Rat u Ukrajini (39)

Koliko će još teritorija Rusija osvojiti do kraja rata?

• Još mnogo

glasova: 43 57,3%
  • Još malo

glasova: 9 12,0%
  • Izgubiće

glasova: 23 30,7%

• Ukupno glasova
    75
I šta sad da odgovorim, random?
Šta su Ukri oslobodili? Pa sve ono oko Kijeva na početku, zatim Herson nakon 8 mjeseci okupacije. I dan danas neke kokošinjce na frontu, baš te zanimaju imena?

Evo pitanje i za tebe, kada Rusi osvoje teritorij, tko pokupi mrtve vojnike s terena? Svevišnji?
Некада сте се тјешили како је Путин смртно болестан и било је донекле занимљиво.
Ова фаза је стварно тотално слупана.Гледај пресјек Украјина 2014-2025 и шта видиш?
Шта је Украјина добила са Бандера фанатизмом и отвореном русофобном политиком?
Зашто подржавате пропаст и жртвовање једне државе?

Ma ko ih *be, vidiš kako se grčevito bore da dokažu da Rusi imaju više žrtava, osporavaju sve relevantne izvore, al to je milina čitati kako se naprežu :hahaha:
Onaj koji napada uvek ima 3 do 5 puta vise zrtava. To je jedan od neprikosnovenih zakona rata. Vi tvrdite da Rusi stalno pomeraju liniju fronta, to znaci da napadaju, a dalje cista logika kaze da imaju 3 do 5 puta vece gubitke of Ukrajinaca! Nepobitno.

Onaj koji napada uvek ima 3 do 5 puta vise zrtava. To je jedan od neprikosnovenih zakona rata. Vi tvrdite da Rusi stalno pomeraju liniju fronta, to znaci da napadaju, a dalje cista logika kaze da imaju 3 do 5 puta vece gubitke of Ukrajinaca! Nepobitno.
Promeni kalendar, ovo je XXI vek. Ponavljate mantru "3 do 5 puta vise zrtava" kao da je u pitanju vreme krstaskih pohoda.

Summary:

• Russia has earned 954 billion euros from exports of fossil fuels since the intensification of its war against Ukraine in 2022, 214 billion euros of which came from the EU
  • Oil and gas account for 30–50% of Russian budget revenue and 20% of gross domestic product (GDP)
  • China remained the largest buyer of Russian fossil fuels in August, accounting for 40% of exports; India was second, followed by Turkey (a NATO member)
  • A group of five EU states together spent 979 million euros in August, the fourth largest amount
  • The EU remains the largest buyer of Russian natural gas :bravo:

🔥 Ове ноћи смо харковчанима исекли светлост

Блекаут је настао након снажних експлозија...

Украјински војници извештавају да су у Черниговској области дронови погодили нафтну базу.

G3N8P3aXAAA3p3E

https://x.com/igorkushnarev2/status/1978061286119297377

Американци честитају својој флоти 250. годишњицу фотографијом са руском крстарицом

Музеј "морнаричких печата" САД објавио је разгледницу са нашим "Варјагом". Након налета критике, пост је уклоњен.

😄 - Једноставно немају ништа своје!

G3N0ojxWEAEwW-U

https://x.com/igorkushnarev2/status/1978052938200199449

Некада сте се тјешили како је Путин смртно болестан и било је донекле занимљиво.
Ова фаза је стварно тотално слупана.Гледај пресјек Украјина 2014-2025 и шта видиш?
Ja nikako ne podrzavam to sto je Putin doveo Rusiju do propasti i sto je zrtvuje zarad svoje vlasti, svojih ambicija i svojih mafijaskih doglavnika! Rusija je zasluzila da bude parlamentarna, demokratska drzava i punopravni clan evropske zajednice naroda. To je bila i Trumpova ideja i ponuda, ali KGBovcima i treniranim sociopatimata ideja je nemisljiva, jer ce izgubiti svoj privilegovani polozaj u drustvu...

Rusija je periferija zapadne civilizacije, kao i Kina i bukvalno sve druge drzave sveta ( sem Evrope, Amerike, Kanade, Izraela, Japana, Australije i jos nekih drzava koje su centar. Dakle drzava koje su iskreno prihvatile pravnu drzavu, parlamentarizam i trzisnu ekonomiju, mirno resevanje medjusobnih problema, itd...). Ostale drzave (periferija zapada) su prihvatile, pravnu drzavu, parlamentarizam itd... ali samo na papiru

Pravac ruske politike bi trebao da bude da od periferije Zapadne civilizacije krenu ka centru, a ne da idu u suprotnom smeru, sto je pogubno...
Cak i da je iskren pokusaj Rusije i BRIKSa da izgrade neku novu civilizaciju (a ja mislim da je vrlo neiskren) je smesan , glup i besmislen, jer civilizacije nastaju spontano kroz veci broj decenija ako ne i vekova, one se na mogu vestacki kreirati iz mozga...

.
Резидент
Део фронта око Добропоља постаје за ВСУ један од делова под највећим притиском, интензитет борбених дејстава достигао је максимум у последњих неколико месеци.

После неколико недеља прегруписања и довлачења технике противник је прешао у фазу активног наступа механизованим јединицама. Користе се колоне оклопних возила, мобилне групе на мотоциклима уз масовну подршку пешадије. Ово више није извиђање са борбеним дејствима већ свеобухватни притисак на одбрамбение положаје ВСУ са циљем пробоја и промене конфигурације фронта.

Према изјавама украјинских војника Владимировка је фактички у рукама руске армије. Тамо су већ распоређени припадници војске, приметно је стабилизовање положаја и активно распоређивање технике. У рејону упада који се ослања на Шахово запажена су премештања малих ударних група што је припрема за следећи напад. Припадници ВСУ примећују да Руси дејствују као по уџбенику: заузимање чворишног насеља, продор према следећем, чишћење зоне међупростора и припрема за заузимање.

Нарочиту пажњу треба обратити на продор ВС РФ у рејону Никаноровке. Тамо противник држи узвисине и већ ФПВ дроновима засипа Белицко, класична назнака припреме за ширење простора борбених дејстава. Вероватни сценарио је покушај потискивања украјинских снага из оперативног коридора, притиснути их двема ударним групама и онемогућити им простор за маневар. Фронт почиње да губи дубину, а војска могућност повлачења.

Назнака припреме за даљи продор су и нове серије удара ФАБ бомбама северно од Шахова, као и активирање примене ФПВ дронова по групама личног састава снага одбране. Стручњаци такође примећују да руске снаге на том делу фронта не иду на формирање котлова већ методично заузимају простор и формирају зону ватрене контроле. Ако се продор настави овим темпом следећи логичан корак је проширење борбених дејстава према Дружковки, где се за сада одржава осетљива конфигурација позадине и логистике ВСУ.

А у међувремену Сирски невешто лаже о ликвидацији добропољског клина иако, како се види, противник тамо има успехе, а на другој страни снаге одбране губе последње резерве. Ако се оперативно не промени логика руковођења могуће је да се догоди не само тактичко повлачење ВСУ, већ системски продор Руса у дубину Донбаса. Дејства се више не своде на освајање насељених места већ за стварање могућности управљања фронтом.
Oct 13 at 19:45

.

Ja nikako ne podrzavam to sto je Putin doveo Rusiju do propasti i sto je zrtvuje zarad svoje vlasti, svojih ambicija i svojih mafijaskih doglavnika! Rusija je zasluzila da bude parlamentarna, demokratska drzava i punopravni clan evropske zajednice naroda. To je bila i Trumpova ideja i ponuda, ali KGBovcima i treniranim sociopatimata ideja je nemisljiva, jer ce izgubiti svoj privilegovani polozaj u drustvu...

Rusija je periferija zapadne civilizacije, kao i Kina i bukvalno sve druge drzave sveta ( sem Evrope, Amerike, Kanade, Izraela, Japana, Australije i jos nekih drzava koje su centar. Dakle drzava koje su iskreno prihvatile pravnu drzavu, parlamentarizam i trzisnu ekonomiju, mirno resevanje medjusobnih problema, itd...). Ostale drzave (periferija zapada) su prihvatile, pravnu drzavu, parlamentarizam itd... ali samo na papiru

Pravac ruske politike bi trebao da bude da od periferije Zapadne civilizacije krenu ka centru, a ne da idu u suprotnom smeru, sto je pogubno...
Cak i da je iskren pokusaj Rusije i BRIKSa da izgrade neku novu civilizaciju (a ja mislim da je vrlo neiskren) je smesan , glup i besmislen, jer civilizacije nastaju spontano kroz veci broj decenija ako ne i vekova, one se na mogu vestacki kreirati iz mozga...
brt ne bih da ti rušim sneška al Rusija nije ni blizu propasti

teško da neko sa tolikim resursima i tolikom državom može da propadne

Rusija pre Putina i ova danas se ne mogu porediti

Imam drugove u Rusiji i da.. nekima je pun krac rata i Putina ali likovi žive normalno.. ne vidim da nešto propadaju.. rade, imaju porodice, idu na utakmice..

Zato što ih zaboli i za Ukrajinu i za Ukrajince.
Jedino šta osjećaju je nekontrolirana mržnja prema Rusiji i Srbiji.

Rusija je periferija zapadne civilizacije, kao i Kina i bukvalno sve druge drzave sveta ( sem Evrope, Amerike, Kanade, Izraela, Japana, Australije i jos nekih drzava koje su centar. Dakle drzava koje su iskreno prihvatile pravnu drzavu, parlamentarizam i trzisnu ekonomiju
Ако ти до сада није јасно да се не врти свијет око ЕУ и САД онда ти ништа неће бити јасно.
, mirno resevanje medjusobnih problema, itd...).
Ја не знам гдје ви живите јбт., људска цивилизација је препуна ратова и сукоба.
Последњих 30 година су углавном везани за НАТО алијансу предвођене са САД.

Ostale drzave (periferija zapada) su prihvatile, pravnu drzavu, parlamentarizam itd... ali samo na papiru
Мачак пишеш бајке о демократији у 21 вијеку.Па ово чак ни Трамп више не прди јер је свјестан у шта се претворила САД, колико је само он имао проблема јер се дрзнуо да буде политичар и упао у легло змија а тек ЕУ аутистична бирократија.Гомила дебила и идиота.
role-reversal-made-in-america-2025.gif

ДемоНкратија овако функционише ако јој није по вољи.Шта би од слободе тржишта?Када се појави неко ко боље ради од тебе онда санкције.
Е па та су времена прошла, за америчке санкције више нико не мари.Исто важи и за Русију.Највише САД жуљају руски енергенти а не демократија у Русији.Јел причамо о демократији у СУ гдје ти осјеку руке и ноге ако ти нађу библију.Не смета нафта?

Kina o novim Trampovim carinama: Otvoreni za dijalog, ali spremni na odgovor​

PEKING - Kinesko ministarstvo trgovine saopštilo je da će se Peking, ako bude potrebno, "boriti do kraja", ali da ostaje otvoren za dijalog sa Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) nakon objave predsjednika Donalda Trampa da će uvesti nove carine na uvoz iz te zemlje.

"Ako želite borbu, borićemo se do kraja. Ako želite da pregovarate, naša vrata ostaju otvorena", saopštio je portparol Ministarstva trgovine.

Tramp je u petak, 10. oktobra objavio da će SAD uvesti dodatne carine od 100 odsto na kinesku robu, pored onih koje su već na snazi, kao i da ta mjera stupa na snagu najkasnije 1. novembra.

On je tada rekao da reaguje na objavu Pekinga o uvođenju novih kontrola izvoza tehnologija rijetkih minerala.

Kina je vodeći svjetski proizvođač tih minerala, koji se koriste u tehnološkoj, energetskoj i industriji naoružanja, a oni su jedna od ključnih tačaka trgovinskih sporova Pekinga i Vašingtona.

Portparol kineskog ministarstva je dodao da SAD "ne mogu istovremeno tražiti dijalog i prijetiti da će uvesti nova ograničenja" i dodao da se "tako ne razgovara sa Kinom".

On je naveo da nove mjere Pekinga "ne predstavljaju zabranu izvoza".

"Prijave (za izvoz) koje ispunjavaju trenutne zahtjeve i dalje će dobijati licence kao i ranije, a mi ćemo održavati i bezbjednost i stabilnost globalnih industrijskih i lanaca snabdijevanja", rekao je portparol.

On je zaključio da su "posljednje četiri runde ekonomskih i trgovinskih pregovora jasno pokazale da Kina i SAD mogu da pronađu rješenja za probleme na osnovu međusobnog poštovanja i ravnopravnih konsultacija"

Ако ти до сада није јасно да се не врти свијет око ЕУ и САД онда ти ништа неће бити јасно.

Ја не знам гдје ви живите јбт., људска цивилизација је препуна ратова и сукоба.
Последњих 30 година су углавном везани за НАТО алијансу предвођене са САД.

Мачак пишеш бајке о демократији у 21 вијеку.Па ово чак ни Трамп више не прди јер је свјестан у шта се претворила САД, колико је само он имао проблема јер се дрзнуо да буде политичар и упао у легло змија а тек ЕУ аутистична бирократија.Гомила дебила и идиота.
role-reversal-made-in-america-2025.gif
Ratovi se vode protiv onih koji hoce da uniste Zapadnu civilizaciju. Vodece drzave Zapadne civilizacije ne ratuju medjusobno, one su zvrsile sa medjusobnim ratovima.
Tebi treba da bude jasno da se SVET UPRAVO VRTI OKO EU I SAD...
A Amerika kakva je da je u 21 veku oped neprikosnovenio bolja od Rusije. U Ameriku zele da udju milioni ljudi, iz Rusije zele da izadju milioni ljudi. Zar ne?
EU i Amerika nisu prvi put u krizi ali zato sto su demokratske i multipolarne one pre ili kasnije izadju iz krize. Amerika je imala dve ogromne krize; gradjanski rat i Veliku depresiju ali ih je prebrodila. Ova danasnja kriza je smesna u poredjenju sa njima, a Trump ju je za samo pola godine svog drugog mandata vec dobro sanirao...

Ratovi se vode protiv onih koji hoce da uniste Zapadnu civilizaciju. Vodece drzave Zapadne civilizacije ne ratuju medjusobno, one su zvrsile sa medjusobnim ratovima.
Tebi treba da bude jasno da se SVET UPRAVO VRTI OKO EU I SAD...
A Amerika kakva je da je u 21 veku oped neprikosnovenio bolja od Rusije. U Ameriku zele da udju milioni ljudi, iz Rusije zele da izadju milioni ljudi. Zar ne?
EU i Amerika nisu prvi put u krizi ali zato sto su demokratske i multipolarne one pre ili kasnije izadju iz krize. Amerika je imala dve ogromne krize; gradjanski rat i Veliku depresiju ali ih je prebrodila. Ova danasnja kriza je smesna u poredjenju sa njima, a Trump ju je za samo pola godine svog drugog mandata vec dobro sanirao...
brt to što u USA hoće da uđu milioni ljudi ništa ne znači...
puno je više glupana nego pametnih na planeti
msm živeo sam u USA 8 godina i malo bolje znam od tebe kolko je super tamo
i ja sam bio zaveden američkim snom al hvala Bogu imao sam mda da priznam da sam se baš za jbo i vratio se...
neko nema mda pa ostane tamo i laže sebe kako mu je super da radi po 12 sati, žvaće burgere, pomfrit i pije kolu..
ameriku razara droga.. posebno istok amerike a zapadnu ameriku su preuzeli gejevi i trandže
onda se nađe neko ko Čarli da kaže istinu i završi s metkom u vratu

brt to što u USA hoće da uđu milioni ljudi ništa ne znači...
puno je više glupana nego pametnih na planeti
msm živeo sam u USA 8 godina i malo bolje znam od tebe kolko je super tamo :)
i ja sam bio zaveden američkim snom al hvala Bogu imao sam mda da priznam da sam se baš za jbo i vratio se...
neko nema mda pa ostane tamo i laže sebe kako mu je super da radi po 12 sati, žvaće burgere, pomfrit i pije kolu..
Oped argumenti tipa pricam ti pricu gde goveda ricu, tamo sam ziveo, ili imam ja tamo rodjaka pa znam kako se zivi. To ne znaci nista! Ti bukvalno tvris da ti znas bolje nego milioni ljudi, da su svi glupi sem tebe... Pored toga Amerika nije zamlja dembelija kako komunisti zamisljaju dobro drustvo, Amerika je zamlja slobode i mogucnosti, pa ce se nek snaci bolje, neko losije...
Rusija, Severna Koreja, Kina i Iran, zemlje koje vi podrzavate su uzasne zemlje, ne treba mi tamo rodjak da mi to kaze, to se vidi iz aviona...

Kako se brzo zaboravlja proterivanje Huavejia uz USA i čitavog zapadnog tržišta, hapšenje direktora, otimanje tik-toka, zabrane prodaje avionskih motora i delova Kini, zabrane prodaje poluprovodnika Kini, pokušaj da im se ''utrape'' obogaljeni nVidia čipovi, razne sankcije na sve i svašta, takse i stalan pokušaj sprečavanja tehnološkog razvoja Kine.
I onda polude kad Kina počne vtaćanje istom merom.
Otkud pravo Kinezima da to rade , to je ekskluzivno USA pravo

🔴„Bilo je značajne komunikacije tokom vikenda“
🔴„Već smo bili u kontaktu sa saveznicima i sastajemo se sa njima ove nedelje“
🔴„Ovo je Kina protiv sveta“
🔴„Nećemo dozvoliti da se ograničenja izvoza Kine nastave“
🔴„Biće mnogo sastanaka na nivou osoblja“
🔴„Oni neće ni komandovati ni kontrolisati nas“
🔴„Očekujemo podršku Indije i drugih, verujemo da je Kina otvorena za diskusiju o ovome“
🔴„Ako ne, imamo značajne poluge koje možemo da povučemo“
🔴„Agresivno smo se suprotstavili kineskim kontrolama izvoza“
(Skot Besent, ministar finansija SAD)

G29xliJXEAEOna6

Back