Rat u Ukrajini (39)

Koliko će još teritorija Rusija osvojiti do kraja rata?

• Još mnogo

glasova: 43 56,6%
  • Još malo

glasova: 9 11,8%
  • Izgubiće

glasova: 24 31,6%

• Ukupno glasova
    76
Screenshot_20251018_205607_Samsung Internet.jpg

Ja ne najavljujem borbe, ovo je vektor ruskog napredovanja i logicno je da iza sela ide drugo selo...? Apsolutno ne vidim problem za tvoje "brige" koliko ce trajati borba, mesecima, godinama, druga strana brani to isti period, ako je tebi glavni problem sto ce Rusi uci u Novosvinjevac 2028, onda to osim tvoje licne satisfakcije da su spori i krljavi nece promeniti momentum.
Stotine mrtvih svakog svakog dana ali na kraju dana ruska vojska siri zastavu, mene apsolutno ne tangira frljanje ciframa nijedne strane,niti vremenski okviri, 1000 mrtvih na dan, 2000? Ok tvoje pravo da verujes u sta zelis, moje pravo da sirim lazne vesti iz Kremlja, uprkos epskom stradanju Rusa pao je kokosinjac, zato nemaju problem sa jajima vise.

Činjenica i pravo koje ti niko ne može osporiti

Haos u Pokrovsku: Ruska vojska napada različite delove grada, ukrajinske oružane snage trpe velike gubitke

▪️Ruske jurišne grupe su sve aktivnije u gradu — posebno u zapadnom delu Pokrovska, već su zabeležene čak i u blizini železničke pruge.
➖„Situacija u naseljima Lazurni i Šahtjorski je praktično nepoznata, ali preliminarno — Rusi sprovode čišćenje stambenih zgrada“, sa zakašnjenjem pišu ukrajinski vojni analitičari.
„Mnogo ukrajinskih vojnika je poginulo i ranjeno kao rezultat zaseda.“
Satiru Rusi ukrowermaht, na buljuke

Tomahawk je raketa koja moze lako da se modifikuje za nuklearnu bojevu glavu, i to je problem ovolike buke oko toga, osim toga u konvencionalnoj varijanti ukrajina ispod 2000 komada nema rezon da ista promeni, i to da se lansiraju u rojevima. A za to treba mnogo vremena i novca
To je vrlo površno razmišljanje. Naravno da Tomahawk može nositi nuklearnu bojevu glavu. Može i Iskander. Može i F-16.
Pazi sad, može i Su-27.
Može i ukrajinski Neptun, pa može i modificirana Cesna. Sve su to gluposti, stvar je jedino vojnog standarda. Kao Tomahawk može nositi nukelarnu glavu. Pa može i kamiončić. Jbt.

🇷🇺⚔️🇺🇦The Russian army has broken through to Krasny Liman!

▪️Russian assault groups have begun entering Krasny Liman from the east.
▪️This is acknowledged by leading Ukrainian military analysts, including DeepState. Due to this, the area between Torsk and Liman has been marked as a gray zone on Ukrainian maps.

To je vrlo površno razmišljanje. Naravno da Tomahawk može nositi nuklearnu bojevu glavu. Može i Iskander. Može i F-16.
Pazi sad, može i Su-27.
Može i ukrajinski Neptun, pa može i modificirana Cesna. Sve su to gluposti, stvar je jedino vojnog standarda. Kao Tomahawk može nositi nukelarnu glavu. Pa može i kamiončić. Jbt.
Jesu gluposti, ako ovako diskutujemo ti i ja, hipoteticki je sve moguce, medjutim Rusija ne gleda to tako i zato se i desava ovo, tj.trenutna obustava.
Znam da ti vidis drugacije to, mene da pitas, ja bih dao i Tomahavke Ukrajini i cekao da se nesto veliko desi.
Ali sad je on hold.

Pa vama su iz Kremlja sve lazi, diskusiju baziras na pretpostavkama i bez dokaza, sta imam ja lazov da ti trazim dokaz za tvoju zamisao

Nisu, nikada to nisam rekao,
samo što obe strane dominantno šire propagandu i vrlo je kontrolisano objavljivanje vesti koje im ne idu u prilog.

Diskusija na forumu se za tri i po godine rata pretvorila u kopiranje propagandnih postova na jednoj i drugoj strani.
Bukvalno smo zatrpani propagandnim lažima.

Niko ne želi da se potrudi da pronađe neke neutralne vesti i informacije, nešto što bi bilo bliže istini

samo što obe strane dominantno šire propagandu i vrlo je kontrolisano objavljivanje vesti koje im ne idu u prilog.

Diskusija na forumu se za tri i po godine rata pretvorila u kopiranje propagandnih postova na jednoj i drugoj strani.

Niko ne želi da se potrudi da pronađe neke neutralne vesti i informacije, nešto što bi bilo bliže istini
A objektivni i neutralni izvori su ......... ?

A objektivni i neutralni izvori su ......... ?

U zemljama kao što su Rusija i Ukrajina vrlo su retki, praktično ih i nema

Eventualno na društvenim mrežama se mogu pronaći neke informacije koje bi mogle da pomognu da naslutimo šta se zaista dešava i pre svega kakvo je stanje u društvu

Zamisli samo da se o situaciji u Srbiji informišeš isključivo preko državnih medija.
Koliko bi tako stvorena slika bila blizu realnosti, ostavljam vama da zaključite

Sada uzmite u obzir da je u Ukrajini i Rusiji jedno 10 puta gore nego u Srbiji jer su u ratu.

A sta ti zelis da citas? Da Ukrajina ima inicijativu na frontu, da Rusi gube?
Prvi necu da trazim "neutralna" glasila zato sto su ruski mediji u Evropi zabranjeni, za mene se tu prica zavrsava, pismeni ljudi imaju telegram i lako se sazna sve.

Pratim i ukr i ruske kanale, i ukrajinski kad potvrde losu situaciju selektivno se ignorise saopstenje, Zelenski potvrdio pad Bahmuta, ovde nafo ekipa ubedjuje da Zelenski laze, pa koga onda briga sto nekom smeta realnost ako diskredituje obe strane?

Relativno moderno PVO oruzije ostavio SSSR????
To cak i da je bilo moderno pre 35 godina (a nije, bilo je smece u odnosu na americko, kao sto je i svo ostalo rusko oruzije),
Posle 35 godina nije ni za onu stvar....
Prvi stav ti je idiotizam, drugi je cista laž zaodenuta u neodredjenost:
NATO dao sve sto je mogao.
Prvo ti nemas pojma koliko NATO moze da da, jer to nije neka staticna velicina, vec zavisi od milion faktora i menja se svaki dan.
Drugo to ne znaci nista jer nisi rekao sta je to dao. Namerno si to precutao jer znas da NATO daje Ukrajini prakticno samo ono sto bi islo u staro gvozdje, ono cemu je istekao rok upotrebe i treba da bude zamenjeno modernijim oruzijem...
Činjenica je da: Ukrajina ratuje sa NATO škart oružijem protiv najmodernijeg ruskog oružija.
Pametniji si kad se smejes kao lud na brasno...
Zato bolje ćuti i samo smej se...
Zato ste svršavali svaki put kad bi NATO najavio novo oružje, zato što je škart?

Dećko, ti si notorna budala, jedini koji ovde ugrožava Jazza u lupetanju.

Poslednja izmena:
Izjum, Balakleja, Kupjansk

svima kojima se ova imena učine poznatim, podsetnik da se radi o mestima koja je ruska vojska izgubila u septembru 2022. za samo par dana ukrajinske ofanzive. Dakle tri godine rata je trebalo da mesta ponovo postanu aktuelna i predmet sporog i krvavog osvajanja.

Tada, u septembru 2022., Rusi nisu ni priznali da su poraženi i da su morali da se povuku, nazvali su to pregrupisavanjem.
Never go full retard.

Rusija je u 2022 operisala sa četvrtinom današnjeg ljudstva i max petinom ljudstva Ukrajine, čekali su neki mirovni dogovor i uozbiljili su se tek nakon te ofantive.

Da, bila je to greška, ali su je ispravili.

Back