Rat u Ukrajini (39)

Koliko će još teritorija Rusija osvojiti do kraja rata?

• Još mnogo

glasova: 42 56,8%
  • Još malo

glasova: 9 12,2%
  • Izgubiće

glasova: 23 31,1%

• Ukupno glasova
    74
Kako se brzo zaboravlja proterivanje Huavejia uz USA i čitavog zapadnog tržišta, hapšenje direktora, otimanje tik-toka, zabrane prodaje avionskih motora i delova Kini, zabrane prodaje poluprovodnika Kini, pokušaj da im se ''utrape'' obogaljeni nVidia čipovi, razne sankcije na sve i svašta, takse i stalan pokušaj sprečavanja tehnološkog razvoja Kine.
I onda polude kad Kina počne vtaćanje istom merom.
Otkud pravo Kinezima da to rade , to je ekskluzivno USA pravo

🔴„Bilo je značajne komunikacije tokom vikenda“
🔴„Već smo bili u kontaktu sa saveznicima i sastajemo se sa njima ove nedelje“
🔴„Ovo je Kina protiv sveta“
🔴„Nećemo dozvoliti da se ograničenja izvoza Kine nastave“
🔴„Biće mnogo sastanaka na nivou osoblja“
🔴„Oni neće ni komandovati ni kontrolisati nas“
🔴„Očekujemo podršku Indije i drugih, verujemo da je Kina otvorena za diskusiju o ovome“
🔴„Ako ne, imamo značajne poluge koje možemo da povučemo“
🔴„Agresivno smo se suprotstavili kineskim kontrolama izvoza“
(Skot Besent, ministar finansija SAD)

G29xliJXEAEOna6

Zelenski je oduzeo gradonačelniku Odese Truhanovu ukrajinsko državljanstvo nakon što ga je optužio da ima rusko državljanstvo. Također je automatski smijenjen s mjesta gradonačelnika zbog gubitka državljanstva.

Zelenski je ukrajinskoj vojsci dao zadatak da uspostavi vojnu upravu za grad Odesu.

Truhanov niječe da je ruski državljanin i naglašava da je pod sankcijama Rusije.

Oped argumenti tipa pricam ti pricu gde goveda ricu, tamo sam ziveo, ili imam ja tamo rodjaka pa znam kako se zivi. To ne znaci nista! Ti bukvalno tvris da ti znas bolje nego milioni ljudi, da su svi glupi sem tebe... Pored toga Amerika nije zamlja dembelija kako komunisti zamisljaju dobro drustvo, Amerika je zamlja slobode i mogucnosti, pa ce se nek snaci bolje, neko losije...
Rusija, Severna Koreja, Kina i Iran, zemlje koje vi podrzavate su uzasne zemlje, ne treba mi tamo rodjak da mi to kaze, to se vidi iz aviona...
Reklo bi se da ti u avion nikada usao nisi...

У Русији ће се 2026. године одржати парламентарни избори. Према Уставу, они морају бити одржани најкасније до 20. септембра 2026. године .

NEĆE BITI IZBORA...BIT ĆE RAT
Poteškoće u strategiji Kremlja: Zbog neizvesnosti oko rata, Kremlj se suočava sa dilemom o tome kakvu strategiju da primeni. Ako se rat nastavi, naglasak bi mogao biti na ultrapatriotizmu, dok bi u slučaju postratnog scenarija mogle biti promovisane umerenije snage.
Reorganizacija izbornih jedinica: U maju 2025. godine, usvojen je novi zakon kojim se menja mapa izbornih jedinica. Ove promene se tumače kao strateški potez Kremlja da smanji izborne rizike, a uključuju pripajanje okupiranih ukrajinskih teritorija i redistribuciju mandata u korist lojalnijih regiona.
Kadrovske promene: Analitičari spekulišu da bi Kremlj mogao da zameni nepopularne regionalne guvernere kako bi stvorio privid promene i ublažio javno nezadovoljstvo zbog ratnih troškova i povećanja poreza.
Nezadovoljstvo javnosti: Iako je opozicija praktično ugušena, postoji sve veći zamor javnosti od rata i ekonomskih poteškoća. Eksperimenti sa provojnom retorikom na regionalnim izborima pokazali su se neuspešnim. S druge strane, pojava antiratnog kandidata Borisa Nadeždina na predsedničkim izborima 2024. godine otkrila je da javno protivljenje ratu postoji u većem obimu nego što to zvanična propaganda priznaje.
Kontrola i represija: Svi navedeni faktori ukazuju na to da se Kremlj, uprkos kontroli izbornog procesa, i dalje pribojava rezultata izbora 2026. godine, zbog čega se oslanja na administrativne manipulacije i represiju nad opozicijom.

• Haha
Reactions: iig
ne nego kažem da bolje znam kako se živi tamo jer sam živeo tamo za razliku od tebe koji si USA video samo na filmu
zemlja slobode?
znači ja ti kažem da je lik izašao u javnost sa svojim stavom , oni ga streljaju pred milionima ljudi i ti posle tog komentara napišeš: zemlja slobode :D
idi leči se glupane :)
Pa neko zivi dobro neko lose, to je normalno. A to sto ti nisi bio u stanju da prosperiras u zemlji gde svako, vredan i bar malo talentovan moze da prosperira govori vise o tebi nego o Americi. Ali najverovatnije ti nisi video Ameriku ni na filmu jer gledas samo ruske filmove. Idi u Severnu koreju pa tamo zivi moroncino...

Kako se brzo zaboravlja proterivanje Huavejia uz USA i čitavog zapadnog tržišta, hapšenje direktora, otimanje tik-toka, zabrane prodaje avionskih motora i delova Kini, zabrane prodaje poluprovodnika Kini, pokušaj da im se ''utrape'' obogaljeni nVidia čipovi, razne sankcije na sve i svašta, takse i stalan pokušaj sprečavanja tehnološkog razvoja Kine.
I onda polude kad Kina počne vtaćanje istom merom.
Otkud pravo Kinezima da to rade , to je ekskluzivno USA pravo

🔴„Bilo je značajne komunikacije tokom vikenda“
🔴„Već smo bili u kontaktu sa saveznicima i sastajemo se sa njima ove nedelje“
🔴„Ovo je Kina protiv sveta“
🔴„Nećemo dozvoliti da se ograničenja izvoza Kine nastave“
🔴„Biće mnogo sastanaka na nivou osoblja“
🔴„Oni neće ni komandovati ni kontrolisati nas“
🔴„Očekujemo podršku Indije i drugih, verujemo da je Kina otvorena za diskusiju o ovome“
🔴„Ako ne, imamo značajne poluge koje možemo da povučemo“
🔴„Agresivno smo se suprotstavili kineskim kontrolama izvoza“
(Skot Besent, ministar finansija SAD)

G29xliJXEAEOna6

Ulazak SSSR u Poljsku jeste bio cin oslobadjanja okupirane teritorije. Ja sam mislio da znas da je Poljska okupirala te Ruske teritorije nekih 20 godina ranije i drzala ih pod okupacijom?
Jel se secas revolucije u Carskoj Rusiji? Jel se secas da su Poljaci iskoristili trenutak gradjanskog rata i napada na Rusiju da okupiraju sve te teritorije? Ili si zaboravio ? Pogledaj mape pa nam daj neko smisljeno objasnjenje
Po tebi Rusi su trebali uzeti i Varsavu jer je i ona bila deo Rusije 20 godina ranije, nije da nisu hteli ali im saveznik Adolf toliko nije dozvolio. Komunisti su nakon izlaska iz 1. sv. rata nesto potpisali u vezi teritorija u Brest Litovsku, 1945. u Potsdamu, 1949. u Pekingu u vezi podele Koreje, 91. u Budimpesti o raspadu SSSRa i drzali se tih sporazuma i preuzetih obaveza izmedju dve i dvadeset godina , kako kad.

Po tebi Rusi su trebali uzeti i Varsavu jer je i ona bila deo Rusije 20 godina ranije, nije da nisu hteli ali im saveznik Adolf toliko nije dozvolio. Komunisti su nakon izlaska iz 1. sv. rata nesto potpisali u vezi teritorija u Brest Litovsku, 1945. u Potsdamu, 1949. u Pekingu u vezi podele Koreje, 91. u Budimpesti o raspadu SSSRa i drzali se tih sporazuma i preuzetih obaveza izmedju dve i dvadeset godina , kako kad.
Aman, Djuro, batali vise II svetski rat

Poteškoće u strategiji Kremlja: Zbog neizvesnosti oko rata, Kremlj se suočava sa dilemom o tome kakvu strategiju da primeni. Ako se rat nastavi, naglasak bi mogao biti na ultrapatriotizmu, dok bi u slučaju postratnog scenarija mogle biti promovisane umerenije snage.
Reorganizacija izbornih jedinica: U maju 2025. godine, usvojen je novi zakon kojim se menja mapa izbornih jedinica. Ove promene se tumače kao strateški potez Kremlja da smanji izborne rizike, a uključuju pripajanje okupiranih ukrajinskih teritorija i redistribuciju mandata u korist lojalnijih regiona.
Kadrovske promene: Analitičari spekulišu da bi Kremlj mogao da zameni nepopularne regionalne guvernere kako bi stvorio privid promene i ublažio javno nezadovoljstvo zbog ratnih troškova i povećanja poreza.
Nezadovoljstvo javnosti: Iako je opozicija praktično ugušena, postoji sve veći zamor javnosti od rata i ekonomskih poteškoća. Eksperimenti sa provojnom retorikom na regionalnim izborima pokazali su se neuspešnim. S druge strane, pojava antiratnog kandidata Borisa Nadeždina na predsedničkim izborima 2024. godine otkrila je da javno protivljenje ratu postoji u većem obimu nego što to zvanična propaganda priznaje.
Kontrola i represija: Svi navedeni faktori ukazuju na to da se Kremlj, uprkos kontroli izbornog procesa, i dalje pribojava rezultata izbora 2026. godine, zbog čega se oslanja na administrativne manipulacije i represiju nad opozicijom.

Ulazak SSSR u Poljsku jeste bio cin oslobadjanja okupirane teritorije. Ja sam mislio da znas da je Poljska okupirala te Ruske teritorije nekih 20 godina ranije i drzala ih pod okupacijom?
Jel se secas revolucije u Carskoj Rusiji? Jel se secas da su Poljaci iskoristili trenutak gradjanskog rata i napada na Rusiju da okupiraju sve te teritorije? Ili si zaboravio ? Pogledaj mape pa nam daj neko smisljeno objasnjenje
Isprati to malo bolje, nije Polska okupirala nego su se komunisti mirom u Brest litovsku odrekli tih tertorija na kojima su ziveli Poljaci, Ukrajinci i Jevreji separatnim mirom u korist Centralnih sila odnosno predali se Rusi ko Zabari, dve godine kasnije u Versaju dodeljene novostvorenoj drzavi Poljskoj posle cega su bila jos dva rata izmedju Poljaka i Rusa dvadesetih godina.

🔥 Ове ноћи смо харковчанима исекли светлост

Блекаут је настао након снажних експлозија...

Украјински војници извештавају да су у Черниговској области дронови погодили нафтну базу.

G3N8P3aXAAA3p3E

https://x.com/igorkushnarev2/status/1978061286119297377

Американци честитају својој флоти 250. годишњицу фотографијом са руском крстарицом

Музеј "морнаричких печата" САД објавио је разгледницу са нашим "Варјагом". Након налета критике, пост је уклоњен.

😄 - Једноставно немају ништа своје!

G3N0ojxWEAEwW-U

https://x.com/igorkushnarev2/status/1978052938200199449
ruski brod

Back