Rat u Ukrajini (38)

Kako će se rat završiti za Ukrajinu?

• Podelom Ukrajine na dva dela (korejski scenario)

glasova: 21 23,6%
  • Po ugledu na Abhaziju i Osetiju (gruzijski scenario)

glasova: 3 3,4%
  • Proruska opcija dolazi na vlast (beloruski scenario)

glasova: 6 6,7%
  • Dugotrajni rat sa povremenim primirjem (izraelski scenario)

glasova: 8 9,0%
  • Povlačenjem Rusije iz Ukrajine (sirijski scenario)

glasova: 12 13,5%
  • Federalizacijom ili autonomijama u Ukrajini

glasova: 5 5,6%
  • Cela Ukrajina će biti pripojena Rusiji

glasova: 24 27,0%
  • Proširiće se rat van Ukrajine, sledi Treći svetski

glasova: 10 11,2%

• Ukupno glasova
    89
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Колеге, у овој фази изгледа као да ће нам објавити нацрте споразума самита Трамп-Путин. За сада сви стварају илузију да није било преговора о Украјини без Украјине, али стварност је сасвим другачија. У понедељак ће се јасно видети оквир у коме се креће преговарачки колосек и први кораци страна.

https://t.me/ZeRada1/26517

Телеграм
ЗеРада
⚡Зеленски лети у Вашингтон на састанак са Трампом у понедељак.

Разговор са америчким председником описао је што неутралније и захвалио му се на позиву у Сједињене Државе.

Зеленски се такође још једном заложио за трилатерални састанак са Трампом и Путином.

Ба...
.

Drago mi je što su Putin i Trump seli da razgovaraju. Razgovor je najbitniji .
Mislim da će svet ići ka boljoj eri .
Jedino što mi se ne svidja je to što se nisu dogovorili oko ove ovde ''zveri '' na vlasti u Srbiji.
I Evropa ćuti , to je šteta , jer ovo je situacija da EU , Rusija i US treba da rade timski da reše pitanje
pravde i demokratije u Srbiji.

Ispod radara očekuju se i zvanične potvrde jer Rusi ponekad žure sa kartama ili Ukri kasne:cool:
Screenshot_20250816_113713_Samsung Internet.jpg
Screenshot_20250816_113802_Samsung Internet.jpg

Као резултат активних и одлучних дејстава, јединице војне групе „Исток“ завршиле су ослобађање насеља Вороное у Дњепропетровској области.
▪️У међувремену, јединице групе снага „Запад“, као резултат активних дејстава, ослободиле су насеље Колодези у Доњецкој Народној Републици.

Drago mi je što su Putin i Trump seli da razgovaraju. Razgovor je najbitniji .
Mislim da će svet ići ka boljoj eri .
Jedino što mi se ne svidja je to što se nisu dogovorili oko ove ovde ''zveri '' na vlasti u Srbiji.
I Evropa ćuti , to je šteta , jer ovo je situacija da EU , Rusija i US treba da rade timski da reše pitanje
pravde i demokratije u Srbiji.
Ne cini li ti se da precenjujes znacaj Srbije, kao teme, u trenutnoj geopolitickoj situaciji u svetu?

Није постигнут споразум о прекиду ватре!!

ПУТИН: Желимо мир. Безбедност Русије ми је веома важна.

ТРАМП ⚡: Нисмо стигли тамо. Нема договора, али је постигнут напредак.

ТРАМП: „Вероватно се видимо ускоро“

ПУТИН: „Следећи пут, у Москви“ 😅

ТРАМП: „Мало ћу се критиковати због тога... али могу да замислим да би се то могло догодити“

Није постигнут споразум о прекиду ватре!!

ПУТИН: Желимо мир. Безбедност Русије ми је веома важна.

ТРАМП ⚡: Нисмо стигли тамо. Нема договора, али је постигнут напредак.

ТРАМП: „Вероватно се видимо ускоро“

ПУТИН: „Следећи пут, у Москви“ 😅

ТРАМП: „Мало ћу се критиковати због тога... али могу да замислим да би се то могло догодити“
Nema šta da zamišlja, kad šef kaže sljedeći put u Moskvi, ima da se nacrta tamo z:D

Sastanak predsednika SAD Donalda Trampa i ruskog lidera Vladimira Putina biće održan danas u 11 sati po lokalnom vremenu u Enkoridžu na Aljasci, što je 21 čas po srednjoevropskom.

Prvobitno je bio zakazan pola sata kasnije. Samit će se održati u vojnoj bazi Elmendorf-Ričardson.

Prema rasporedu, Tramp napušta Belu kuću u 6:45 po istočnoameričkom vremenu, a iz Enkoridža se vraća u 17:45 po lokalnom, da bi u Vašington stigao rano u subotu.

Putin se u međuvremenu nalazi u Magadanu, gde obilazi infrastrukturne i industrijske projekte i razgovara sa lokalnim vlastima, pre nego što otputuje na Aljasku na pregovore sa Trampom.
nesto novo?

RAT U UKRAJINI Rusija noćas lansirala 85 dronova i balističku raketu na Ukrajinu, oborena 61 letelica

Vesti sa fronta u Ukrajini na kratko su ustupile mesto rusko-američkom samitu na Aljasci i istorijskom susretu predsednika Vladimira Putina i Donalda Trampa. Američki i ruski predsednici su u vojnoj bazi Elmendorf-Ričardson započeli sastanak o situaciji u Ukrajini. Sastanak je prvobitno trebalo da se održi u formatu tet-a-tet uz prevodioce, ali je promenjeno i na njemu će biti i američki državni sekretar Mark Rubio, specijalni izaslanik SAD Stiv Vitkof, a sa druge strane ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i savetnik za spoljnu politiku Kremlja Jurij Ušakov. Tramp je izjavio da mu je cilj da što pre održi drugi sastanak o ukrajinskom rešenju nakon razgovora sa Putinom na Aljasci.

Ključni događaji

Putin: Sastanak je bio temeljan i konstruktivan, uz međusobno poštovanje
Tramp: Napravili smo veliki napredak danas
Rusija noćas lansirala 85 dronova i balističku raketu na Ukrajinu, oborena 61 letelica

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back