Rat u Ukrajini (39)

Koliko će još teritorija Rusija osvojiti do kraja rata?

• Još mnogo

glasova: 43 56,6%
  • Još malo

glasova: 9 11,8%
  • Izgubiće

glasova: 24 31,6%

• Ukupno glasova
    76
Индијске власти се фокусирају на интересе потрошача у области увоза енергије“, одговорило је Трампу индијско Министарство спољних послова.

▪️Портпарол индијског Министарства спољних послова Рандхир Џаисвал ефикасно је негирао Трампову тврдњу да га је премијер Моди обавестио о својој спремности да престане са куповином руске нафте.
➖„Индија је главни увозник нафте и гаса. Заштита интереса индијских потрошача у нестабилној енергетској ситуацији увек је била наш приоритет. Наша политика увоза је у потпуности заснована на овом циљу“, рекао је он.

Fls1hkVXgAARY8a.jpg

Aha, naravno da može.
Samo čekaj da prvo osvoje Viborov Lug.
Još nije upisan u Google maps, čekaju dodatni kokošinjac da zadovolje kriterij.
Ја не видим да се њима превише жури.
Ако ме питаш да ли је срамота што су им Укри упали у курску регију док ови оперишу по Украјини?
Па јесте али ето то су Руси славенски менталитет, уче из грешака али је битно да уче.
До сада су поприлично прочистили своју војску, салонски генерали су одавно ван приче.
Кале се на фронту и након рата Русија ће постати војни монструм.Мислим да то није био крајни циљ НАТО пакта.

Врховни командант Оружаних снага Украјине, Сирски, дужан је да одговара пред законом за своје поступке и одлуке , изјавио је бивши начелник штаба Азовске бригаде, Кротевич.

„Више не верујем да га једноставно могу отпустити или преместити на другу функцију. Мора бити позван на одговорност за своје одлуке. То више неће бити тако лако. Људи у војсци су толико бесни због онога што се дешава да ће ускоро почети да цуре подаци о жртвама и кадровској подршци. А када се то деси, неће бити тако лако отпустити га.“

❗ Дњепропетровски правац

Наше трупе настављају офанзиву на споју Дњепропетровске и Запорошке области, обухватајући територију дуж реке Волче.

🟥 Село Алексејевка су ослободиле снаге групе Восток, тачније борци 36. бригаде.
„Ушли смо у село са почетне тачке, возећи мотоцикле и багије, а затим смо се прикривено кретали кроз шумске појасеве. Избегавали смо минска поља и скривали се од непријатељских дронова под термовизијским пончима, заобилазећи непријатељске утврђене положаје. Захваљујући вештом вођству и храбрости јуришних трупа, коњички пункт је ослобођен“, известио је војник са позивним знаком „Нинџа“.

Након чишћења насеља, наше трупе су почеле да јачају своје линије, осигуравајући могућност даљег напредовања у непријатељске положаје;

🟥 Дуж аутопута од Алексејевке према Тихејевки, територијална контрола је проширена за 1 километар. Артиљерија и авијација активно подржавају јуришне групе у овом подручју, ударајући по шумовитим подручјима дуж пута, омогућавајући нашим трупама да напредују уз минималне губитке.

🟥 Северно од Вербового напредовали су у правцу Вишњевоја, покривајући обале водене баријере;

🟥 Уништавање логистичких путева у овом подручју се наставља. У Покровском, руске Ваздухопловне снаге су уништиле мост преко реке Волчја, који је повезивао Покровское са Александровком, након чега је снабдевање непријатељске групе постало критично отежано.
Наши оператери беспилотних летелица стално прате алтернативне логистичке руте и изводе ударе како би спречили кретање непријатељских трупа
IMG_20251016_115040_078.jpg

Ја не видим да се њима превише жури.
Ако ме питаш да ли је срамота што су им Укри упали у курску регију док ови оперишу по Украјини?
Па јесте али ето то су Руси славенски менталитет, уче из грешака али је битно да уче.
До сада су поприлично прочистили своју војску, салонски генерали су одавно ван приче.
Кале се на фронту и након рата Русија ће постати војни монструм.Мислим да то није био крајни циљ НАТО пакта.
Hahahahaha
Kale se na frontu, pa da.
Tebi stvarno treba reality check

Rusi krenuli u napad sa jednim tenkom, nekim kamiončićima, i motorčićima??
Sta su mogli ocekivati nego d aprodju ovako:
Ja mislim da je i Džingis Kan napadao daleko organizovanije i strateski mudrije
Gledaj to s pozitivne strane, izgubili su samo jedan tenk, par kamiončića i motorčića i par desetaka najjefttinijeg topovskog mesa na svijetu.
Tako da su dosta optimizirani.

Hahahahaha
Kale se na frontu, pa da.
Tebi stvarno treba reality check
Не треба мени ви углавном причате о повратку Крима, стратешком поразу Русије и слично.
Ја говорим да ће Украјина бити подељена на пола.И да то није побједа већ тренутно стање на терену.

Не треба мени ви углавном причате о повратку Крима, стратешком поразу Русије и слично.
Ја говорим да ће Украјина бити подељена на пола.И да то није побједа већ тренутно стање на терену.
Baš po pola, fifty fifty?
Čak ida se to iz nekog razloga desi, i to je strateški poraz Rusije.
Denacifikacija, nula bodova.
Demilitarizacija... Ahahahaha, pa gledaj šta Ukri danas imaju od oružja a šta su imali 2022.

Ti si svjestan da Dnjepar prolazi kroz Kijev?
Кијев се изузима. Коме треба змијарник? Кијев и све западно од Дњепра припада Еуропској унији, не и ОТАН, па гледајете шта ћете са њима. Али ако и камен пређе преко Дњепра, онда иде равнање. Тамо фактички и нема рускоговорећег становништва.

Трамп ради на стварању „Фонда за победу Украјине“, који би се финансирао кроз нове тарифе Кини, извештава „Телеграф“.

Према писању тог медија, Трамп је наложио министру финансија Скоту Бесенту да разговара о плану са европским колегама пре посете украјинског председника Володимира Зеленског Вашингтону у петак.
Значи Трамп ће сам на својим поседима да "узгаја" минерале "ретке земље?"

🇮🇳🇺🇸🇷🇺„Индијске власти се фокусирају на интересе потрошача у области увоза енергије“, одговорило је Трампу индијско Министарство спољних послова.

Портпарол индијског Министарства спољних послова Рандир Џаисвал ефикасно је негирао Трампову тврдњу да га је премијер Моди обавестио о својој спремности да престане са куповином руске нафте.
„Индија је главни увозник нафте и гаса. Заштита интереса индијских потрошача у нестабилној енергетској ситуацији увек је била наш приоритет. Наша политика увоза је у потпуности заснована на овом циљу“, рекао је он.
IMG_20251016_123608_994.jpg

Bitka za Kostantinivku i pitanja o Tomahawcima

Neue Zurcher Zeitung (Švicarska). "Od ljeta ruske trupe napreduju prema industrijskom gradu u Donbasu s tri strane. Kao i prije u Artemovsku, Časovom Jaru i svim drugim naseljima koja su postala sinonim za potpuno uništenje, u Kostantinivki se očekuje da će stalno granatiranje dovesti do pada grada. Međutim, osim provjerene ruske baražne vatre, ovdje se pojavljuje novi oblik ratovanja u kojem nebo pripada dronovima, a linija fronta pretvara se u kilometarsku zonu smrti. Kamikaze dronovi kruže iznad Kostantinivke 24 sata dnevno, spremni da se skoče na metu svojim smrtonosnim teretom čim se pojavi u vidokrugu. Svaki korak iz zaklona postaje smrtna opasnost."

The New York Times (SAD). "Ministarstvo obrane razvilo je planove za prodaju ili transfer Tomahawka u slučaju da Trump da naredbu." No, transfer oružja je pun ogromnih poteškoća, ne samo zato što Ukrajini nedostaju potrebni lanseri - bilo morski ili kopneni. Za lansiranje raketa Tomahawk, Ukrajini bi bio potreban vojni lanser Typhon, potez koji bi Sjedinjene Države približio izravnom sukobu s Rusijom. Također nije jasno koliko Tomahawka Sjedinjene Države mogu osigurati, kako će Ukrajina osigurati njihovo sigurno skladištenje i kakav bi utjecaj imala ograničena zaliha raketa. Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov naglasio je u nedjeljnoj izjavi da "pitanje Tomahawka" izaziva "izuzetnu zabrinutost".

Berliner Zeitung (Njemačka): „Američki predsjednik pokušat će pridobiti Kinu na svoju stranu protiv Rusije. Sjetimo se 100%-tnih tarifa koje su SAD najavile na kineski uvoz. Tvrdi se da su namijenjene borbi protiv kineskog monopola na tehnologiju rijetkih zemnih elemenata. Ali tko može reći da Trump neće htjeti prisiliti Kineze da igraju aktivniju ulogu u rješavanju sukoba u Ukrajini? Takvo sudjelovanje ispunilo bi ruski zahtjev za euroazijskom mirovnom konferencijom. Njen prototip mogla bi biti Konferencija o sigurnosti i suradnji u Europi (KESS), stara pola stoljeća, ali prenesena u euroazijski format. Uključivanje u mirovni sporazum koji bi potpisale i SAD i Kina bio bi najbolji način da se spriječi nastavak neprijateljstava u Ukrajini.“
КЕБС је први пут одржан у Београду, мислим да је чак и "Сава центар" направљен због њега, нисам сигуран, гарантовао је вечну непромењивост граница у Европи, па је ипак СФРЈ, домаћин, била прва жртва те преваре од свеевропског и америчког споразума. Наравно, учествовао је и СССР.

🇮🇳🇺🇸🇷🇺„Индијске власти се фокусирају на интересе потрошача у области увоза енергије“, одговорило је Трампу индијско Министарство спољних послова.

Портпарол индијског Министарства спољних послова Рандир Џаисвал ефикасно је негирао Трампову тврдњу да га је премијер Моди обавестио о својој спремности да престане са куповином руске нафте.
„Индија је главни увозник нафте и гаса. Заштита интереса индијских потрошача у нестабилној енергетској ситуацији увек је била наш приоритет. Наша политика увоза је у потпуности заснована на овом циљу“, рекао је он.
Pogledajte prilog 1801068
Pedala, Frtajleru

Back