Rat u Ukrajini (39)

Koliko će još teritorija Rusija osvojiti do kraja rata?

• Još mnogo

glasova: 55 56,1%
  • Još malo

glasova: 14 14,3%
  • Izgubiće

glasova: 29 29,6%

• Ukupno glasova
    98
Nije to u pitanju, anglicizam, originalno iz francuskog (visage), znači ‘šminker’.

visagiste

/ ˌviːzɑːˈʒiːst /

noun

1. a person who designs and applies face make-up; make-up artist
Ahaa
Hvala na duplo objasnjenju. Jbte koju mozgovnu zbrku cine samo da bi se razlikovali I eto ko fol imaju rvacki

Zelenski je objavio 10-minutni govor naciji u kojem kaže da Ukrajina mora birati između gubitka svog "dostojanstva" i "slobode" (prihvaćanjem Trumpovog "mirovnog plana") i gubitka svog najvažnijeg "saveznika" (SAD-a).

Također kaže da bi se Ukrajinci trebali prestati prepirati i politikaniti (tj. prestati pričati o korupcijskom skandalu). Kaže da će nastaviti pokušavati promijeniti mišljenje Amerikanaca i predstaviti vlastitu verziju "mirovnog plana".

Ako se pritisak na Ukrajinu nastavi, dodaje Zelenski, Ukrajina će se suočiti s jednom od najgorih zima u cijeloj svojoj povijesti. Kaže da cijela nacija stoji iza njega.

Da moraju prestati pričati kako se vrh bogati na patnji sopstvenog naroda

Pa kako sada to ?

„Čekaju naš odgovor, ali ja sam ga dao 20. svibnja 2019. kada sam rekao da sam obećao braniti suverenitet i neovisnost Ukrajine.

Pritisak na Ukrajinu trenutno je jedan od najtežih. Napravljeni smo od čelika, ali čak i najjači metal može popustiti. Moramo djelovati na način da rezultat bude kraj rata, a ne kraj Ukrajine,“ -

„Nismo izdali Ukrajinu tada [24. veljače 2022.] i nećemo je izdati ni sada. Narod je uz mene,“

- Volodimir Zelenski, predsjednik Ukrajine.

Nekad bio, više nije, da se ne kriješ ko pacov obesili bi te odavno

RAT U UKRAJINI Kalas: EU podržava svaki plan za Ukrajinu koji donosi trajni i pravedan mir

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski potvrdio je američkom sekretaru za vojsku Danu Driskolu da je spreman da sarađuje sa administracijom američkom predsednika Donalda Trampa na njenom novom planu za mir u Ukrajini. Zelenski je u objavi na Telegramu naveo da će ukrajinski i američki timovi raditi na mirovnom planu od 28 tačaka za okončanje rata. Plan predviđa velike ustupke Ukrajine, uključujući predaju teritorija koje trenutno kontroliše Rusiji. Kako prenose američki mediji, Zelenski je pristao na pregovore, a njegov kabinet je naveo da očekuje razgovor sa predsednikom Trampom u narednim danima.

Zelenski rekao da je spreman da pregovara o Trampovom planu za mir u Ukrajinu
Putin: Ukrajinsko rukovodstvo uzurpiralo vlast radi ličnog bogaćenja
Zaharova se obratila ukrajinskim vojnicima na ukrajinskom: Bežite, momci
Kalas: EU ima plan od dve tačke - oslabiti Rusiju, podržati Ukrajinu
Gerasimov: Rusi zauzeli Kupjansk, napreduju ka Krasnom Limanu

Jeli vreme da ukrowermaht bojni izjavimo sućut ?
Jo's malkice zemo...
Imam informaciju potvrdjenu iz vise izvora a info je strava koja kaze da sredinom sledece godine zapadne berze ce da riknu I slijedi haos nevidjenih razmjera.Tako nesto moze sprijeciti samo veeeeeeliki rat.
Boze pomozi

Strasilo Boze sacuvaj...
Sta ti je ovo "vizasiste"???? Nikad cuo za ovu novokomponovanu rijec vjerovatno onog tzv. "rvackog" jazUka
pošto smo na forumu hr. valja govoriti domaćim jezikom
Naučimo novu reč: krstareća raketa se pravilno kaže križareća raketa, umoljava se čitateljstvo Križarice kako bi to primilo k znanju, kao i u slučaju dalekoumnoživača, tj faks mašine.

BB776217-A47D-465E-AB87-5007C38F1D9C.jpeg

@Muad'Dib, @BratSrbin, @psssst!, @kentaur Nesh, @marsijaner, @KESH

Poslednja izmena:

Back