Rat u Ukrajini (4)

Koliko će dugo trajati rat?

• Još par nedelja

glasova: 37 30,8%
  • Još nekoliko meseci

glasova: 47 39,2%
  • Godinu dana+

glasova: 13 10,8%
  • Dve godine+

glasova: 4 3,3%
  • Nekoliko godina (3+)

glasova: 19 15,8%

• Ukupno glasova
    120
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Glumac

Ovde kazu da je ovo studio animacija tkz. zeleni ekran :

nesto ovako

Licno imam kako se kaze ostro oko i mogu da vidim na prvu dosta detalja na slici i grafickim prezentacijama, i ovde sam odmah primetio na pocetku kada Glumac koraca, postoji nesrazmera u njegovim koracima i priblizavanje kameri (3,4,5 koraka) i slike trga iza, jer prebrzo dolazi u kadar u odnosu na daljinu trga gde na pocetku kadra i stoji , tj. jednostavno u odnosu na okolinu sa tih par koraka je presao od sredine trga na pocetku kadra, do kadra ispred kamere sto je nemoguce, trebalo bi mu mnogo vise koraka da predje tu razdaljinu (meni deluje po slici da tu moze da bude 5,6 metara minimum od sredine trga do mesta ispred kamere i to znaci mnogo vise od par koraka koje je Glumac odkoracio).

Jedan komentar :

Evo vam očiti fejk videouradak.
Znači, naš glumac se kao javlja iz noću okupanog Kijeva sa standardnim floskulama.
Što je toliko očito? Pa ono... u Kijevu su noću temperature u minusu, a Zelenko nije baš toplo obučen.
Primijetite da je on posebno se ističe, odsjaj je jak i izražava se kontrast u bojama. K
ao da ga kamere sa svjetlima posebno naglašavaju. Ali ne naglašavaju pozadinu. Ona je zamućena, slabo vidljiva i ima žutozeleni odsjaj. Kao da je taj prizor iz pozadine snimljen od ranije. I sa tim prizorom je samo nadodan naš glumac koji kao drži motivacijski govor. To se zove zeleni ekran kada imate snimiti neki kadar usred studija i u kasnijoj montaži se nadodaje već otprije snimljeni prizor.
Eto, čak je i meni kao laiku odmah ovo bilo lako primijećeno da nije autentična lokacija već je naknadno montirana.

Tako da Glumac ima i loseg reditelja. :hehe:

Inace, bez sale ako oni ovako mogu kroz ovaj video medijski da manipulisu i stvaraju virtualnu realnost, koliko i kako tek onda mogu da manipulisu i lazu kroz novinske informacije i kratke studijske vesti i slicno, tu vise nema nikakve nepristrasnosti i objektivnosti medija i to informisanje postaje jedna velika histerija i neka mrznja prema svemu sto ima i slovo R u imenu.

Amer je sa Kinom isposlovao da im ne isporučuju oružje koje je Rus tražio, naravno da si svi negirali da se to desilo. Pa ako se nije desilo, onda ni Amer nije ništa isposlovao (a jest). Kinezi se ponašaju potpuno racionalno, gledaju kako da što bolje prođu, i tu ne prolaze Lavrovova podilaženja tipa "Ruso i Kinezi vječni prijatelji".

Koje su i to i kakvo oružje tražili Rusi od Kineza baš me zanima

Glumac

nesto ovako

Licno imam kako se kaze ostro oko i mogu da vidim na prvu dosta detalja na slici i grafickim prezentacijama, i ovde sam odmah primetio na pocetku kada Glumac koraca, postoji nesrazmera u njegovim koracima i priblizavanje kameri (3,4,5 koraka) i slike trga iza, jer prebrzo dolazi u kadar u odnosu na daljinu trga gde na pocetku kadra i stoji , tj. jednostavno u odnosu na okolinu sa tih par koraka je presao od sredine trga na pocetku kadra, do kadra ispred kamere sto je nemoguce, trebalo bi mu mnogo vise koraka da predje tu razdaljinu (meni deluje po slici da tu moze da bude 5,6 metara minimum od sredine trga do mesta ispred kamere i to znaci mnogo vise od par koraka koje je Glumac odkoracio).

Jedan komentar :

Znači, naš glumac se kao javlja iz noću okupanog Kijeva sa standardnim floskulama.
Što je toliko očito? Pa ono... u Kijevu su noću temperature u minusu, a Zelenko nije baš toplo obučen.
Primijetite da je on posebno se ističe, odsjaj je jak i izražava se kontrast u bojama. K
ao da ga kamere sa svjetlima posebno naglašavaju. Ali ne naglašavaju pozadinu. Ona je zamućena, slabo vidljiva i ima žutozeleni odsjaj. Kao da je taj prizor iz pozadine snimljen od ranije. I sa tim prizorom je samo nadodan naš glumac koji kao drži motivacijski govor. To se zove zeleni ekran kada imate snimiti neki kadar usred studija i u kasnijoj montaži se nadodaje već otprije snimljeni prizor.
Eto, čak je i meni kao laiku odmah ovo bilo lako primijećeno da nije autentična lokacija već je naknadno montirana.

Inace, bez sale ako oni ovako mogu kroz ovaj video medijski da manipulisu i stvaraju virtualnu realnost, koliko i kako tek onda mogu da manipulisu i lazu kroz novinske informacije i kratke studijske vesti i slicno, tu vise nema nikakve nepristrasnosti i objektivnosti medija i to informisanje postaje jedna velika histerija i neka mrznja prema svemu sto ima i slovo R u imenu.
Realno i ja kada sam video primetio sam nešto čudno. :lol:

Glumac

nesto ovako

Jedan komentar :

Дебилно

Tu je onda i Putin sa Sirijom. Zajedno su lupali, a Evropi je stigao račun u vidu ogromnog broja izbeglih.
pa kolika si ne znalica ili je u pitanju da si najveci trol.
pokusaj polako da razumes da su iz Sirije bezali mnogo , mnogo ranije , neg se Rusija ukljucila 2015 na legalni poziv drzave Sirije
tesko ce tebi i uci ova informacija jer kao ljubitelj usranaca , ne vidis da su njegova deca zvana ISIs , ta koja i je ubijala i kurde kao i uz pomoc vasih natovaca da ste unistavali Siriju.

ajde , dosta si nebuloze izbacivao
idi i pocni da trazis na internetu

Stanovnici Donbasa: Rusi tjeraju civile na bojište. Prijete da će ih ubiti ako odbiju

RUSKE trupe u regiji Donbas muškarce bez dana vojne obuke šalju na prvu crtu bojišnice. Jedna stanovnica Donbasa po imenu Anastasia, čijeg su muža također prisilno regrutirali, rekla je da su civili iz Donbasa prisiljeni služiti na položajima na prvoj crti bojišnice, a ruske snage prijete da će ih ubiti ako to ne učine, piše Kyiv Independent.

"Ti ljudi nikada nisu držali pušku u rukama", kazao je za Kyiv Independent 24-godišnji stanovnik Hrestivka Oleksii (24). Nitko od njih nije prije služio vojsku, kaže.

Sam Oleksij je uspio izbjeći mobilizaciju. Kad je kampanja počela, bio je u Vinici, regionalnoj prijestolnici u središnjoj Ukrajini. Tamo je došao polagati ispite. Sveučilište se preselilo iz Donjecka nakon što ga je Rusija okupirala 2014. godine.

Njegove bivše kolege iz rudnika ugljena Komsomolets Donbasu, međutim, dočekala je drugačija sudbina. Oleksij kaže da su ih oteli militanti koje podržava Rusija izravno s njihovih radnih mjesta i da su raspoređeni na južni front u Mariupolju, gradu u Donjeckoj oblasti u kojem se događaju neke od najtežih borbi.

"Hodaju okolo, kucaju na vrata, traže muškarce"
Jedini Oleksijev prijatelj, kako kaže, koji još nije prisilno regrutiran u rusku vojsku je 27-godišnji Serhij. Rudnik ugljena Komsomolets Donbasu naveo ga je kao "osnovnog radnika" i omogućio mu izuzeće od mobilizacije. Izuzeće istječe u travnju.

U razgovoru s Oleksijem, Serhij je potvrdio da su mnogi njegovi suradnici iz rudnika, civili bez prethodnog vojnog iskustva, bili prisilno mobilizirani u rusku vojsku, a većina njih sudjeluje u borbama u Ukrajini uz ruske trupe.

Ivan, 25-godišnji rudar, dva tjedna se skriva u kući u strahu od ruske vojske, piše Kyiv Independent. Kaže da militanti svugdje zaustavljaju muškarce i traže ih iskaznicu. Ako muškarac nema osobnu iskaznicu, militanti ga odvode u "policijsku postaju" na identifikaciju i nakon toga šalju na mobilizacijsko mjesto.

"Hodaju okolo, kucaju na vrata, traže muškarce", ispričao je Ivan.

Стигли ослободиоци

Stvarno? E pa vidiš, od takvog ''oslobađanja'' su i pobegli Česi, Poljaci, Mađari i ostali ''srećnici'' iz Varšavskog pakta. Vidi, ako jedna zemlja napadne drugu onda je to agresija ma šta KGB agitprop pričao.
slusaj
dokle ces bre da lupas gluposti
idi u 3 i pokusaj da si objektivan
inace , na zalost otisao bi na ignor kao i sve druge budale.

verujem da ce obicna uk armija u odsudnim trenucima da polozi oruzje i preda se, sem dobrovoljackih uk bataljona...
Ako im komanduju racionalne staresine to im je najbezbolnije resenje.

Citav koncept obuke koju je nato sprovodio nad njima je obuka za gerilski tip borbe jer su racionalno procenili da nemaju sanse da vode klasicni frontalni tip borbe na duzi vremenski period,pa je moguce da se neke jedinice podele u manje patizanske formacije i tako nastave jos neki period da odolevaju.

Niti je ono bila hipersonična raketa, niti je to bilo nekakvo skladište oružja.
Ako je nešto hipersonično ne bi uopće mogao čuti zvug čim ju vidiš, jer zvuk bi stigao puno kasnije zavisi od visine na kojoj leti. Bilo koje skladište oružja bi imalo kolateralne exsplozije ne samo sekundama, nego minutama poslije eksplozije a ovo nije bilo ništa jače od obične eksplozije od 250-500 kg, teško je procijenit jer zavisi od dubine eksplozije.
e koji si ti bandek
svet i pise i pokazuje kako i na koji nacin po prvi put da je koriscen
ti nam sada kao veliki znalac zemljista , dajes objasnjenja .
e ijjebiga svakakva g na i ja citam
ides u samicu
ne moram citati gluposti

Džonson UK isključuje normalizaciju odnosa a "Putinovom Rusijom" posle rata u Ukrajini. Vidite ovo "Putinovom Rusijom", setimo se iste priče "Miloševićevom Srbijom", "Asadovom Sirijom".. potpuno isti potpis. Ista psiho igra.

https://twitter.com/i/timeline
kako ono bese
Asad must go

hmmm , koliko njih je oslo a Asad i je jos uPr4dsednik
ono , ranije je neko stalno i izbacivao sve one idiote koji su pozivali da ASAD mora otici

tako ta ista bagra danas proziva i predsednika Rusije.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back