađaju tenk. One ogoljene koleone sa početka rata više neće gledati.

5) Elonov Starlink može da pomogne Ukrajini taman koliko i divizion Tesla automobila da im pošalje i to sa punim baterijama. Malo ozbiljnosti bih molio ipak je ozbiljna tema u pitanju

Poenta je da se mora pregovarati sa Rusima, ma koliko bilo bolno, ideja da će produžavanjem rata nešto postići je pogibeljna za Ukrajinu.
Pokušali su, Zapad ih je ostavio na cedilu, sad treba da se spasava šta se spasiti može

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back