Rat u Ukrajini (39)

Koliko će još teritorija Rusija osvojiti do kraja rata?

• Još mnogo

glasova: 50 54,3%
  • Još malo

glasova: 14 15,2%
  • Izgubiće

glasova: 28 30,4%

• Ukupno glasova
    92
Вучић је изјавио да Србија покушава да спречи да њена муниција стигне до Украјине:

Имамо 30.000 људи који зависе од продаје ове муниције некоме. Тренутно је то добро тржиште и можемо да продамо све што произведемо. Али када смо их продавали, добили смо две веома озбиљне жалбе од руске Спољне обавештајне службе против Србије и мене лично, јер су пронашли неке гранате на украјинској страни.
Kada se prodaje oruzje prodavac postavlja ogranicenja i uslove prodaje ako ih kupac prekrsi lepo mu javis nema vise sve rasprodano ili ako volis da se zaje.avas tuzis kupca nekom od nadleznih sudova, pravi se Vucic mnogo naivan

Pa dobro jesi li ti gledao taj snimak?
Nije se on namestio nego je pratio civile 7-8 minuta da se evakuišu na Rusku teritoriju iz Ukrajinske a onda su se tek pojavila dva drona koja su ih ubila.
Pratio ih jer je znao sta sledi a sa snimka se ne vidi ni ko su ni gde idu, mozees da verujes tekstu a i ne moras, po meni ogoljena propaganda, vec sam pitao kako u blizini rafinerija, gde se ocekuje napad svakog trena nisu operateri tako pametni nego malo, malo nesto leti u vazduh a ovde 7-8 minuta prate kuce. Mislim da ces i ti kao moja zena nakon jugoslovenskih ratova 90ih plakati kada se doznalo o akcijama vojski naklonjenih Srbima govoreci "Ja sam mislila da nasa vojska to ne radi"

Stvarno ne razumem, praktično svi izvori potvrđuju da je Pokrovsk skoro pred padom, i onda ovaj autizam.
Izvori potvrdjuju vec godinu dana da je Pokrovsk pred padom. I ovaj izvor je onda legitiman kao i ti koji govore suprotno.
Istina je prva zrtva rata. Bez obzira sta je istina svaka strana zeli da obeshrabri drugu, jer je to vec pola pobede.
Ali ipak postoji razlika jer je Rusija apsolutno lazljiva, a Ukrajina samo relativno. To se vidi iz izvestaja gde Rusija uvek kaze kako su dronovi oboreni 100%, a Ukrajina navodi kako je oborila od 80% do 90%. Pored toga Ukrajina tezi ka demokratiji u kojoj je istina fundamentalna vrednost i mora cak i u ratu da na to pazi, a Rusija je oduvek bila tiranija jer zeli da bude imperija, a tu se istina uopste ne ceni ceni, cak se smatra stetnom...

Izvori potvrdjuju vec godinu dana da je Pokrovsk pred padom. I ovaj izvor je onda legitiman kao i ti koji govore suprotno.
Istina je prva zrtva rata. Bez obzira sta je istina svaka strana zeli da obeshrabri drugu, jer je to vec pola pobede.
Ali ipak postoji razlika jer je Rusija apsolutno lazljiva, a Ukrajina samo relativno. To se vidi iz izvestaja gde Rusija uvek kaze kako su dronovi oboreni 100%, a Ukrajina navodi kako je oborila od 80% do 90%. Pored toga Ukrajina tezi ka demokratiji u kojoj je istina fundamentalna vrednost i mora cak i u ratu da na to pazi, a Rusija je oduvek bila tiranija jer zeli da bude imperija, a tu se istina uopste ne ceni ceni, cak se smatra stetnom...

Ne lupaj. Citao sam izvestaje Ukra gde kazu kako je Rusija poslala 90 dronova a oboreno je 95.

Вучић је изјавио да Србија покушава да спречи да њена муниција стигне до Украјине:

Имамо 30.000 људи који зависе од продаје ове муниције некоме. Тренутно је то добро тржиште и можемо да продамо све што произведемо. Али када смо их продавали, добили смо две веома озбиљне жалбе од руске Спољне обавештајне службе против Србије и мене лично, јер су пронашли неке гранате на украјинској страни.
.
Човек је потпуно пролупао.

Руси су известили о хиљадама граната, милионима комада стрељачке муниције, деловима артиљеријских оруђа који су извожени и у другим земљама склапани и упућивани у Украјину.

У интервјуу немачком часопису Цицеро дао је невероватну изјаву:

Nach dem russischen Angriff auf die Ukraine habe ich Putin drei Jahre und drei Monate lang nicht getroffen, vor Beginn des Ukraine-Kriegs habe ich ihn mindestens drei Mal im Jahr getroffen. Viele europäische Staatschefs haben ihn besucht oder mit ihm telefoniert. Ich nicht. Wir verurteilen den russischen Angriff auf die Ukraine, und ich glaube, dass wir uns wirklich fair verhalten haben.

Након што је Русија напала Украјину ја се нисам срео са Путином три године и три месеца, а пре почетка рата у Украјини са њим сам се сретао најмање три пута годишње. Многи европски шефови држава су га посетили или разговарали са њим телефоном. Ја нисам. Ми осуђујемо напад Русије на Украјину и верујем да смо се понашали фер.
----------------------------------------------------------------------

Значи, "русофил" и "радикал" Вучић је љут на Путина, осуђује напад Русије на Украјину и неће више ни слушалицу да подигне.

ПС. превод је машински, па молим колеге овде који знају немачки да исправе ако је нешто погрешно преведено.

ПСС. Да будем искрен, волео их да је грешка у преводу.

.

⚡️Алексеј Журавлев: Русија већ испоручује оружје Венецуели!
У Каракас су испоручени системи "Панцир-С1" и "Бук-М2Е"

Информације о обиму и тачним називима онога што се носи из Русије су тајне, тако да Американци могу да чекају изненађења!

Не искључује се да ће Русија послати и "Орешник"

Orvelovski citat dana:

"Ukrajina ne gubi, ali front se pomera u pogrešnom pravcu"
😂😂😂

(Mark Rute, generalni sekretar NATO-a)

G45mfbpX0AAO2X8

https://x.com/ricwe123/status/1985637181205954806

Jedna od najstarijih kompanija u Francuskoj, livnica stara 600 godina, upravo je bankrotirala jer „više nije mogla da izdrži eksploziju cena energije.“

Ovi momci su preživeli Srednji vek, desetine ratova, kuge, nacističku okupaciju, ali nisu mogli da prežive Evropin trenutni pakt o samoubistvu.

« Postoji mrtva tišina »: nakon 600 godina postojanja, jedna od najstarijih kompanija u Francuskoj zatvara svoja vrata u Isèreu
➡️ https://l.leparisien.fr/FY3T

G4wknn1WIAAs_aA

https://x.com/RnaudBertrand/status/1985588447915229215
Ako druge livnice opstaju i rade onda sigurno nije zbog cena energije.

„Европа ће морати да пошаље војнике у Украјину или да исплати бонусе украјинским оружаним снагама из свог џепа“ – France24 слика изгледе за будућност.

„Руска влада може да исплати огромне бонусе за потписивање уговора – до 30.000 долара – за придруживање војсци. Украјина нема ову могућност. Стога ће ово питање морати да се реши током времена – што пре, то боље. Неки су већ рекли да ћемо се пре или касније суочити са овим проблемом – и Европљани ће вероватно морати или да интервенишу на терену на овај или онај начин, или да пронађу средства како би украјинска влада такође могла да исплати тако високе бонусе за регрутацију. Јер тренутно, нажалост, ми смо на губитничкој страни овог питања.“

Украјина такође може да отме било ког човека који је довољно глуп да напусти свој дом, Русија не може да присили људе у војску јер је то добровољачка снага.
Sirotinja prisili svakoga na sve, 30 do 60 hiljada dolara godisnje u Rusiji znasli li ti koja je to droga, nikakva zapovest nije potrebna.

.
Човек је потпуно пролупао.

Руси су известили о хиљадама граната, милионима комада стрељачке муниције, деловима артиљеријских оруђа који су извожени и у другим земљама склапани и упућивани у Украјину.

У интервјуу немачком часопису Цицеро дао је невероватну изјаву:

Након што је Русија напала Украјину ја се нисам срео са Путином три године и три месеца, а пре почетка рата у Украјини са њим сам се сретао најмање три пута годишње. Многи европски шефови држава су га посетили или разговарали са њим телефоном. Ја нисам. Ми осуђујемо напад Русије на Украјину и верујем да смо се понашали фер.
----------------------------------------------------------------------

Значи, "русофил" и "радикал" Вучић је љут на Путина, осуђује напад Русије на Украјину и неће више ни слушалицу да подигне.

ПС. превод је машински, па молим колеге овде који знају немачки да исправе ако је нешто погрешно преведено.

ПСС. Да будем искрен, волео их да је грешка у преводу.

.
Nije prolupao nego ubrzano radi da nas zakrvi sa Rusijom, pa sto Tihi ne pise ovde? Zato sto imaju takvo naredjenje, on je bio najvatreniji Rusofil na temi. Mislim zabole me ali vidimo sta se desava, botovi po netu pljuju sve rusko, Putin je duzan da se izvini Vucicu za nesto ne znaju ni oni sta, ako smene Vucica Rusija ce propasti i bolje bi bilo Kremlju da ga ne kritikuju. Nacitao sam se toliko nebuloza nocas i shvatio da se narodu opasno ispira mozak protiv Rusije..

I sta je pogresio kao general koji brani drzavu vojskom?

Vidi, pre nego sto krenes sa patetikom i ubijanjem dece kao moralnom sponom da nam objasnis sta se desava, vrati se 11 godina unazad, gde su neka druga deca ubijana od strane svoje vlasti u svojoj drzavi, verujem da nemas pojma o cemu pricam.

Ne podrzavam civilne zrtve, tvoja kuknjava bez osnove uzrocnika ove tragedije te vrti u krug, te kukas, te moralises jer si informativno ogranicen i zivis od 2022.
PreCednikov covek Prigozin je pricao malo drugacije, bilo je to medjusobno granatiranje ponekad a Medvedov i Peskov tvrdili da Ukrajinci iskljucivo gadjaju skole i decje vrtice.

Nije prolupao nego ubrzano radi da nas zakrvi sa Rusijom, pa sto Tihi ne pise ovde? Zato sto imaju takvo naredjenje, on je bio najvatreniji Rusofil na temi. Mislim zabole me ali vidimo sta se desava, botovi po netu pljuju sve rusko, Putin je duzan da se izvini Vucicu za nesto ne znaju ni oni sta, ako smene Vucica Rusija ce propasti i bolje bi bilo Kremlju da ga ne kritikuju. Nacitao sam se toliko nebuloza nocas i shvatio da se narodu opasno ispira mozak protiv Rusije..
Nista neobicno od strane balkanjerosa, ne duvaju vetrovi uvek sa iste strane.

🇷🇺🇷🇸 Русија не жели да се муниција произведена у Србији користи против њених трупа — Кремљ

Песков каже да Москва разуме „невиђени притисак“ на Србију након што је Вучић рекао да је република спремна да продаје муницију ЕУ

То је против већинског става становништва Србије (плус литијум), чак и доброг дела СНС. За тај је став само маргина и у оквиру "опозиције". Ово су панични изнуђени потези и видећем како ће да се заврше. "Не бојте се, добра бити неће".

Back